Преминете към основното съдържание

Ензиматичен пилинг: поглезете чувствителната кожа на лицето си

19.10.2021 г.

Notino

Прочитане за 4 минути

Редовните срещи с пилинга и ексфолирането трябва да заемат своето почетно място в живота на кожата ни. Чрез тях се избавяме от мъртвите кожни клетки, почистваме лицето си в дълбочина или, например, стимулираме образуването на колаген. Понякога не можете да се възползвате от всички предимства на пилинга заради чувствителна кожа на лицето, но това не важи за ензиматичния пилинг! Благодарение на натуралните ензими ексфолира по най-финия възможен начин и така лесно се сприятелява с всеки тип кожа на лицето. Как функционира този пилинг и кои са най-добрите?

Как работи ензиматичният пилинг? 

Когато използвате ензиматичен пилинг, върху кожата ви действат ензими, тоест плодови киселини. Сред съставките можете да попаднете и на гликолова, млечна или, например, салицилова киселина. Тези ензими ускоряват естественото ексфолиране на лицето – помагат на кожата сама да се избави от мъртвите кожни клетки и да стимулира образуването на нови клетки. 

Понякога можете да намерите ензиматичния пилинг и под наименованието киселинен пилинг или пилинг с AHA киселини. Всички те обаче действат по много сходен начин.

За разлика от механичния пилинг ензиматичният не крие в себе си никакви „зрънца“, тоест няма микродермабразивно действие, затова не дразни излишно кожата на лицето. Отличава се от химичния пилинг с това, че не сваля целия горен пласт на кожата, а само подпомага естественото ѝ ексфолиране.

 

С какво ще ви помогне ензиматичният пилинг? 

Най-вече с това, че ензиматичният пилинг е идеалният пилинг за чувствителна кожа, която иначе не може да си позволи този ритуал. На вечерно „парти“ с плодови киселини обаче, може да отиде всеки тип кожа на лицето. Какви са ползите, които може да ни донесе този пилинг? 

  • Премахва мъртвите клетки от кожата на лицето. 
  • Почиства порите в дълбочина, като по този начин действа като превенция на акне. 
  • Стимулира обновяването на кожните клетки. 
  • Намалява зачервяването на кожата. 
  • Изравнява тена на кожата и редуцира пигментните петна. 
  • Подпомага образуването на колаген и така се бори с бръчките. 
  • Отстранява токсините от кожата. 

 

 

Как се използва ензиматичният пилинг? 

Нанасянето на пилинг с плодови киселини е много лесно, но със сигурност няма да навреди да си припомним някои основни правила, за да се погрижим за кожата на лицето си възможно най-добре! 

  • Винаги нанасяйте пилинга върху чиста кожа, за да не позволите нищо да попречи на действието му. 
  • След като почистите старателно лицето нанесете пилинга и оставете да подейства. Наистина е важно да спазвате времето за действие, което е посочено на конкретния продукт. 
  • След това е достатъчно да изплакнете пилинга с хладка вода. 

Извършвайте този ритуал веднъж, най-много два пъти седмично, за да не раздразните излишно кожата на лицето. 

СЪВЕТ: Когато порите ви са отворени, те вече са добре подготвени за следващата грижа. Възползвайте се от това и се поглезете, например, с почистваща маска, която ще може да разкрие пълното си действие! 

 

Най-добрите ензиматични пилинги

В пилинга Multi Acid Peeling Solution от Revolution Skincare обединяват сили АНА киселини и гликолова киселина. При нанасяне изобщо не раздразват кожата на лицето ви, а напротив – тя се озарява прекрасно, благодарение на прецизното ексфолиране и става съвършено гладка. 

Пилингът Collistar Pure Actives Glycolic Acid ви обещава, че след 4 седмици кожата на лицето ви ще бъде нежна, както никога преди това. Вярвате ли му? Тази комбинация от гликолова, бадемова и глюконова киселина трябва да се опита! 

С ензиматичния пилинг LUMENE Valo Nordic-C имате гаранция не само за ТОП ексфолиране, но и сигурност, че засилвате действието му с с витамина С. 

Специално предназначен за нормална и смесена кожа, ензимната пилинг Revolution Skincare Peeling Solution ще ви изпрати на пътуване в миналото и ще ви върне във времето на детството и гладките бузки. 

Ако пък търсите пилинги, които ще бъдат щадящи не само към кожата на лицето, но и към портфейла ви, най-добрият компромис в съотношението цена/качество със сигурност е Dermedic Hydrain3 Hialuro.

 

Щадящият ензиматичен пилинг със сигурност ще се хареса на кожата ви, без значение дали е чувствителна или не. Достатъчно е да изберете кой да бъде той! 

продукти