Преминете към основното съдържание

Inboxing: Отивате на планина? Във видеото ще ви покажем всичко, от което имате нужда

18.01.2024 г.

Iva Davies

Прочитане за 4 минути

Малко неща могат да се сравнят с уикенд сред заснежените планини. Можете да карате ски, да тичате или просто да се разхождате. А въздухът е толкова свеж! Белите ви дробове са истински благодарни. А кожата на лицето? Достатъчни ли са продуктите от ежедневната ви козметична рутина?

На по-голяма надморска височина температурите рязко падат и редуването на сухата топлина от камината и студения въздух навън почти сигурно води до увреждане на естествената кожна бариера. С нашата перфектно съставена рутина в грижата за кожата обаче нямате никакви причини за притеснение.

1. Екстра доза подхранване

В планината кожата на лицето ви трябва да е защитена и подхранена. Обичайният крем за лице няма да е достатъчен. Опитайте Avène Cold Cream. Предпазва кожата от неблагоприятните външни влияния и я подхранва. Чудесен е за възрастни, за по-големи деца и за бебета. А с него можете спокойно да намажете и ръцете си.

2. Не забравяйте за SPF 

Вярно е, че Cold Cream подхранва, но не защитава от слънцето. А особено в планината трябва да залагате на наистина висок слънцезащитен фактор. На по-голяма надморска височина слънцето е определено по-силно, затова не пропускайте да се мажете на всеки два часа. Страхотна работа ще ви свърши например кремът CeraVe Moisturizers. Има слънцезащитен фактор 50 и съдържа серамиди, които укрепват естествената кожна бариера.

3. Защитете и устните

Лицето и устните ви са именно тези места по тялото, които навън през зимата „хващат“ най-много. И много често устните се пропускат. А им трябва толкова малко. Да не ги облизвате и редовно да ги третирате с балсам. Идеален за планината е например Blistex Ultra SPF 50+. Хидратира, подхранва, а освен това съдържа слънцезащитен фактор 50, така че устните са перфектно защитени.

4. Почиствайте щадящо

Разбира се, след цял ден, прекаран навън, кожата на лицето трябва да се почисти идеално. Избягвайте изсушаващи продукти за сваляне на грим и изберете хидратиращи и деликатни такива. KORIKA HI-TECH LIPOSOME Hydrating solution Moisture-lock cleanser избавя кожата на лицето ви от замърсяванията, предотвратява раздразнението при миене и осигурява необходимата влага.

Вземете със себе си в планината

5. Осигурете хидратация на кожата

При сериозни колебания в температурите кожата се изсушава и се появяват люспи, затова понякога не е достатъчен само хидратиращ крем. Вдъхновете се от Корея и започнете да използвате хидратиращата есенция Beauty Of Joseon Ginseng Essence Water. Нанасяйте я сутрин и вечер и ще видите колко бързо ще се радвате на сочна и изпъната кожа.

6. Допълнителна доза хидратация

Върху все още влажното лице, което сте напоили с есенцията, нанесете още една доза хидратация, този път под формата на крема Holika Holika Good Cera. Съдържа серамиди, които не позволяват загубата на влага и оставят кожата хидратирана, гладка и еластична.

7. И последният пласт…

Ако искате кожата на лицето ви да бъде в топ кондиция и в планината, последният пласт от цялостната грижа трябва да бъде масло, например шипковото масло Saloos Cold Pressed Oils Extra Bio Rosehip. Покрива всичко перфектно и гарантира, че нанесените преди това продукти ще работят на сто процента. Същевременно успокоява и регенерира кожата.

8. Опаковайте красиво всичко изброено

За да се радвате на всичко необходимо за рутината ви, свързана с грижата за кожата, когато сте в планината, можете, както нас, да съберете продуктите в красива козметична чантичка

Така всички продукти, които ще ви гарантират невероятна кожа при ниските температури в планината, ще са прелестно опаковани заедно. Но преди това не пропускайте да хвърлите поглед и на нашето inboxing видео.