Преминете към основното съдържание

Най-добрите парфюми за булки: ароматите, с които ще кажете своето ДА

9.04.2024 г.

Jana Krajco

Прочитане за 4 минути

Мислите за хиляди други неща и оставяте избора на парфюм за сватбения ден на заден план? Освен това си имате любим, защо пък да не сте с него? Ще ви обясним защо е необходимо да обърнете по-сериозно внимание на сватбения си парфюм.

Ароматите са силно свързани със спомените ни, а сега ви предстои да създадете един от най-важните в живота си. Защото когато и занапред да усещате неговия полъх, ще се виждате отново облечена в бяла рокля и с усещане за безкрайна любов. Това най-вероятно няма да се получи с ежедневния ви парфюм, защото този повод иска да има аромат само за себе си. Елате да го изберете.

В търсене на правилния

Също както с любовта на живота ви, сватбеният парфюм не е лесно да бъде намерен. Дори и само заради това, че трябва да бъде изключителен. Какво може (но не е задължително) да вземете предвид?

Уникални парфюми за уникалния ден

  • Времето и мястото

Сватбата по залез слънце на пясъчен плаж някъде из Средиземно море ухае по-различно, отколкото традиционния църковен брак или „да“, изречено насред зелена поляна. Сезонът, конкретното време и място, както и настроението на сватбата, също са добра изходна точка при избора. 

  • Сватбената рокля

Най-вероятно сте избрали сватбената си рокля според своя уникален стил и неповторимост. И на всеки от тях подхожда различен тип аромат. За бохо роклята са идеални дървесни аромативетивер и деликатни акорди на цитруси. На нежните и романтични модели ще паснат ванилови парфюмисандалово дърволавандула и плодови аромати. А с класиката най-добре ще се съчетаят цветни аромати с нотки на жасминроза, тубероза или зюмбюл. 

  • Символиката

Обичате ли заплетените истории? Много съставки в дамските парфюми имат скрито значение и можете идеално да свържете с тях целия ден. Ако в сватбения ви букет има божури, напомнете за тях и в аромата си. Наричат ги „цветята на брака“ и са символ на щастието. Лавандулата въплъщава елегантност, чистота и отдаденост, орлови нокти се свързват с вярност и вечна любов.   

  • Бъдете в хармония 

В сватбения ден свързвате завинаги животите си, защо тогава да не свържете и ароматите с партньора? Можете да намерите парфюми с еднакви съставки или характер, да изберете дамски и мъжки вариант на един и същи аромат или директно да заложите на унисекс парфюм

Напръскайте се с романтика

  • Вярвайте на носа си

Ако обаче имате собствена представа за своя парфюм в сватбения ден, изхвърлете от главата си всички правила и я осъществете. Искате да бъдете с любимия си аромат, защото той ви носи късмет? Няма проблем. Предпочитате да бъдете с парфюма от първата си среща? На това му казваме романтика! Не можете да изберете от два парфюма и ще вземете и двата? Защо не? Вие сте булката и всичко ви е разрешено. Единственото, което има значение, е да се чувствате прекрасно.

Изпитателен срок

Ако не искате неприятни изненади в някой ден, това е именно денят на сватбата ви. Затова по същия начин, както пробвате роклята и обувките, няколко седмици по-рано пробвайте и новия парфюм. Тествайте как постепенно се разкриват отделните съставки, колко дълго ухае ароматът, какво е точното количество… И не пропускайте да разберете как въздейства на партньора ви или на останалите ви близки. 

Денят с главно Д

Вече е тук. Гримът е готов, никога не сте имали по-красива прическа и остава само да свалите белия сатенен халат и да облечете приказната рокля. Точно това е правилният момент за нанасяне на парфюма. Нанесете го върху чиста и хидратирана кожа. Ако имате нужда да добавите малко хидратация, заложете на крем за тяло от същата серия, от която е парфюмът ви. Нанесете по точките, където се усеща пулсът – шията, зад ушите и по китките, и оставете всички ароматни съставки да се слеят за малко. Сега можете да облечете роклята, да сложите бижутата и да кажете най-важното „да“ в живота си. 

И един съвет за финал? Изборът на сватбен парфюм трябва да е забавление, а не още една грижа на главата ви. Насладете му се!