Преминете към основното съдържание

Знаете ли кои са най-продаваните мъжки нишови парфюми за 2023? Ето ги!

31.07.2023 г.

Jana Potuznik

Прочитане за 3 минути

Мъжките нишови парфюми са отражение на онова, което мъжете харесват най-много от всичко. Ухаят на тютюн, кожа, кафе, дърво. Напомнят атмосферата на луксозен джаз клуб, както и напрежението по време на конни надбягвания, а когато ги носите, ви стоят идеално – като сако, шито по мярка. Кои нишови аромати за мъже са ТОП?

Урбанистични бижута и модернизъм

За градската джунгла и за вечерни събития е подходящ парфюмният екстракт LM Parfums Black Oud, изпълнен с рядък аромат на уд (агарово дърво). Тамянът придава изисканост, циветата подчертава уникалността. Има сила, която идва дълбоко отвътре. Също като вроденото мъжко самочувствие. 

Шипровият парфюм Roja Parfums Reckless е тотално динамичен мъжки нишов аромат. Започва с лавандула и пелин, добавя цистус и роза, а по-късно също канела, мъх, тамян и много други съставки, символизиращи свободомислие и известна самонадеяност. Защото го съдържа дори в името си.

Maison Margiela REPLICA Jazz club ще ви отведе в свят, изпълнен с тютюнев дим, упоителна миризма на качествен ром и чилаоут джаминг в събота вечер. Пулсира от живот (лимон + розов пипер), но и приспива с ром, салвия и сладка ванилия Наситен с тайни и грехове... 

Най-хубавите нишови парфюми за мъжа от големия град

Далеч от шумните улици...

Парфюмната вода NOVELLISTA Deep Moon е омагьосваща като дивата природа нощем, озарена от пълната луна. Интензивно ориенталска и дървесна, с грейпфрут, джинджифил, салвия или мъх... Обещаващо начало за всички сетива!

Ирландската провинция. Много зеленина, хълмове... и туид! Creed Green Irish Tweed ухае на свежа мента, лимон и вербена. После добавя нежни виолетки, перуники и сладникава амбра. Мъжът, който носи този нишов аромат, умее да отвори врата на дамата, както и да се погрижи за семейството. Той е мъж до мозъка на костите.

А ако наистина ви привличат далечните страни и пътешествията, трябва да приемете въображаемата покана за Бутан. Точно натам се е запътил ароматът Amouage Figment, базиран на кедрово дърво, към което ще ви отведат пипер, лимон и ветивер в комбинация с животински нотки. Ще се справите ли с едно истинско приключение?

Силата на легендата

Parfums De Marly Byerley разказва легендата за английския чистокръвен жребец на име Байерли, който стои в началото на английската традиция на конни надбягвания. Казват, че не се боял от нищо. Също така безстрашен е и този пикантен аромат с бергамот, кедър, гваяково дърво и ветивер. 

Не може да му бъде поставен етикет, остава извън очакванията, прави изненади, когато никой не го очаква. Обгърнат в облак тютюнев ориенталски аромат Teatro Fragranze Tabacco, всеки от вас ще се превърне в жива мъжка легенда! Може би това е от канелата, карамфила или палисандъра?

Идеален за дивата природа или за пътуване сред легендите

Най-хубавите мъжки нишови парфюми за 2023. Някои традиционни, други новаторски – но всички до един с характер, като истински мъж!