Преминете към основното съдържание

Парфюми, които ухаят женствено: Кой улавя истинската ви същност?

26.02.2024 г.

Petra Vachousek

Прочитане за 5 минути

Харесвате пикантни, ароматични или дървесни ухания? Не можете да се наситите на цветните или плодовите? Ще ви помогнем да изберете парфюма, с който да подчертаете неповторимата си женственост и който ще ви пасне като най-важната част от собствения ви пъзел.

Вероятно отдавна имате изграден вкус, но може и да не сте съвсем наясно с него. Затова разгледайте отделните типове аромати и разберете кой е най-подходящият за вас. Виждате се като благоуханна самодива, феята на цветята, сурово-пикантна Амазонка, или по-скоро като нещо друго…? Изберете парфюм, който подчертава вашата женственост така, че да се пристрастите към него, в най-чистия смисъл.

Благоуханна самодива

За ароматичните ухания е типична комбинацията от билки и различни подправки. Ето защо в тези парфюми главната роля често е поверена на лавандула, розмарин или салвия, поръсени с пипер, кардамон, а понякога дори кимион. В тези парфюми можете да усетите и аромат на прясно окосена трева или на сено. Билките и подправките се допълват от цитрусови акорди, които придават приятна лекота на този вид парфюми, като същевременно правят ароматните им композиции още по-пъстри и атрактивни.

Няма значение дали най-близка до сърцето ви е областта Прованс във Франция, неизменно свързвана с безкрайните полета, покрити с лавандула, или просто вярвате в силата на билките, явно именно в ароматичните парфюми ще откриете късче от самите себе си

Силата на божествените билки в любимите аромати

Цитрусова грация

От цитрусовите аромати се носи нестихваща енергия, за която се грижат основно доминиращите акорди на портокал, лайм, лимон, грейпфрут, мандарина или бергамот. Тези ключови съставки често се съчетават с цветя, ценни дървета, подправки… но най-много с други плодове. 

Цитрусовите аромати предлагат различни нива на интензивност. Затова сред тях на практика можете да изберете парфюм за всеки повод. Доминацията на цитрусите ще бъде оценена от всички вас, които по природа сте весели и едновременно с това активни. Защото именно на тези хора подхождат освежаващите аромати, пълни с радост и положителна енергия, която им е присъща. Може би вие сте именно от тях.

Най-красивите цитрусови аромати

Ароматно дърво като основа

В дървесните аромати по правило се появяват нотки от богатата палитра на ценните дървета. В парфюмите най-често се използват кедър, хвойна, сандалово дърво и палисандър. Много популярни са също абаносовото дърво и невероятният уд. Ароматите на дърво обикновено се комбинират със смоли, с различни екзотични подправки и цветя. Благодарение на това тези ухания са сред най-изразителните и често имат ориенталски оттенък.

Дървесните парфюми ще се харесат най-много на онези от вас, които обичат унисекс аромати или откровено мъжките. Не сте ли точно вие човекът, който тайно взема назаем парфюма на партньора? Ако е така, значи обожавате землистите аромати със симпатична топла, натурална основа.

Дървесни парфюми, които ще ви очароват

Феята на цветята

Ако обожавате цветята и обичате да сменяте ароматите, които носите, цветните парфюми са правилният избор за вас. Благодарение на невероятно многото цветя, използвани от дизайнерите на парфюми, ще имате възможност да редувате и тествате аромати до безкрай. Именно цветните аромати са най-голямата група дамски парфюми и същевременно най-популярната. 

Освен това съществуват много възможности, чрез които цветето да се разкрие в аромата. Може да предпочетете свежи цветя, сухи или пудрени ухания. Променя се и основата на цветните аромати. Тя може да е дървесна, алдехидна или зелена. Отявлен евъргрийн са цветните аромати, комбинирани с плодове

В нежната прегръдка на цветята

Пикантна амазонка

В пикантните парфюми в повечето случаи главната роля се изпълнява от пипер, индийско орехче, канела или кардамон. За да се получи възможно най-съвършен ефект, тези основни съставки се комбинират с цветя, дървесни акорди или различни билки. 

Тук говорим за много пикантни аромати с изразителни акценти, които имат за задача да подчертаят женската индивидуалност, подплатено самочувствие и амбициозност. Ако сте точно такава, или дълбоко в себе си тепърва искате да събудите тези черти в себе си, пикантните аромати са ви „точно по мярка“.

За любителките на пикантността

Всяка от нас е различна, но въпреки това всички си приличаме… От какъв вид е ароматът, с чиито нотки искате да се обгърнете и да го превърнете в своето идеално въплъщение на женствеността