Преминете към основното съдържание

Перфектен домашен маникюр стъпка по стъпка

14.04.2020 г.

Notino

Прочитане за 4 минути

В кой екип сте вие – на тези, които си правят маникюра вкъщи, или на тези, които предпочитат друг да се погрижи за ноктите им? Според нас всеки може да оформи ноктите си идеално и в домашни условия, достатъчно е просто да спазите няколко основни правила и да имате точните инструменти! Нека времето за маникюр се превърне във време, което отделяте за грижа за себе си, а забързаната рутина в ритуал по разкрасяване.

Настанете се удобно

Къде вкъщи се чувствате най-удобно? Имате ли свой козметичен кът или предпочитате да седнете на кухненската маса с чаша хубаво вино? Каквито и да са предпочитанията ви, най-важното е да намерите място, на което грижата за маникюра да е възможно най-приятно.

Първи стъпки

Уверете се, че сте извадили всичко необходимо за идеалния маникюр, за да не се налага да ставате. Като например, за да вземете пилата или телефона. Нищо не е по-неприятно от това, да се сетите, че сте забравили нещо в чантата с вече прясно лакирани нокти!

Чистите нокти са основата

Най-напред премахнете остатъците от предишния лак, ако това е необходимо. Препоръчваме ви лакочистителя без ацетон Dermacol Express – той е деликатен към ноктите и предотвратява прекомерното изсушаване.

Време за оформяне

Независимо дали предпочитате къси или дълги нокти, трябва да ги оформяте редовно. За перфектен резултат, най-напред изрежете ноктите с нокторезачката Scholl Toenail. След това трябва да изпилите ноктите по възможно най-добрия начин. Ако сте свикнали с пясъчна пила, Bohemia Crystal Bohemia Big Nail File ще ви допадне. Как правилно да пилите ноктите си? Много просто – винаги пилете ноктите в една посока, докато не постигнете желаната форма и дължина. Ако пилите в различни посоки, нарушавате структурата на нокътя и той става по-чуплив.

Какво да правим с кожичките?

Да режете или да не режете? Това е въпросът. Ако искате да премахнете излишните кожички, може да го направите, но трябва да сте много внимателни. Не препоръчваме използването на ножица за нокти – с тях лесно може да се порежете и да оставите след себе си белег или рана. За да може да отстраните кожичките по безопасен начин, изберете клещите за кожички Diva & Nice Cosmetics Accessories.

Как да поставим лака?

Идва ред на най-приятната част. Избираме си лак и започваме! Ноктите ни вече са подготвени, измити, подсушени, за да може лакът да се нанесе добре. И тук обаче е много важно правилно да извършим процедурата. Как да лакираме ноктите така, че лакът да издържи по-дълго време?

 Използвайте основа за лак, която пази ноктите от оцветяване.
 Изберете си лак за нокти!
 Поставете четчицата с лака в средата на нокътя, малко под кожичката, и нанесете лака към върха на нокътя.
 След това повторете и разнесете лака настрани.
 Изчакайте лакът да изсъхне напълно и след това нанесете втория слой.
 За по-траен маникюр използвайте топ лак.

СЪВЕТ ОТ НАС

Инструментите за домашен маникюр са наистина страхотни, но и много малки. За да не ги разпилявате, заложете на стилния комплект за перфектен маникюр Notino Elite Collection Manicure Kit.