Преминете към основното съдържание

Чиста кожа и топлина. Предлагаме ви упътване за правилно нанасяне на мъжки парфюми

5.03.2024 г.

Jana Krajco

Прочитане за 4 минути

Не искате да бъдете от онези, чийто аромат остава в помещението, докато някой не проветри. Искате да сте мъж, около когото се носи упоителна, но ненатрапчива комбинация от чувствени акорди, която събужда у хората желанието да се приближат, за да усетят повече. Единственото, което трябва да знаете, е правилната техника, както и най-добрите места за нанасяне на мъжки парфюми.

Как се нанася мъжки парфюм

Правилното място за нанасяне на парфюм са пулс точките, т.е. местата, където тялото се затопля най-много и така допринася за постепенно и равномерно излъчване на отделните съставки. Врат, китки, гърди, рамена и вътрешната страна на лактите – именно там парфюмът се разгръща красиво, независимо от пола. Освен тези места, господата могат да парфюмират също долната страна на челюстта и ръцете под лактите, за да може всяко подаване на ръка да се превърне в преживяване. Но за да не се озовете в редиците на онези, които се усещат от километри, изберете само две или три места за нанасяне.

Има и неподходящи за парфюмиране места – т.нар. no-go зони. Избягвайте нанасяне в косата, подмишниците и други чувствителни зони (знаете какво имаме предвид). Алкохолът и другите съставки на парфюмите носят на тези места повече вреда, отколкото полза. Определено не си заслужава да рискувате изсушаване, раздразнение или сърбеж. 

Мъжки парфюми, които ще накарат всеки да се обърне

Какво количество се счита за умерено

Няма да ви дадем универсален съвет относно идеалното количество. То винаги зависи от съставките, типа аромат и концентрацията (вижте каква е разликата между парфюм, EdP, EdT и EdC). Освен това върху суха кожа парфюмът издържа малко по-малко, отколкото върху мазна кожа. Също така е необходимо интензитетът да се избира според ситуацията. Колегите, които седят до вас в затворен офис, сигурно ще са по-доволни, ако се ограничите до леко парфюмиране. Добавете сила, ако се готвите за събитие на открито, а партито ще понесе дори още една капка отгоре.

Ако имате нов мъжки парфюм, най-добре е да пробвате. Започнете с малко количество върху китките и след няколко часа проверете дали ароматът още се усеща. Ако не, следващия път може да нанесете повече.

Овладейте техниката или как да нанасяме правилно парфюм

Идеалният момент за нанасяне на парфюм е след къпане. Тогава от кожата се измиват всички други миризми, под влияние на топлината порите се отварят и позволяват на капките парфюм да попият добре в кожата. Подсушете старателно кожата, зарадвайте я с доза хидратация (използвайте крем за тяло без аромат) и напръскайте парфюма от разстояние около 10-15 см още преди да се облечете. Съставките на парфюма биха могли да повредят дрехите, бижутата или часовника ви. 

Съвет: Когато се къпете, можете да използвате душ гел със същия аромат като парфюма ви. Така ще създадете идеална основа за него. 

Не пръскайте парфюма на вятъра

Какво друго можете да направите, за да издържи ароматът по-дълго не само върху тялото, но и във флакона? Избягвайте тези често срещани грешки и неработещи правила.

  • Пръскате парфюма във въздуха и заставате под падащите микрокапчици. И вие ли го правите? Е, можете спокойно да престанете. Може би по този начин ароматизирате пода в стаята си, но ефектът върху тялото е минимален. Съставките на парфюма трябва да реагират с кожата ви
  • Също така сигурно знаете, че след нанасяне върху китките не бива да търкате ръцете си една в друга, стараейки се да направите така, че парфюмът да ухае повече. По този начин само ускорявате изпаряването му и губите възможността за постепенно разгръщане на парфюма от главата към основата. 
  • Съхранявайте флаконите на тъмно и хладно място. Резките промени в температурата и излагането на слънчева светлина съкращават трайността и дори могат изцяло да променят аромата. 
  • По същата причина не вземайте на път цял флакон, а изберете разфасовка за пътуване
  • По-малкото е повече. Макар че след известно време вие не усещате парфюма, хората около вас го усещат (питайте, ако се съмнявате!) и може би изобщо не е необходимо да добавяте. Едно допълнително пръскане на ден би трябвало да е достатъчно. 

За чувствен аромат през целия ден

Сега вече знаете как правилно да се парфюмирате, което ще ви помогне да създадете около себе си очарователен облак аромат с оптимален интензитет. С кой парфюм ще го направите?