Преминете към основното съдържание

Рецензия: Най-ефективните хидратиращи маски за коса

5.12.2020 г.

Notino

Прочитане за 5 минути

Познато ли ви е до болка усещането за суха, груба и късаща се коса?

Гривата ви страда не само от честото боядисване или сваляне на боята, но и от механичното изсушаване или от действието на слънчевите лъчи. А ако и по природа сте с по-суха коса, това може да бъде причина за истинска катастрофа. Но може и да е така, защото все още не сте опитали подходящата хидратираща маска за коса! Ние успяхме да проверим най-ефективните маски за суха коса и ще ви посъветваме кои от тях наистина си струват.

Как да се грижим за суха коса

Макар качествената маска за коса да успява да направи чудеса, със сигурност не трябва да пропускате и останалите стъпки на грижата. Как да дарим косата с възможно най-добрата хидратация и подхранване?

  • В съдържанието на шампоаните и балсамите търсете подхранващи и хидратиращи съставки, каквито са например арганово масло, кератин или хиалуронова киселина.
  • Включете маската в редовната си рутинна грижа за косата, но нека не е прекалено често. Точно регенериращата маска за коса, ако се употребява прекалено, може излишно да натовари косата. Не превишавайте броя употреби и количеството на продукта, препоръчвани от производителя. За да подпомогнете ефекта на маската още повече, поглезете се еднократно с регенерация под формата на компрес за коса – нанесете маската и я оставете да действа под кърпа за около 20 до 30 минути. След това измийте обилно и гривата ви ще изглежда като след посещение при фризьор!
  • Като грижа без изплакване можете да добавите и качествено масло, което да подхрани изключително сухите връхчета. И не на последно място – помислете добре за защита от топлина преди каквото и да е топлинно оформяне на косата.

Най-добрата маска за суха коса

А сега нека да видим, какви рецензии получиха любимите хидратиращи маски за коса! Избрахме 4 продукти и внимателно ги изпробвахме. Какъв е резултатът от нашите тестове?

Kérastase Chronologiste

Освен редовната употреба на шампоана и балсама, веднъж или два пъти месечно използвам ревитализиращата маска Kérastase Chronologiste. Даже и след няколко дни косата ми ухае прекрасно и интензивно. Макар че не използвам маската след всяко измиване, косата ми става все по-мека и блестяща, дори и без маска. Тъй като това е маска против стареене на косата, я дадох на мама (50) и на баба (76) да я изпробват. И двете са възхитени! По косата на баба веднага беше видно, че освен блясък, маската е добавила и сила. Така че сега три поколения жени я определят като най-добрата маска за коса!

Цвета Б.

Moroccanoil Hydration

Хидратиращата маска за коса Moroccanoil Hydration е страхотна за суха и неподатлива коса. Перфектно подхранва косата, без да я натоварва, и я оставя винаги очарователно мека. Имам дълга и тънка коса и това е първата маска, която успява да хидратира, без да натоварва. Черешката на тортата, разбира се, е прекрасният аромат, който издържа наистина дълго. От всички маски, които някога съм изпробвала, за момента тази ми е номер 1 и със сигурност ще си взема и други продукти от серията.

Петя Р.

Redken All Soft

Когато за първи път видях ефекта на маската Redken All Soft, бях наистина изненадана. Никога преди косата ми не беше изглеждала толкова добре! Маската я изглади невероятно, придаде хидратация и блясък. Освен всичко това тя ухае божествено. Не мога да си представя грижата за коса без нея! Радвам се, че я открих и мога да я обявя за най-ефективната маска за коса, която някога съм опитвала.

Анета А.

Wella Professionals Invigo Nutri-Enrich

Още след първата употреба на подхранващата маска Wella Professionals Invigo Nutri-Enrich усетих разликата. Моята суха, увредена и разпиляна коса изведнъж стана мека и блестяща. В началото използвах маската два пъти седмично и винаги я оставях да подейства поне 10 минути. След две седмици косата ми стана много по-мека на допир и започна да блести на слънце. Този ефект издържаше чак до следващото измиване и всеки път се засилваше. Освен това маската е с много гъста текстура, така че е достатъчно да се използва малко количество, а така опаковката стига за наистина дълго време. Мисля, че намерих маската, която е създадена за моя тип коса.

Адрияна Б.

Не сме сигурни дали ви улеснихме в търсенето на най-добрата маска за суха коса – всички рецензии дават пет от пет звезди! Но поне за себе си потвърдихме, че тези, които влизат в нашия ТОП 4, заслужават мястото си там. Сега само от вас зависи, коя от тях ще изберете да опитате най-напред.