Как да имате дълги мигли? Знаем най-добрите трикове!

11 март 2021 г.Notino

Всяка от нас иска да има гъсти и дълги мигли, но са малко късметлийките, които само с едно леко докосване на спиралата излизат от къщи като секси мигаща кукла. Това обаче не е причина да изпадате в паника. Съществуват много трикове, как да се радвате на дълги мигли и да привлечете вниманието на околните. Помогнете на растежа им така, че да ги поддържате дълги и гъсти възможно най-дълго! Подготвили сме ви съвети за най-добрите серуми за мигли и задължителната грижа.

Най-важно е правилното сваляне на грима

Този път ще започнем малко отзад напред. Не е изненада, че грижата за кожата на лицето и зоната около очите е по-важна от всеки грим. Нормална част от рутината ви трябва да бъде и грижата за миглите, за която не трябва да забравяте при нанасянето на грима, но най-вече при премахването му. Какво да правим с миглите?

Свалянето на грима от лицето и особено от очите трябва да се извършва възможно най-нежно. Защото невнимателното премахване на грима може да предизвика падане или късане на миглите ви. Поставяйте тампона с продукта за разгримиране така, че спиралата просто да се разтвори върху него. Така лесно ще я изтриете и няма да дразните очите напразно.

За нежна грижа и съвършено разтваряне на грима са идеални продуктите на основата на олио, какъвто е, например, двуфазният продукт за премахване на грим Uriage Hygiène, който ще бъде оценен и от чувствителните очи.

Ще успеете да почистите цялото си лице с олиото Saffee Cleansing, което благодарение на специалната технология „oil-to-milk“ се променя в мляко върху лицето ви. Проверете дали някъде няма остатъци от спирала и едва тогава преминете към продуктите за грижа.

СЪВЕТ: Супер практичен за свалянето на какъвто и да е грим е комплектът за премахване на грим Notino Spa, в който ще намерите тампони за сваляне на грим от очите, но също и ръкавици за сваляне на грим за цялата повърхност на лицето. Предимството е, че след употреба е достатъчно само да изперете всичко, за да го използвате отново!

Изберете ТОП серум за мигли

Ако искате естествено да удължите миглите си, дайте пълен напред! Сега е времето да изберете серум за растеж на миглите, който ще бъде ваш постоянен партньор. Серумите обещават първи видими резултати до няколко седмици, но трябва да ги нанасяте редовно и правилно. Със сигурност при честотата и начина на употреба спазвайте указанието на продукта. Какво всъщност прави един такъв серум?

  • Стимулира растежа на миглите.
  • Хидратира.
  • Подпомага устойчивостта им.
  • Възстановява структурата на миглите.
  • Подхранва.

В случай, че предпочитате натурални продукти, потърсете серума за растеж на миглите FacEvolution Nuvega. Нанасяйте го в коренчетата на миглите като очна линия. Достатъчно е да го използвате само върху горните мигли, тъй като той ще достигне до долните при затваряне на очите. За 4 до 6 седмици трябва да видите първите резултати и да се похвалите с по-дълги и гъсти мигли!

Серумът за растеж на миглите и веждите Tolure Cosmetics Hairplus ще подпомогне растежа им благодарение на съдържащите се био пептиди, а освен това прекрасно укрепва миглите, за да се късат по-малко. Със сигурност можете да опитате да нанасяте серума и върху веждите и да им придадете по-голяма гъстота, както на миглите. Резултатите трябва да видите след около 3 седмици, без значение дали го нанасяте на миглите или на веждите.

Невероятен растеж на миглите ви осигурява и Prevage Brow Enhancing Serum от Elizabeth Arden, с който би трябвало да видите резултати след невероятните две седмици. Благодарение на съдържанието на пептиден комплекс той усилва естествения цикъл на растеж на миглите и така погледът ви съвсем скоро ще бъде по-съблазнителен от всякога.

Търсите вариант, който да е малко по-евтин, но същевременно качествен? Опитайте серума L’Oréal Paris Clinically Proven – не само подпомага растежа на нови мигли, но и предотвратява падането им.

Рициново масло за мигли? Определено да!

Искате да пробвате натурална версия на серум за мигли? Потърсете такъв с рициново масло. Това подхранване за мигли подпомага растежа им и едновременно с това ги укрепва. Достатъчно е да използвате малко количество масло в корените – подобно на класически серум – или да го нанесете с чиста четка като спирала.

СЪВЕТ: Друг „изпробван метод“ – и очевидно най-евтиният вариант – за растеж на миглите е обикновеният вазелин! Също като серума или маслото той би трябвало да укрепне миглите и да редуцира късането им. След като премахнете грима нанесете обилен слой вазелин върху горните и долните мигли, оставете да действа няколко минути и после старателно отмийте вазелина с вода.

Как да имаме дълги мигли благодарение на храната

Грижата за тялото и кожата на лицето ни със сигурност включва и начина на живот и храненето. Това, което вкарваме в организма си, се проявява навън. Значи, ако постоянно търсите вариант как да имате по-дълги мигли, това със сигурност е един от компонентите, върху които трябва да се съсредоточите.

А когато говорим за храна, безспорно става дума за крайъгълния камък, свързан с миглите – кератина. Това означава, че храната ви трябва да е богата на протеини и здравословни мазнини. Насочете се и към биотин (витамин В7), който се съдържа, например, в жълтъците на яйцата, черния дроб или гъбите.

Удължаваща спирала за финал

Ако полагате усилия да имате дълги и съвършено гъсти мигли, можете да подпомогнете ефекта при самото гримиране. Все пак така резултатът ще се види най-добре. Също както при грижата, и тук е най-важен изборът на спирала, както и начинът, по който я нанасяте. Какво да правим?

За да постигнете ефект на още по-дълги мигли, най-напред ги извийте с извивачка, а преди самото нанасяне на спиралата използвайте основата за мигли Lancôme Cils Booster XL. Така обгръщате миглите със защитен слой, който, освен останалото, ще фиксира цветната спирала за много по-дълго.

След това вземете спиралата за удължаване на миглите Mascara Volume Effet Faux Cils от Yves Saint Laurent, която перфектно ги разделя и им придава още по-впечатляващ обем.

Ако искате наистина наситено черен цвят, заложете на спиралата Bobbi Brown Smokey Eye Mascara. Не само удължава миглите, но и е устойчива на влага и пот. Това я превръща в идеален помощник при всяко парти и за целия ден на работа.

СЪВЕТ: При нанасяне поставяйте спиралата към коренчетата на горните мигли и внимателно извивайте по дължина. Преминавайте през долните мигли още по-леко. Не забравяйте, че движенията винаги трябва да са вертикални, иначе миглите ще се слепят. За да постигнете наистина уау ефект, след като засъхне първият слой – нанесете още един.

Решихте ли вече кой е най-добрият серум за мигли за вас и колко дълги искате да бъдат миглите ви? Препоръчваме ви да си направите снимка преди и след, за да можете да сравните резултатите!

Прочетете повече