Преминете към основното съдържание

Най-добрият SPF? Опитайте грижа от Корея! Страхотни текстури и висока защита

10.05.2023 г.

Iva Davies

Прочитане за 3 минути

С настъпването на слънчевото време дори и най-заклетите противници на ежедневното мазане започват да обмислят вариант да включат в рутината си някакъв крем със слънцезащитен фактор. Ура! Опитайте SPF продукти от Южна Корея. Защото там те са най-добри. Защо?

За разлика от „западния“ свят, който упорито държи на излагането на слънце и бронзовия загар, в Корея, а и в Япония, по-светлата, дори прозрачна кожа, е мечта за всички. Обръщали ли сте внимание, че на плажа представителите на тези нации винаги – даже и във водата – са обгърнати от глава до пети в SPF облекло? А на главата си винаги носят шапка с голяма периферия! Не е нужно да се измъчвате с излишни бръчки и пигментни петна, когато можете да се защитите надеждно от тях. Да не говорим за риска от рак на кожата.

Опитайте корейски продукти със SPF

Разбира се, носенето на шапка през деня не винаги е възможно, а дългите ръкави през лятото са направо мъчение. За щастие имаме корейски суперкремове с висок слънцезащитен фактор. Именно корейската традиция за прозрачна кожа гарантира, че кремовете им със SPF са очевидно най-доброто, с което можете да мажете лицето си всеки ден. 

Предимства на корейските продукти със SPF

Висок слънцезащитен фактор

За разлика от повечето други защитни кремове корейските продукти със SPF почти винаги съдържат слънцезащитен фактор 50+. Това гарантира по-добро и по-дълготрайно предпазване за кожата ви.

Страхотна текстура

Не искате да се мажете със SPF кремове всеки ден, тъй като текстурата на слънцезащитните кремове с висок фактор по правило е гъста? При корейските кремове обаче не трябва да се притеснявате за това. Те имат лека консистенция, която не дразни очите, нежно попива в кожата и работи страхотно дори и под фон дьо тен.

Полезни вещества

Освен високия слънцезащитен фактор корейските SPF кремове съдържат и други вещества, които са полезни за кожата на лицето – например хиалуронова киселина, която прелестно изпъва кожата, или антиоксиданти за екстра защита срещу свободните радикали.

Лесно допълване

По правило трябва да обновявате SPF слоя на всеки два часа. Но в Корея са помислили и за това. Не само, че повторното нанасяне на самите кремове е по-лесно, но можете да изберете например и SPF в стик.

Опитайте SPF грижа

Ние обожаваме корейска козметика и най-вече SPF кремовете. Кой ще изберете вие?