Преминете към основното съдържание

Inboxing: Топ продукти за екстра грижа за тяло, лице и коса

27.09.2023 г.

Iva Davies

Прочитане за 3 минути

Рутината ви, свързана с грижата за кожата, е стриктно разграфена и всяка сутрин и вечер знаете какво да намажете по себе си и с какво да измиете косата си. Но понякога е добре да се поглезите със специални мигове на релакс, посветени на самите вас, в които да дарите на косата, лицето и тялото си екстра доза TLC (tender loving care, нежна и пълна с любов грижа). А ние събрахме всички необходими продукти в една сладка козметична чантичка!

Опитайте се да отделите миг спокойствие в забързаното ежедневие – миг за почивка, отпускане и зареждане с нови сили. И докато се отдавате на заслужен мързел, ще се сдобиете с озарена кожа, копринена коса и подхранено тяло. Запазихте ли вече час в календара си?

1.Коса като коприна

За екстра подхранена коса, пълна с блясък, използвайте маската ICONIQUE Professional V+ Maximum volume Thickening mask, която придава на косата изразителен обем, без да я натоварва. Маската за коса се използва преди балсама, затова не го забравяйте след като я отмиете. 

2.Стегнато деколте

С крема Sisley Neck Cream спокойно можете да мажете деколтето си всеки ден, но от време на време е супер, ако го ползвате като маска за екстра стягане и озаряване, като го оставите да действа на по-плътен слой най-малко за час. Направете целия процес още по-приятен с масаж на деколтето и шията, който допълнително и осезаемо ще засили ефекта.

3.Пилинг като основа

Още преди да нанесете маска по лицето си, е важно да направите пилинг. За да бъде наистина старателен, използвайте Dermalogica AGE smart – мултифункционален загряващ пилинг за лице. Нанесете го по лицето, оставете да действа 10 до 15 минути и ще видите разликата.

4.Масаж

Сега идва на ред порядъчният масаж на лицето. Вземете на помощ Zoë Ayla Jade Facial Roller And Gua Sha Tool и уред гуа ша и с плочката от нефрит масажирайте цялото навлажнено лице, включително шията и деколтето. Гуа ша е страхотен и за уморените трапецовидни мускули. 

5.Озарено лице

Маската за лице е задължителна част от релаксиращия сеанс. Нанесете маската Shiseido Waso Yuzu-C по лицето и оставете да действа през нощта. Под нея спокойно можете да използвате любимия си серум за лице или да я оставите да действа сама. Ако преди лягане имате усещането, че по лицето ви не е останало нищо, спокойно нанесете следващ пласт. Наградата ви на сутринта ще бъде прелестно нежна и озарена кожа на лицето.

С какво да се поглезите в миговете за себе си

6.Поддържани ръце

По ръцете най-лесно се познава действителната възраст. За да заблудите тялото, включете в релаксиращата си рутина и маската за ръце Rituals The Ritual Of Jing. Намажете плътен слой от ароматния гъст крем по ръцете си и оставете да действа. За още по-добри резултати оставете да действа през нощта и сложете ръкавици върху намазаните ръце. 

7.Опаковайте всичко

За да държите под ръка всички необходими средства за релакс, съберете ги в красивата козметична чантичка T-TOMI Big Baggie. Тя предлага голямо пространство и може да се пере в пералнята!