Преминете към основното съдържание

Защо да хидратираме лицето и най вече – как да го правим? Отговора ще намерите в новата серия KORIKA HI-TECH LIPOSOME

27.01.2023 г.

Veronika Kucera

Прочитане за 4 минути

Вероятно знаете, че тялото ни се състои от около шестдесет процента вода. Водата помага за правилното функциониране на органите, благодарение на нея изхвърляме вредните вещества и по този начин успяваме да окажем влияние върху външния вид на кожата си. Но кожата също е орган и когато чрез хидратация влияем върху здравето ѝ, това се проявява и в свежия външен вид на лицето. Как да хидратираме достатъчно? Вдъхновихме се от корейските ритуали.

Защо хидратацията на кожата е толкова важна?  

Нека най-напред си припомним защо изобщо да четем нататък, тоест за какво се борим. Защото ежедневно е необходимо да си припомняме всички предимства от хидратацията!  

  • Засилва защитните функции на кожата,  
  • подпомага регенерацията, 
  • забавя стареенето, 
  • поддържа младежкия вид,  
  • предотвратява запушването на порите, 
  • намалява риска от поява на проблеми (например при мазна кожа), 
  • успокоява за дълго чувствителната кожа. 

Стъпка 0: Почистване на лицето  

Хайде да започваме! Със сигурност във всеки урок, свързан с грижата за кожата, сте чували твърдението, че почистването на лицето е основна стъпка. То се повтаря непрестанно поради една проста причина – вярно е. При това наистина е „стъпка 0“ – основата на грижата за кожата, която не можем да пропуснем. Задължително е да се научим наистина старателно да почистваме кожата на лицето си, а за това са нужни продукти, които да ви помогнат с тази задача.  

Сутрин и вечер използвайте почистващия крем KORIKA Hydrating solution Moisture-lock cleanser, нанасяйте го върху влажната кожа на лицето и масажирайте леко. Образува се пяна, която отстранява грима и всички други замърсявания.  

Освен това цялата серия HI-TECH LIPOSOME се гордее със специалната технология „moisture-lock“, която предпазва кожата ви от загуба на влага и раздразнение при миене. Така кожата е перфектно подготвена за следващите стъпки от грижата.

Стъпка 1: Тонизиране  

И тъй като говорим за хидратация, основното активно вещество в хидратиращия тоник KORIKA Hydrating solution Prep toner е хиалуронова киселина – в шишенцето се крие комплекс от точно шест типа хиалуронова киселина, а под формата на hi-tech липозоми също и полихидрокси киселина PHA. Благодарение на тази комбинация тоникът премахва мъртвите клетки и едновременни с това хидратира наистина интензивно.  

Осигурете необходимата хидратация за кожата на лицето си

Стъпка 2: Серум  

Защо да използваме серум за лице? В тази стъпка винаги имате възможност да се „налудувате“ и да дадете на кожата си точно това, от което има нужда. Има много видове и типове серуми и със сигурност ще откриете именно чудото, което сякаш е създадено точно „по мярка“ на моментното състояние, в което се намира кожата ви. Ако все още не сте свикнали да ползвате серум, в началото може да има някоя и друга издънка, но не се обезсърчавайте. Казано накратко, всяка кожа се сприятелява с различен продукт.  

Идеален за всеки тип кожа на лицето, а и наистина ефективен, е екстра хидратиращият хиалуронов серум KORIKA Hydrating solution Activating serum. Перфектен е като превенция против бръчки или за намаляване на по-фините от тях, които незабележимо са се прокраднали по лицето ви. Защото съдържа уникално активно вещество от пустинното растение selaginella, комплекс от шест типа хиалуронова киселина и трипептиди, които проникват дълбоко в кожата. 

Активните вещества навлизат дълбоко в кожата благодарение на патентованата технология hi-tech липозоми, което е и основната причина да пробвате серията KORIKA HI-TECH LIPOSOME.

Стъпка 3: Емулсия за лице  

За да подпомогнете хидратацията на лицето, добавете още един ултра хидратиращ слой, който обаче ще попие бързо, не се притеснявайте. Този път думата е за продукта емулсия за лице, или ако предпочитате – флуид.  

KORIKA Hydrating solution Balancing fluid освежава и озарява кожата на лицето ви, но в същото време работи и за хидратацията в дълбочина. Защото тук към хиалуроновата киселина и трипептидите се присъединява 

Стъпка 4: Дневен крем  

От корейския ритуал не можете да очаквате нищо друго, освен грандиозен финал. И той идва под формата на KORIKA Hydrating solution Intensive cream.  

Така или иначе след стъпки 0–3 кожата ви ще е като на бебе, а дневният крем от същата серия ще засили допълнително ефекта от грижата. Подгответе се за по-гладка и озарена кожа на лицето – и как иначе да е, след като действат хидратация в дълбочина и технологията hi-tech липозоми.  

Е, запалихте ли се и вие по хидратацията, както това се случи с нас? Ако да, това е едно огромно БЛАГОДАРЯ за кожата на лицето ви!