Преминете към основното съдържание

Трябва ми нов парфюм! Какво да правите, когато любимият ви аромат вече не ви носи радост и искате промяна

17.01.2023 г.

Ива

Прочитане за 5 минути

Всичко хубаво някога си има край и любовта към любимия аромат също може да изтлее. Просто изведнъж вече не е същото. Дразни ви, че дори не го усещате върху себе си. Няма значение какво ви кара да копнеете за промяна. Важното е търсенето на новата ви ароматна страст да завърши успешно!

Промяна, която ще усетите вие и всички около вас

Това, че в нашия момичешки свят смяната на парфюма е „голяма работа“, дори не е нужно да го коментираме. Уханието, което носим, до голяма степен подсказва на околните какви сме. И дефинира начина, по който се чувстваме. Докато ни дава усещане за уникалност или може да ни осигури познатия комфорт, парфюмът ни винаги е под светлината на прожекторите. Но в момента, в който „вече не е същото“, е време да вземем решение. От къде минава пътят към новия аромат?

Подлудява ли ви това, че след няколко минути дори не усещате, че имате парфюм и ароматът се губи? Парфюмеристите смятат за идеална ситуацията, при която не може да се разпознае дали ухаете вие, кожата ви или мускус, и когато хората вече започват да забелязват парфюма, който носите. Това, че вие дори не го усещате, може да бъде знак, че това е правилният аромат! Опитайте да купите допълнително парфюмна козметика – например душ гел или мляко за тяло, ако такива се произвеждат към вашия парфюм, и ще бъдете обгърнати в обновен аромат на няколко пласта.

1. Опитайте вариант intense 

Много парфюмерийни гиганти харесват играта „имаме парфюм и ще направим вариант „intense“. При това не се касае за по-силна концентрация на аромата, по-скоро за вариация, при която помагат на една от съставките да изпъкне или леко променят нюансите около основните съставки. Дори самата игра вече е секси!

Това, че ще опитате варианта intense при търсене на нов аромат, се предлага като логична първа стъпка. Имаме например Mugler Alien Goddess и до него Mugler Alien Goddess Intense. Или Armani My Way и до него Armani My Way Intense… Същото се случва и при мъжките аромати! По подобен начин функционират и вариантите noir или absolue. 

Опитайте да комбинирате аромати. Също както нанасяте например два пласта червило, можете да експериментирате и с парфюмите. Може да се получи нещо адско, но ако изхождате от мисълта, че си избирате подобни типове аромати, те биха могли да „се срещнат“ по интересен начин! Някои производители всъщност донякъде разчитат на това, както е при комплекта Narciso Rodriguez For Her Musc Noir.

Идеи за страхотни дамски аромати за начало на 2023 година

2. Дефинирайте любимите си съставки

Вариантът intense не съществува или не ви харесва? Тогава най-просто е да потърсите аромат от подобна категория, каквато сте ползвали досега. Това обаче предполага, че ще знаете към коя съставка имате слабост. Ванилия? Дървесни нотки? Жасмин? Тръгнете след тях! Полезно е да прегледате рубриката Аромати на парфюмите. Можете да пробвате на собствената си китка и да го приемете като авантюра. 

Какви сте: мечтатели или спортисти, търсещи постижения? Консервативни ли сте или обичате откритията? Всичко това определя колко голяма промяна можете да понесете. Но също и каква категория аромати предпочитате. Ако сте спортни натури, е много вероятно да харесате свежи, водни, цитрусови ухания, а на интелектуалките с книга в ръка ще допаднат мускусни, с нотки на ванилия или дървесни?

Търсите вдъхновяващи мъжки аромати?

3. Огледайте цвета на флакона 

Това не е стопроцентово правило, но със сигурност определени цветове флакони съдържат и определени видове аромати. Белите и прозрачни шишета крият нежни, въздушни, пудрени, свежи ухания. Червеното е страшно женствено, във виолетовите или пудрените нюанси, както в по-изисканите и черните флакони често се спотайват копнеж по авантюри, сила и дързост. 

Собствените ви предпочитания за цветове също казват много за вас. Ако обожавате смелите цветове, комбинирате ги по на пръв поглед несъвместим, но въпреки това добре обмислен начин, трудно ще харесате нежните цветни композиции. Най-добре е да се насочите към изразителни, в идеалния случай унисекс нишови вариации. Ако сте заклети фенове на черното, няма да ви впечатлят цитруси, по-скоро ще ви вдъхновят, шипрови или пикантни аромати…

Вече имате основните наставления за смяна на парфюма. Ако пък искате да потвърдите избора си, не се колебайте да се възползвате от услугата Try It First. Към парфюма ще получите и малка мостра, пробвайте я и ако се влюбите в аромата, запазете и голямата опаковка на парфюма.