Преминете към основното съдържание

Избирате парфюм онлайн? Ще ви посъветваме как да го направите!

3.10.2022 г.

Notino

Прочитане за 4 минути

Изборът на парфюм онлайн носи много предимства – от възможността да използвате чудесното ръководство за аромати до изпробването на мостри удобно у дома. Прочетете как купуването на парфюм онлайн може да бъде радост и забавление.

На модната дизайнерка Coco Chanel (Коко Шанел) принадлежи мисълта: „Парфюмът е невидим, но незаменим и непреходен моден аксесоар. Той възвестява появата на жената и продължава да напомня за нея, когато си е отишла.“ Подходящият аромат наистина може да се превърне в страхотно допълнение към вашия стил, а ние ще ви посъветваме как да изберете перфектния ароматен спътник, независимо дали искате да го купите за себе си, като изненада за рождения ден на съпруга си или на приятелка или като коледен подарък.

Какви природни аромати харесвате?

Можете да подходите към избора на аромат онлайн и по различен начин: помислете какво е общото между парфюмите, които ви допадат или сте използвали, прочетете описанието им, вижте какви съставки съдържат и открийте какво всъщност харесвате. Изборът на парфюм според съставките не е толкова сложен. Помислете например за природните аромати, които обожавате и с които обичате да се заобикаляте (цветен, дървесен, с пикантни нотки или пък цитрусов), и за настроението, което искате да предизвикате с парфюма. Ще се зарадвате ли на сладък аромат? Или предпочитате свежи нотки? 

Избираме аромата според концентрацията

За по-студения зимен сезон чудесно подхождат по-концентрирани аромати, а за спортуване – леките тоалетни води, които са най-популярният аромат в ежедневието. Eau de Cologne е шик и ненатрапчива, а съвсем леката eau fraîche може лесно да се използва и върху дрехи. Коя ще изберете?

Пробвайте мостри на парфюми

Предимството на избора на парфюм у дома е, че можете спокойно да прочетете цялата налична информация за него: детайлното му описание, рецензии на реални потребители, всички подробности за компонентите на аромата, информация за историята на определена марка или за „носа“ на дадения парфюм. Това повишава нивото на избора. Можете също така да поръчате мостри, които да изпробвате на спокойствие в дома си, без да се влияете от миризмите, които се носят в магазина, от заобикалящите ви там хора и среда. Ще разберете как взаимодейства с кожата ви, след като оставите аромата да се развие. 

Залагане на сигурното или нови открития

При избора на парфюм онлайн има значение и това дали предпочитате да не рискувате и да заложите на аромати и съставки, които със сигурност харесвате. Или се изкушавате да експериментирате и да откривате нови неща: благодарение на Beauty box  можете да помиришете новите продукти у дома, да разберете как подхождат на кожата ви и да получите представа за аромата, преди да поръчате голяма опаковка. 

Обърнете внимание и на описанието и рецензиите за парфюмите. Отговаря ли на вашия вкус и начин на живот? Може да играете на сигурно и да разгледате нашите най-продавани аромати или пък да се предадете на копнежа по луксозни нишови парфюми.

Най-красивият аромат за вас. Ще си изберете ли?

Не е нужно да изхвърляте красивият флакон

Ако любимият ви аромат свърши? Няма проблем. За някои парфюми от Notino може да си купите резервен пълнител и да напълните флакона в домашни условия. Това ще е от полза не само за вашия бюджет, но и за околната среда. А това има значение. 

Вече знаете ли как да изберете парфюм онлайн? Ако все още не сте сигурни, можете да се върнете към нашето практично ръководство винаги, когато ви е необходим съвет!