Преминете към основното съдържание

Защо очакваме с нетърпение годината на Дракона и какво ще означава тя (не само) за нашия ритуал за красота

7.02.2024 г.

Jana Krajco

Прочитане за 3 минути

Странно нещо са хороскопите. Обикновено в живота си не се ръководим от тях, но попаднем ли на някой, не устояваме и го прочитаме. Просто възможността да надникнем в бъдещето е твърде примамлива. И така и този път не устояхме и погледнахме какво ни очаква (нас и рутинната ни грижа) в годината на Дракона! Според китайския лунен календар тя започва на 10 февруари 2024 г.

Драконът идва с надежда

Мечтаете за добра новина? Няма проблеми. В китайския хороскоп драконът е символ на изключителна сила, просперитет и късмет. Освен това тази година драконът се съчетава с елемента дърво, който означава напредък и растеж. Това звучи повече от обещаващо. Настъпва идеален момент за ново начало и важни житейски решения. Предстоят ви много възможности, които само чакат да се възползвате от тях.

Съвет: В главата ви отдавна се върти мечта, която още не се е сбъднала? Настъпва моментът да направите първата стъпка. По пътя към успеха, логично, ще се нуждаете от много енергия. 

Технологии и зелен подход

Какво ще стане, ако пуснете дракона в рутината си за разкрасяване? Той ще ви помогне да излезете от познатите коловози и най-сетне да дадете шанс на новите подходи. Новата китайска година благоприятства експериментите и иновациите. Новите технологии движат напред не само света на IT, но и грижата за кожата. Изпробвали ли сте вече силата на четките за почистване на кожатаултразвуковите шпатули или например светлинната терапия? Вслушайте се в Дракона и смело напред. Използването на съвременни уреди лесно ще се превърне в любим ритуал, а с помощта на LED маска за лице също така чудесно ще си починете (нали трябва да мислим и за душевния комфорт). 

Грижете се за себе си със съвременни технологии

Елементът дърво, който оказва силно влияние върху Дракона, означава също така добра новина за околната среда. Заедно с усета на Дракона за прогрес и нови подходи се очаква и още по-силен акцент върху зелените технологии, възобновяемите източници и цялостната устойчивост в различни отрасли. А вие лесно можете да приложите този подход в банята си.

Съвет: Подпомагайте марки, за които планетата е по-важна от спечелените милиони. Минимизирайте отпадъците и еднократните продукти. Сортирайте опаковките и се старайте да пестите възможно най-много водата. 

Щастливи цветове

Ако силата на Дракона ви харесва и искате да спечелите благосклонността му, обърнете внимание на цветовете. Според китайската астрология те влияят върху много области на живота, защото поддържат важните енергии в равновесие. Всяка година е свързана със специфичен нюанс и ако сте заобиколени от него, ще подпомогнете цялостната си хармония. Тази година цветът няма да ви изненада. Енергия, екология, иновации – познахте, всичко това е свързано със зеленото и по-конкретно със смарагдов оттенък. Ако това не е вашият цвят, можете да заложите на наситено червено или златисто жълто, които го допълват. 

Съвет: Включете тези цветове не само в гардероба, но и в гримовете си. Защото смарагдова очна линия, алено червило и златисти нотки звучи като перфектна парти визия! 

В цветовете на Дракона

Какво ще кажете, ще пуснете ли Дракона в живота си? Опитайте, би било жалко да не се възползвате от енергията му. Ако не друго, то поне това е добър повод най-после да се захванете с дълго отлаганите планове и мечти.