Преминете към основното съдържание

Три перфектни аромата, които ще подкосят краката на най-близките ви под елхата

21.11.2023 г.

Petra Vachousek

Прочитане за 4 минути

Прелестният парфюм, скрит в оригинален флакон, е ТОЗИ коледен подарък, който ще накара очите на всекиго на заблестят. Ще ви помогнем да изпитате това усещане! Избрахме за вас трите най-атрактивни аромата за майка ви, за вашия партньор и за любимата приятелка. А вие можете да продължите необезпокоявано да се наслаждавате на дните преди Коледа. Без много да му мислите на кого какво да подарите.

Търсите аромат, който да прилегне като ръкавица на някого от близките ви? Тази година решихме да улесним работата ви и да ви помогнем максимално с избора на ароматни радости под елхата. Какво наистина ще омагьоса хората, които са най-важни за вас?

Любов от първо вдишване за мама

Достатъчно уверена в себе си и елегантна. Винаги в крак с времето. Накратко, истинска дама. Ако майка ви отговаря на това описание, за нея от пръв поглед ще е идеална възвишената тоалетна вода Narciso Rodriguez for her на едноименния моден дизайнер и парфюмерист от Ню Йорк. Той е поставил аромата си в семпъл, но същевременно невероятно луксозен черен флакон, чийто цвят е отвътре. Благодарение на това блясъкът на прозрачното стъкло по повърхността изпъква още повече, за да допълни и завърши този шедьовър.

Наистина е трудно да не се влюбите в толкова прецизно създаденото четно палто! А какво ще се случи, когато мама вдъхне аромата и носът ѝ бъде погален от нежно ухание на портокалов цвят, османтус и освежаващ бергамот? Ще бъде любов от първо вдишване, която не се изпарява просто така. Защото в края на краищата за трайността на аромата гарантират амбра и пачули в базовите нотки. И резултатът е впечатляващ.

Прозрачен и същевременно наситен. Изразителен, но деликатен. А това означава, че цветният аромат, пълен с контрасти, бързо ще стане ваш любим. Ще имате усещането, че майка ви го има от както се помните и че много точно улавя характера ѝ. А може и тайничко да го вземате назаем…

Тези аромати са чудесни за обичаните хора

Най-доброто за най-добрата приятелка

Свобода, безкрайни купони, възбуда и много спиращи дъха преживявания. Точно такива усещания събужда у вас парфюмната вода Zadig &Voltaire This is Her!, която на мига ще ви припомни за най-добрата ви приятелка. Заедно имате толкова общи моменти, подробностите за които е най-добре да си останат между вас. И дори животът ви да е преминал на следващо ниво, когато приятелката ви вдъхне съдържанието на атрактивния бял флакон, всички преживявани ще се съживят отново. Сякаш са били вчера!

В деликатно пикантния и дървесен аромат долавяте най-вече съблазнителен жасмин, който съвсем целенасочено контрастира със зърна черен пипер. На опитния нос няма да убягнат акордите на ванилия и кестен, както и на кашмир и сандалово дърво в базата на парфюма.

Ароматните компоненти на парфюмната вода балансират между ясно разпознаваемите нотки и тези, който дори и след вдишването продължават да са обвити в тайнственост. Няма да е преувеличено, ако кажем, че и приятелката ви е такава, нали? Този парфюм и тя създават комбинация, от която се ражда искрено приятелство за цял живот.

Запазено за изискано ухаещи джентълмени

Мъж, който не пести аромата, но и не натоварва никого с него. Може би точно той е вашата съдба. Партньорът в живота или баща ви например. Чудесно ще му пасне тоалетната вода за мъже Issey Miyake L'Eau d'Issey Pour Homme.  От нея струи естествена елегантност, която заедно с освежаващото схващане за аромат, е опасно секси. 

Базата на дървесното ухание крие сандалово дърво, което доста точно отговаря на чисто мъжествения характер. В сърцето на тоалетната вода долавяте комбинация от топла канела и индийско орехче. То ви напомня за уюта на дома и ви кара силно да прегърнете сродната си душа. Но освежаващите връхни нотки, доминирани от цитрусовия плод юзу, не ви оставят много време за носталгични чувства.

Какво да добавим? Авторът на този неподвластен на времето аромат – парфюмеристът Жак Кавалийе (Jacques Cavallier) наистина се е постарал за творението си. Още през деветдесетте години успява да създаде аромат, към който и днес посягат мъже на всякакви възрасти, въпреки огромната конкуренция. Най-вероятно няма да намерите по-добро доказателство за факта, че ароматната композиция на тази тоалетна вода е гениална.

Открихте ли най-добрия подарък за най-близките си? Тези три вълшебни аромата със сигурност ще бъдат причина за вълшебни усмивки под елхата, обзалагаме се!