Преминете към основното съдържание

Кремове за депилация: Копринена мекота

30.04.2021 г.

Notino

Прочитане за 4 минути

Премахването на косъмчетата може да бъде ефективно, безболезнено и удобно.

Достатъчно е „да включите тежката артилерия“ – специалните кремове за депилация. Благодарение на тях кожата ви ще бъда гладка само за няколко минути, а освен това няма да я раздразните, както ако използвате обикновено ножче за бръснене.

Как функционира кремът за депилация

Кремовете за отстраняване на косъмчетата, предназначени за жени и за мъже, съдържат химични вещества, които успяват толкова да отслабят косъмчетата по повърхността на кожата, че после остава само да ги „свалите“ със специалната шпатула. Това изключително комфортно решение е безболезнено и екстремно бързо. На най-добрите кремове за депилация са нужни само няколко минути, за да подействат!

Избираме крем за отстраняване на косъмчетата

При избора на крем за депилация трябва да се ръководите от типа на кожата. За чувствителна кожа използвайте специализирани продукти, например, Veet Silk & Fresh или Veet Natural Inspirations с активни вещества като алое вера и витамин Е, които предпазват от раздразнения, хидратират и помагат за успокояване на чувствителната кожа.

Съобразете избора си и с мястото, от което искате да отстраните косъмчетата. Защото специализираната козметика под формата на крем за депилация за лице, крем за депилация на косъмчетата над горната устна или крем за депилация на интимните части ще се погрижи много по-щадящо за дадената област. Например, от космите на ръцете, под мишниците или по слабините можете да се избавите ефективно благодарение на продукта Eveline Cosmetics Bio Depil. Изключително нежните му съставки с алое вера придават необходимата хидратация и не причиняват раздразнение или зачервяване на чувствителните зони.

Тъй като и мъжете се борят с нежелано окосмяване, за тях също са създадени специални кремове за премахване на косъмчета, какъвто е Veet Men Silk & Fresh. Съставките им действат целенасочено върху по-силните мъжки косъмчета, без да дразнят кожата.

Как да използвате правилно крема за депилация

  1. Преди да започнете депилацията, нанесете малко крем за премахване на косъмчета върху малък участък от кожата, за да се уверите, че няма да предизвика алергия.
  2. Ако всичко е наред, нанесете достатъчен пласт върху желаното място и го оставете да подейства според указанието на производителя. Никога не надвишавайте посоченото време! Химичните вещества, съдържащи се в продукта, могат да предизвикат раздразнение на кожата.
  3. След като изтече определеното време, свалете косъмчетата, заедно с крема с приложената шпатула. Измийте добре депилираното място и използвайте подходящ успокояващ продукт.

Нашият съвет: Стоп на врастването

Тъй като постоянната депилация отслабва растежа на нови косъмчета, може да се случи това, че някои от тях да нямат сила да излязат на повърхността на кожата и да враснат в нея. Затова мажете кожата си. Най-добре с кремове против растеж на косъмчета и редовно правете пилинг или масаж с гъби луфа, които подпомагат гладкото „покълване“.

Е, ще замените ли ножчето за бръснене с крем за депилация? Споделете с нас опита си с различни кремове за премахване на косъмчета. Кой според вас е най-ефективен?