Преминете към основното съдържание

Най-добрите фон дьо тени от NARS. Сравнихме ги!

10.11.2023 г.

Iva Davies

Прочитане за 5 минути

Козметичната марка NARS е обичана от милиони! А ако още не я знаете, само въпрос на време е и вие да станете част от тях. Защото тя просто не може да не бъде обичана. Луксозни червила, прелестни ружове или коректори без конкуренция? NARS просто има всичко.

А знаете ли с какво не можете да сгрешите? С фон дьо тен от NARS. Без значение дали кожата ви е мазна, суха или смесена, NARS има точния фон дьо тен за вас. А освен разнообразните текстури предлага и неизброимо множество нюанси, остава само да изберете. Кой ще бъде точният за вас?

NARS Light Reflecting Foundation

Най-новият член на серията фон дьо тени е NARS Light Reflecting Foundation. Съдържа голямо количество съставки за грижа, затова се нарежда сред хибридите, съчетаващи грижа за кожата/фон дьо тен. Ако го нанесете с пръсти, покритието ще е леко и идеално за през деня. Ако използвате четка или гъбичка, можете прекрасно да напластите фон дьо тена за вечерта или за всеки момент, когато искате по-голямо покритие. Освен това озарява невероятно!

  • Предимства: Изглежда наистина естествено върху лицето, дори и в моментите, когато търсите по-сериозно покритие. Не се събира в бръчките и озарява лицето, което го прави идеален за по-суха или по-зряла кожа.
  • Недостатъци: За мазна кожа този фон дьо тен би могъл да е прекалено озаряващ и през деня, особено в Т-зоната, е възможно да предизвика появата на места с нежелано лъщене. Но ако използвате матираща основа за грим и напудрите лицето, всичко с мазната кожа би трябвало да е наред.

Нюанси за всеки тон на кожата

NARS Natural Radiant Longwear Foundation

Предстои ви специално събитие? Парти, сватба или празнуване на рожден ден? Значи имате нужда от NARS Natural Radiant Longwear Foundation. Леко кремообразен фон дьо тен с невероятно покритие, който издържа (почти) всичко и най-важното – не се окислява. Изравнява тена на лицето и придава на кожата кадифен финиш. За съвършена издържливост нанесете с четка за фон дьо тен или с гъбичка, втрийте на тънки слоеве в кожата.

  • Предимства: Перфектно прикрива несъвършенствата, озарява лицето.
  • Недостатъци: При мазна кожа ще се наложи да пудрите от време на време.

NARS Pure Radiant Tinted Moisturizer

Няма да ви лъжа, това е най-любимият ми „фон дьо тен“ от NARS. Струва ми се, че е подходящ за абсолютно всички. NARS Pure Radiant Tinted Moisturizer не е точно фон дьо тен, а тониращ крем. Хидратира, озарява, перфектно изравнява кожата и просто изглеждате като самите себе си, но по-добре. Освен това можете да го нанесете сутринта набързо с пръсти и пак ще остане страхотен.

  • Предимства: Изключителен за ежедневна употреба, изглежда естествено.
  • Недостатъци: Не се напластява много, затова не очаквайте пълно покритие.

NARS Sheer Glow Foundation

Флагманът на марката NARS, това е NARS Sheer Glow Foundation. Дори и заради името му да очаквате по-скоро леко покритие, истината е съвсем друга. С този фон дьо тен постигате средно покритие, което може да се напластява, за да достигне до пълно. Но определено е и фон дьо тен, който е много лек, с него кожата изглежда здрава и сияйна. 

  • Предимства: Озарена кожа, фон дьо тенът изглежда наистина естествено, може чудесно да се напластява.
  • Недостатъци: няма помпичка, затова ще трябва да го сипвате върху обратната страна на ръката си. Така ще е по-трудно да прецените колко количество ще ви е необходимо.

NARS SOFT MATTE Complete Foundation

Ако имате мазна кожа или просто сте фенове на матиращия завършек NARS SOFT MATTE Complete Foundation е вашият победител. След нанасянето му кожата продължава да изглежда като кожа, а не като маска. Лицето е леко озарено, но омазняването е под контрол. И остава така наистина дълго.

  • Предимства: пълно покритие, голяма издържливост, идеален за мазна кожа, не се изтрива.
  • Недостатъци: Може малко да се струпа в бръчките, да подчертае неравностите. Затова не подценявайте подготовката на кожата.

Пробвайте перфектните фон дьо тени от NARS

Как да избера правилния нюанс фон дьо тен от NARS? Може и онлайн

Избрали сте фаворита си, сега остава само да уцелите правилния нюанс. По интернет? Няма проблем. Пробвайте Notino Shadefinder. Когато сте на избрания фон дьо тен, кликнете на иконата „Открийте своя нюанс“. В първата стъпка ще трябва да изберете снимка на модел, който има сходен с вашия оттенък на кожата. 

В следващата стъпка ще изберете подтона, който имате. След това ще изберете дали искате фон дьо тенът да е по-светъл, оптимален за кожата ви, или по-тъмен. И готово! Идеалният нюанс е намерен, остава само да го добавите в кошницата.

Ние вече имаме своите фаворити. А кой фон дьо тен на марката NARS събуди вашето любопитство?