Преминете към основното съдържание

Парфюми за нея и за него, от които краката се подкосяват

29.01.2024 г.

Jana Krajco

Прочитане за 5 минути

Любов от пръв поглед? Според много специалисти е по-скоро от първо подушване. Перфектната ни половинка просто трябва да ни ухае приятно. Хайде тогава да я пресрещнем! Знаем кои съставки в парфюмите ще ви помогнат да омагьосате желания партньор и ще увеличат шансовете ви за успех.

Съставки, които печелят при мъжете:

Популярната ванилия

Ако искате мъжете по цял свят да ви падат на колене, заложете на ванилия. Защото според изследванията, това е най-харесваният аромат на света, в различните страни и култури. Може да се дължи на връзката ѝ със сладките десерти, може да е и заради способността ѝ да събужда чувство на радост и да повдига настроението. А сигурно пръст в това има и нейният афродизиакален ефект! Сега вече знаете защо надушвате ванилия във всеки втори дамски парфюм.

Безсмъртната магия на жасмина

Представяме най-чувствения аромат на света според много специалисти – жасмина. Причината за всичко търсете в съдържащия се индол – химично вещество, което растението произвежда, за да привлече насекомото, което го опрашва. И тъй като индол се открива и в нашето тяло, той действа и при хората (и доказателство са стотиците години, в които жасминът се използва в парфюмите). Толкова богат, топъл и съблазнителен аромат с капка екзотика, с него винаги залагате на сигурно.

Нежната и опияняваща момина сълза

Магията на момината сълза, любимото цвете на Christian Dior, се крие в нейната деликатност. Докато много цветни аромати могат да са малко силни (а за определени мъже дори прекалено), момината сълза крие в себе си зелени акорди и оттенък на цитруси, които ѝ придават свежест и събуждат усещане за първите пролетни дни или за ново начало. Затова се напръскайте с парфюм с момина сълза и разберете дали това с новото начало наистина работи…

Пътешествие към доброто настроение с бергамот

Мислите, че мъжете предпочитат само цветни аромати? Съвсем не е така! Бергамотът, цитрусов плод, отглеждан в Южна Калабрия, носи в себе си италианското спокойствие, игривост и непринуденост – а именно това са качествата, с които можете да впечатлите мъжете. Напомня за слънчевите лъчи и така веднага прогонва лошото настроение. И още нещо – според изследванията бергамотът увеличава количеството на аминокиселини в мозъка, което води до увеличаване на количеството на хормоните, а то – до увеличаване на либидото. Има ли причина да не опитате бергамот?   

Парфюми, от които краката му ще се подкосят

Съставки, които печелят при жените:

Мускус: мигновена доза сексапил

Ако жена избира парфюм за мъж, се обзалагаме, че в девет от десет харесани ще има мускус. Това е така, защото мускусният парфюм е аромат, пълен с изненади, а такава аура определено не е за изхвърляне. Заради животинския му произход (преди мускусът се е добивал от половите жлези на сибирска кабарга, за щастие това отдавна е в миналото и днес той се произвежда синтетично) най-вероятно очаквате изразителен и силен аромат, но истината е, че е точно обратното. Мускусът е деликатен, с пудрени, сладки, землисти или дървесни нюанси и на много хора напомня аромата на човешката кожа. Усещате ли и вие невероятната му чувственост? 

Скъпото и ценно сандалово дърво

Сандаловото дърво е толкова харесвано, че запасите му започват значително да намаляват. Много държави започват да следят отглеждането му и слагат край на неустойчивия му начин за добив. Неговите топли, дървесни и землисти акорди със сладък оттенък събуждат усещане за изисканост и лукс. А това са неща, на които малко жени могат да устоят. Споменахме ли вече, че освен другото, парфюмите с аромат на сандалово дърво действат като афродизиак?

Сантименталната канела

Има нещо от ванилията, нещо от пипера, нещо от плодовете, нещо от цветята – и всичко това изгражда невероятно топъл микс с акорди на пикантна възбуда. И само с едно вдишване успява да ни върне в детството, когато ароматът на канела изпълва цялата къща, за да ни подскаже, че се приготвя любимият ни десерт. Сантиментът, събран заедно с чувството за уют, събужда усещане за Коледа, а това превръща канелата в отявлен фаворит през зимните месеци

Не подценявайте силата на ментата

Ментата ухае като дъвка или паста за зъби, нали? И какво лошо има в това? Предизвиква асоциация с чудесна грижа за хигиената, а по този критерий никой и никога не може да загуби точки. Освен това ментата е свежа и енергична, като придава същите качества и на човека, който я носи. Но не се притеснявайте, тъй като е заредена с голяма сила, ментата в парфюмите за мъже е в умерена доза и успява да изпъкне при съчетание с други секси акорди. 

Парфюми, от които краката ѝ ще се подкосят

Е, какво ще кажете, ще пробвате ли да привлечете вниманието чрез парфюм, или ще заложите на естествения си аромат?