Преминете към основното съдържание

Червилото има своя ден! Отпразнувайте го и се зарадвайте с нова прелест

22.07.2023 г.

Iva Davies

Прочитане за 3 минути

Червилото. В света на непрестанно променящите се модни тенденции червилото май остана единственият козметичен продукт, издържал теста на времето! От скромното си начало до масовата любов, на която се радва днес, червилото се превърна в символ на увереност, себеизразяване и обичан инструмент за подчертаване на собствената красота. Искате ли да знаете защо?

Червилото има невероятната способност на мига да вдига външния вид на ново ниво и да изпраща самочувствието до небесата. Достатъчно е едно движение и то подчертава естествената красота, като добавя към нея и щипка лично очарование. Без значение дали използвате изразително сияйно червило, което привлича вниманието върху вас, или нежен, телесен оттенък за бързо повдигане на настроението, то просто ви помага да покажете собствения си стил. Дава ви усещане, че ще се справите с всичко, което животът ви поднася в момента.

Червилото отдавна не е само средство за разкрасяване. То е важен инструмент на грижата за себе си и на себеизразяването.

Червила не само за по-добро самочувствие

Подчертавайки устните си, не наблягате само на своята красота, но приемате и своята индивидуалност, като същевременно празнувате разнообразието. То е символ на вашата сила и самочувствие. Червилото е напомняне, че красотата не означава обвързване с нормите на обществото, тя е личен път към любовта към себе си и приемането на самата себе си. 

Какви са тенденциите при червилата за 2023 година

  • Блясъкът се завръща – след години матов завършек и сухи устни се връщат гланцовете за устни и блестящите червила, които не лепнат.
  • Имаме и блестящи частици – този тренд също е тук отново, направо от деветдесетте! Металик и блестящите червила са задължителни през 2023!

И дори да ви се струва малко вероятно, червилото в дамската ни чанта не е откритие на новото време. Хората са започнали да го използват още от времето на прастарите цивилизации. Правели са го от натурални съставки, сред които смлени скъпоценни камъни, плодове, дори и насекоми. 

Древните египтяни са използвали смес от червена охра и животинска мазнина, докато древните гърци и римляни са предпочитали да оцветяват устните си със сок от горски плодове и растителни екстракти. С течение на вековете червилото се развива заедно с развитието на производствената техника, появяват се нови нюанси, текстури, финиши. 

Нашият съвет:

Можете да влияете върху интензитета на червилото в зависимост от това, как го нанасяте – с четка или директно, когато ще постигнете най-голяма интензивност. Ако го нанесете с гъста четка и потупате с пръст, можете да носите алено червило дори и в момент, когато нямате желание точно за такова. Интензивността на нюанса ще бъде прелестно деликатна!

Червила за по-добър ден

Подчертаните устни са играли значима роля в културните и обществените отношения. С течение на години и векове различните общества са приемали червилото като символ на положение, чувственост, дори и на бунт. В някои култури, каквато е например тази на племето масаи, боядисването на устните е традиционна практика, която има културно и духовно значение. През 20-ти век червилото става символ на освобождаването на жените, когато участничките в движението, подкрепящо правото на жените да гласуват, и холивудските звезди го приемат за свой символ. 

С кое червило ще отпразнувате Международния ден на червилата вие?