Преминете към основното съдържание

Влюбена... в серума за лице. Елате и си изберете. И напластявайте!

5.09.2023 г.

Jana Potuznik

Прочитане за 4 минути

Искате ли чудо? Върху кожата? Трябва да го имате. Изберете си правилния серум (научете се да го напластявате) и ще се влюбите в него, точно като мен. Защото серумите за лице са просто... БОЖЕСТВЕНИ!

Грижа в добро и зло

Познато ли ви е усещането, когато имате определено настроение, и трябва да правите точно определени неща, за да се чувствате добре? И с кожата е така. И съответно избирам грижа за нея по мярка. Как? Например кремът не трябва да се сменя всеки ден. Може да се редуват маските за лице, но пък те не се използват всеки ден. А серумът за лице? Никога не е достатъчен само един. Тяхното редуване в зависимост от моментното настроение – моето и на кожата ми – ми дава възможност да се грижа за красотата си всеки ден така, както имам нужда! 

Озаряващият серум променя изморителните и скучни дни. За забързаните дни, в които тичате из града, са супер антиоксидантните или хидратиращите серуми. За моментите, в които искам да забавя напредващата възраст, имам серум против бръчки... Няма как да не се влюбите в това разнообразие, дори и да не се грижите особено за кожата си. Необходимо е само да знаете основни факти за избора и употребата.

Грижа капка по капка

Серумът за лице има наистина висока концентрация на активни вещества и лека консистенция, която попива лесно. Въпреки че е скъп, не се страхувайте да инвестирате. Серумът наистина се използва само по няколко капки – достатъчно е да нанесете с потупващи движения три-четири капки с възглавничките на пръстите. 

Серуми за лице, с които можете да започнете

Как да използваме серум за лице

Серумът винаги се нанася върху почистена с тоник кожа, която буквално го попива и в най-дълбоките слоеве (там, където кремът никога не достига). И да, кремът за лице се нанася след серума. Сутрин и вечер. Сутрин предпочитам хидратиращи хиалуронови серуми, озаряващи и антиоксидантни серуми с витамин C, стягащи с колаген или с пептиди… Вечер е време за подхранващи анти-ейдж с ретинол (не обичат слънцето, така че ако ги ползвате сутрин, не забравяйте да нанесете и SPF), пилинги с AHA киселини или регенериращи.  

Когато искате нещо специално за кожата си

Един никога не стига

Колко често да използвате серума? Всеки ден. Но точно затова го сменяйте. И се научете да напластявате. Защото когато единият попие, благодарение на леката консистенция кожата спокойно може да поеме още един. Какво да изпробвате?

Сутрин може да нанесете върху кожата хидратиращ серум с хиалуронова киселина и върху него озаряващ с витамин С. Мазната кожа също може да се хидратира, след което да използвате серум с ниацинамид за свиване на порите. След хидратация за зряла кожа е подходящ серум с колаген или стягащ с пептиди.

За мъжете също има специални серуми за лице! Shiseido Ultimune Power Infusing Concentrate ободрява кожата, Biotherm Homme Force Supreme подмладява, а срещу бръчки действа Beviro Forever Young Elixir

Помислете и за другите продукти за лице

Изборът на серум за лице трябва да се ръководи и от това какъв крем използвате. Възможно е техните активни съставки да се повтарят, тоест да се натрупват. Активните вещества на серума и крема трябва да се допълват, тъй като прекалено многото съставки по-скоро не действат добре на кожата. Така че ако вечер обичате да използвате серум с ретинол, няма нужда нощният ви крем да го съдържа.

Любимите серуми на нашата редакция

Кой серум за лице да си купим първо? Започнете с хидратиращ. Останалите изберете спрямо типа и нуждите на кожата си. Посъветвайте се с козметик или дерматолог.