Преминете към основното съдържание

Сбогом, сплескана коса! Знаем тайната на бухналата прическа

10.10.2023 г.

Iva Davies

Прочитане за 3 минути

С косата нещата са сложни. Всеки мечтае за това, което няма. А обем? Обем искат всички и за щастие, всеки може да го получи. Само трябва да знаете как!

Проблемът с тънката коса обикновено е генетично обусловен, но с подходящата техника на миене, сушене и при използване на правилно подбрани продукти за обем този проблем ще остане в миналото. Как да увеличим обема на косата?

Как да придадем обем на косата?

1. Идеално измиване

Обемът започва още с измиването. Това как и с какво миете косата си дава пряко отражение върху обема, който ще получите, и неговата трайност. Определено е важно да не натоварвате косата с тежки продукти, които ще я сплескат. Трябва ви шампоан за по-голям обем и балсам за обем. Измийте косата два пъти, за да няма по нея остатъци от стилизиращи продукти, замърсявания или себум. След това нанесете балсам, но само от ушите надолу към връхчетата. Така в корените косата ще бъде по-лека.

2. Използвайте продукти за стилизиране

С хавлия изстискайте излишната вода от косата и нанесете продукт за обем. Добра работа може да ви свърши пяната за обем L’Oréal Professionnel Tecni.Art Volume Lift, която се пръска директно в корените. Изпробвайте и укрепващия крем TIGI Bed Head Small Talk, който придава на косата обем и в същото време я предпазва от топлината на сешоара. Това е благодатна грижа за тънката коса без обем!

3.Издухвайте. Винаги!

Сега идва ред на издухването. Как да издухате косата за обем? Първо издухайте със сешоара BaByliss Veloce 6750DE от корените обратно на посоката на растеж. Когато е наполовина суха, разделете я на секции. След това вземете голямата кръгла четка Olivia Garden Expert Blowout Speed и постепенно издухайте косата. С помощта на четката повдигайте косата от корените. Сушете с тесен накрайник на сешоара отгоре, за да може косата едновременно да се повдигне и изглади. При специални поводи можете да увиете отделните издухани кичури на ролките BrushArt Hair Foam hair rollers и да ги оставите да изстинат. Така обемът се запазва наистина за дълго.

4.Финално стилизиране

За допълнително увеличаване на обема на косата можете леко да тупирате косата в корените и да я фиксирате с пудра за коса за обем или да използвате спрей за обем. За окончателно оформяне на прическата изпробвайте спрея Schwarzkopf Professional Osis+ Volume Up, който освен обем, придава и форма. Пръскайте спрея от по-голямо разстояние по цялата коса, така ще я олекотите.

За коса без обем ви е необходим

Сухия спрей можете да напръскате в длани, да го разпределите по тях и после да прокарате длани през косата. Така косата се повдига перфектно. Ако искате да си запазите обема, избягвайте масла за коса. Нанасяйте ги само по върховете, но в никакъв случай не в корените или по дължините. Така косата би могла лесно да се сплеска.

И готово! Иска се малко практика, но желаният обем на косата няма да остане само мираж. И преди да започнете магичното преобразяване на косата, вижте видеото!