Преминете към основното съдържание

Как да изберем най-добрата основа под фон дьо тен, сенки или червило?

9.11.2020 г.

Notino

Прочитане за 7 минути

Фон дьо тенът подчертава несъвършенствата на кожата ви?

Спиралата се отпечатва върху клепачите? Имаме решение за вас – основи за грим, известни и като праймери. Ако все още не сте открили магията им, сега е най-доброто време да се запознаете с тях. Основата всъщност е доверен помощник, с който фон дьо тенът издържа по-дълго, визуално се избавяте от нежеланите пори и лесно фиксирате сенките.

Основа под фон дьо тена: Пътят към съвършената кожа

Основата за грим под фон дьо тенаще ви свърши страхотна работа. Най-важното е да знаете какъв външен вид очаквате да имате след това. Каква е кожата ви? Искате да постигнете сияен и съблазнителен вид или през целия ден се нуждаете от съвършено матирана кожа и голяма издържливост на изразителния грим? Според това можете да изберете най-добрата основа за грим под фон дьо тен. Те се делят на основи за матиране, озаряване и грижа.

Матиращ праймер

Ако кожата ви е по-скоро мазна, потърсете такава основа под фон дьо тена, която ще матира кожата ви и ще я направи приятно гладка. Резултатът ще бъде кадифен вид, който ще издържи през целия ден. Матиращите основи са подходящи също за мазна, акнозна или зряла кожа. Нанесете с пръсти локално на проблемните места, по-специално в Т-зоната, и прецизно разнесете с пръсти. Колкото по-добре се слее основата с кожата на лицето, толкова по-естествено ще изглежда гримът. Тоест, вие правите ефекта „втора кожа“. Помнете, че всичко е въпрос на техника.

Матиращите праймери ще ви бъдат страхотен помощник за специални случаи като сватби, балове и официални вечери. Искате фон дьо тенът ви да изглежда като излязъл от списание през целия ден? Възможно е, но не подценявайте подготовката на кожата и почистването, свързани с лека хидратация. След това върху перфектно почистена хидратирана кожа нанесете матираща основа за грим. В Notino залагаме на матираща основа за грим под фон дьо тен с хидратиращ ефект Lancôme Prep & Matte Primer или на основа за грим против зачервявания Smashbox Photo Finish Reduce Redness Primer. След това смело можете да продължите с грима. Изберете покривен фон дьо тен, съдържащ масла, и бъдете сигурна, че ще бъдете възхитена.

Съвет: Матиращата основа е изключително полезна и за зряла кожа. Тя запълва бръчките и заглажда порите.

Озаряваща основа за грим

Чували ли сте за понятието блестящ ефект? Точно това ще ви помогне да постигнете озаряващата основа. Какво се включва в тази група праймери? Изненадващо, но не става въпрос само за озаряваща основа – тук влизат и продуктите от серията грижа за кожата, които имат проясняващи характеристики и благодарение на които кожата заблестява приятно. Те могат да бъдат кремове или серуми, които съдържат частици, отразяващи светлината.

Озаряващите основи за грим придават на кожата лек бляскав ефект. Те са по-концентрирани и на слънце изглеждат наистина впечатляващо! Тези праймери можете да използвате както под фон дьо тен, така и на определени места върху него. Благодарение на това имате продукт 2 в 1 – основа и хайлайтър. От озаряващите основи за грим ви препоръчваме да опитате основа за грим под фон дьо тен Yves Saint Laurent Touche Éclat Blur Primer или Smashbox Photo Finish Vitamin Glow, които ще се погрижат за съвършен, но дискретен блясък.

Как правилно да използваме озаряващата основа? Нанесете малко количество от основата върху почистена и хидратирана кожа. Можете да добавяте още пластове според усещането и настроението си, но внимавайте с Т-зоната! Може да стане така, че да започнете да лъщите прекалено много. Освен това, блясъкът се поставя само на определени места – по скулите, в най-високата точка под веждите, в основата на носа и във вдлъбнатината над горната устна. Помнете, че гримът винаги трябва да бъде балансиран!

Съвет: Внимавайте с несъвършенствата по кожата, блясъкът и озаряването винаги ги подчертават.

Най-добрата основа за сенки за очи: удължава издържливостта и прави цвета по-интензивен

При мазната кожа често става така, че се появява лъщене и на клепачите. Заради него сенките за очи не се задържат добре. Всеки грим, който нанесете в тази зона, се слива с извивката на окото и се размазва неравномерно. И спиралата понякога се отпечатва там, което ви кара да търсите водоустойчива спирала. Познат ли ви е този сценарий? Правилното решение тук е основа за грим под сенки за очи.

За да може гримът върху очите ви да издържи през целия ден, нанесете малко количество праймер върху клепача и го разтрийте добре с четка за сенки. Винаги оставяйте основата да засъхне. Така матирате клепача и го подготвяте за грима. Праймерът се използва и в случай, че нямате настроение за сенки и искате да оставите очите си само със спирала. Нанесете основа под сенки за очи и след това я фиксирайте с пудра. Така ще избегнете отпечатването на спиралата през деня. Със сигурност трябва да опитате основата за грим под сенки за очи Artdeco Eyeshadow Base, в Notinо не можем да спрем да я хвалим.

Съвет: Основата под сенки за очи може да послужи и като фиксатор за блестящи сенки и филтри. За да подчертаете грима и да му придадете лек шик и блясък, нанесете в средата над горния клепач малко количество праймер. Използвайте основата за грим там, където искате кожата да заблести или да отразява светлината. Нанесете я с пръсти за наистина изразителен ефект. Благодарение на сливането с кремообразната текстура на праймера ще придадете на очите екстра акцент.

Как да се сдобием с неустоими мигли

Обожавате неустоимите мигли? Значи за вас основата за грим под спирала е еднозначен must-have продукт. Благодарение на нея миглите ви ще станат още по-дълги, а погледът – по-проникновен. Освен това с основата ще фиксирате спиралата и ще предотвратите отпечатването върху клепача. Ние в Notinо се влюбихме в основата за грим под спирала Lancôme Cils Booster XL, която осигурява на миглите удължаване, придава им по-голям обем и перфектно ги извива.

Червило, което остава и след целувка? Това не е мечта

Искате любимото ви червило да издържа възможно най-дълго? За да постигнете продължителен ефект на съвършено гримирани устни, фиксирайте червилото с основа за грим за устни. Праймерът ще ви избави от дребните бръчки по устните и ще ги подготви за грима. Тези основи за грим под червило имат приятна и копринена текстура и се нанасят лесно. Основата под червило NYX Professional Makeup Lip Primer изглажда бръчките и несъвършенствата и буквално „заковава“ червилото върху устните ви.

Кой продукт ви заинтригува най-много? Имате ли съвет за любим праймер, който гарантира съвършен външен вид, но ние не сме го споменали? Напишете ни го в коментарите.