Преминете към основното съдържание

Не си скуби веждите и слагай червило. Какво послание до своето по-младо аз бихте оставили вие?

1.03.2023 г.

Iva Davies

Прочитане за 5 минути

Преди много, много години сме били млади и красиви и сме се справяли с проблеми, които сега ни се струват смешни. Но тогава са били важни, това е повече от ясно. От друга страна, не сме обръщали такова внимание на онова, което е можело да бъде полезно за нас. Прочетете какво послание бихме оставили ние на своето по-младо АЗ.

Младостта обикновено е безгрижна, но нека си признаем, че с напредване на възрастта придобиваме виждане, което може да ни помогне при решаването на наистина важни въпроси. И сега с усмивка се връщаме към многото „проблеми“, които е трябвало да решаваме дни и седмици с компании или приятелки. Какво би искало (или би трябвало) да чуе нашето по-младо аз?

Не пипай веждите и педикюрът е най-важен

Елена П., Онлайн редактор

Мила Ели, сваляй грима си старателно и всяка вечер. За разгримиране на очите използвай само продукти за чувствителни очи, пий много (вода!) и се предпазвай от слънцето (ушите и устните също). Вземай слънцезащитни продукти, балсами и маски за коса и когато ходиш на планина. Не се страхувай от червено червило, отива ти. Не си скуби веждите сама и кажи на козметичката какво точно искаш. 90-те години пак ще дойдат на мода, но не е нужно да следваш всеки тренд. Обърни сериозно внимание на своя педикюр, ако не го поддържаш, ще имаш сериозни проблеми с „копитцата“ си в бъдеще! 

Няма боя за коса, няма проблем

Яна Р., Онлайн редактор

Не си боядисвай косата! Природата те е дарила с невероятна кафява коса, пълна с различни оттенъци, които естествено преливат помежду си. При дъщеря ти ще е същото, само че във версия „мръсно“ русо, и още от момента, когато стане на пет, ще ти се налага да отговаряш на въпроси дали е на кичури. И тъй като няма как петгодишно момиче да носи специално оформени кичури, махни ги и ти. А други експерименти: оранжев, блонд, черен? Нито един не е подходящ за теб. Обичай естествената си красота и вместо за боядисване на косата, инвестирай в нейното здраве и в качествени шампоани и балсами. Защото животът без боядисване е толкова по лесен!

Какво биха избрали Елена и Яна като млади:

Свалянето на грима е истината

Диана Ч., Мениджър проекти

За Бога, моля те, мисли за почистване на лицето всяка вечер! Имаш красива и млада кожа, затова не се мажи с тонове некачествен грим, които така или иначе вечерта няма да почистиш добре. Сваляне на грима на сутринта? Това все едно не си го чула. Ако не искаш унищожени мигли, запушени пори и грозна кожа, всяка божа вечер влизай в банята и си повтаряй мантрата за разгримиране: с първото почистване свалям грима, с второто – почиствам кожата на лицето си. 

Не се тъпчи с баница и боза

Александра Р., Lead of Content Marketing

Не си боядисвай косата в зелено. Да, ще бъдеш супер яка през първите две седмици в училище, но после ще отнеме доста време, за да израсте. Ако искаш да слагаш очна линия, нека е нещо по-прилично, не е нужно да изглеждаш като Дракула. И престани с тази баница с боза, спри да се оправдаваш с апетита през бременността, с кърменето няма да отслабнеш.

Александра и Диана биха харесали:

Слънцезащитният фактор не е за времето, когато остарееш 

Ива Д., Онлайн редактор

Научи се да познаваш какво наистина искаш, живей според собствени правила. Колкото може по-скоро. И си определи ясни граници, след които няма да се притесняваш да казваш „не“ или „изчезни“. Да не ти пука какво мислят останалите. На този свят има само няколко души, чието мнение трябва да е важно за теб. Дръж се за тях.

Мажи се с крем с висок слънцезащитен фактор. Постоянно. Няма значение, че след отпуската хората ще се питат защо си бяла като тебешир. Експериментирай с косата си. Блонд, къса, дълга, каквото и да е. Кога друг път, ако не сега! 

Не спазвай диети. Ти и само ти реши каква ще бъдат отношенията ти със собственото ти тяло. Почиствай лицето си постоянно. Всеки ден! Не се притеснявай от изразителните червила. Живееш само веднъж и ще е жалко да се лишиш от нещо толкова божествено, каквото са червилата. 

Нека тези, които обичаш, да го знаят – казвай им го постоянно. И ги прегръщай. Може да не са тук толкова дълго, колкото мислиш. И пак повтарям, мажи се със слънцезащитен фактор. Естествено.

Алкохол? Без него дори и в лосиона за премахване на грим!

Лили, Online Content Editor

Не използвай лосион за сваляне на грим с алкохол. Кой, по дяволите, ти каза да го правиш? Сваляй грима си, дори и в три сутринта да си наторила със съдържанието на стомаха си грижливо отглежданата цветна леха на майка си, не използвай върху стегнатата си млада кожа тонове грим и, моля те, използвай контуриращ молив за очертаване на собствените си устни, а не на тези, които искаш да имаш. И, момиче, започни навреме (и с това имам предвид веднага, щом се научиш да четеш) да ползваш кремове с висок SPF, мажи ги всеки ден там, където кожата ти се подава от дрехите.

Не боядисвай сама косата си вкъщи и когато решиш да запазиш час при фризьорката, нека е някоя проверена, а не първата зад ъгъла. Така няма да останеш без половината си коса само на двадесет. И се огледай за продукти против косопад. И накрая, не бъди толкова послушна, живей буквално тук и сега, освободи място за правилните мисли, остави нещата да се носят по течението. Точка.

Ива и Лили със сигурност биха имали нужда от:

Успяхме ли да ви вдъхновим? Какви ще бъдат вашите послания към по-младото ви аз?