Преминете към основното съдържание

Ще ви научим да бъдете „that girl“. Не заради другите, а за себе си

3.01.2024 г.

Jana Krajco

Прочитане за 5 минути

Токсична, очарователна или вдъхновяваща тенденция? Има различни мнения относно тенденцията that girl. Според нас е достатъчно само едно – да бъдем that girl за себе си, а не заради другите, без да създаваме илюзията, че сме перфектни в социалните мрежи. С какво да започнем?

Нова година, ново аз

Според TikTok that girl е това момиче, което става рано, прави йога, закусва със зелен сок, изглежда страхотно дори със съвсем малко фон дьо тен, перфектно съчетава баланса между работата и живота и е успешно във всичко, което прави. 

Чувствате ли се депресирани, защото не успявате с всичко това, вместо да сте вдъхновени? Ние също. Така че, когато тази година започнете да мислите върху фразата „нова година, ново аз“, забравете за стереотипа that girl и безсмислените предразсъдъци относно какво би трябвало да направите, а не какво наистина искате. 

Поставете си реалистични цели

Ние не изповядваме основната идея на тенденцията that girl. Всъщност става въпрос за по-доброто физическо и психическо здраве. Не бива да разглеждаме тенденцията като част от TikTok и другите социални мрежи, важното е да помага точно на нас. Това означава например да си поставим реалистични цели, които наистина могат да бъдат постигнати, без да се побъркаме преди това. И не забравяйте – трябва да бъде предизвикателство, защото без него няма да откриете по-доброто си „аз“. 

Съвет: И вие ли обичате да поставяте отметки? Поставете си краткосрочни цели, например за две седмици или месец, за да се насладите на радостта от отметнатото „тикче“.

Това отива на всяко that girl:

Време само за вас

Четете за това във всяка втора мотивационна статия, но все не можете да намерите време за танци, рисуване, четене или други хобита? Чудесата не стават от само себе си. Трябва да си отделите време. И да създадете своя (ежедневен) ритуал, към който да се придържате. Дори и ако става въпрос само за 15 минути. 

Грижете се за себе си

Кога за последно сте били на козметик, или поне вкъщи сте се насладили на дълга вана с маска за лице? Може би не помните точно, но знаете, че е било наистина страхотно. Грижата за себе си е най-важна за that girl. Защото го заслужавате. А благодарение на оформени вежди и лакираните нокти ще се чувствате по-добре отвътре и отвън, ще видите.

Доставете си удоволствие:

Хранете се здравословно и се движете

Бавно стигаме и до категорията с истинските предизвикателства. И тук не забравяйте – не бързайте. Ако хранителните ви навици се като извадени от „наръчника по бързо хранене“, започнете например с това да се опитате да хапвате повече ястия, които сте си приготвили вкъщи. Така е по-здравословно, а и икономично. 

Също така планирайте ястията си. Това ще ви помогне още при пазаруването на хранителни продукти, а и ще избегнете момента, при който (отново) вечер си поръчвате пица, защото хладилникът ви е празен. И добавете движение. Такова, което ви е приятно. Не се насилвайте да ходите на фитнес, ако предпочитате разходките. Важното е да се движите. Ще усетите прилив на ендорфин и целият свят ще изглежда по-красив.  

Създайте организация 

Животът в хаотична среда води до повече стрес. Ако постоянно имате усещането, че с нищо не се справяте и не знаете кое по-напред да направите, може би е достатъчно да изясните приоритетите си, да създадете план и да организирате различните аспекти от живота си – от гардероба с дрехите до неотговорените имейли. Подредените мисли ще бъдат приятен допълнителен ефект. 

Съвет: За да подредят мислите си, момичета that girl си водят дневник. Най-добре всеки ден записвайте своите мисли, планове, цели и други неща, които ви се въртят в главата. По този начин ще можете да следите моделите си на поведение, да оценявате напредъка си и да се отървете от негативните емоции.

Бъдете мила (или още по-мила)

Когато получим комплимент, в мозъка ни се получава малък оргазъм. Затова автоматично се усмихваме, когато някой похвали новата ни прическа или постижение в работата. А като истинско that girl трябва да можете не само да получавате, но най-вече да правите комплименти. Ако нещо ви харесва, кажете го. Ще подобрите деня на някого, ще го накарате да се усмихне, а както знаем, това е заразно. По този начин може да задействате цяла верижна реакция от позитивни емоции!

Може би някоя от точките не ви допада? Тенденцията that girl не означава, че всички сме еднакви, а точно обратното. Желателно е да драскате, пропускате и допълвате точките, така че не се страхувайте да го направите. Стискаме ви палци!