Преминете към основното съдържание

9 декември: Започваме! Увиваме подаръците в хартия, като не забравяме и за ръцете и ходилата

9.12.2023 г.

Notino

Прочитане за 1 минута

Мажете ли редовно ръцете си? Особено през зимата това е задължително. Кожата се зачервява, изсушава и напуква. И затова има нужда от екстра доза енергия. Поканете приятелка, отпуснете се и си купете маска за ръце и крака. Понякога забравяме за тях, но те са важни през цялата година.

Салон вкъщи? Защо не! 

Може да отидете в салон за компреси с парафин. Те са наистина страхотни – за зиморничавите това означава приятно загряване, а за кожата на ръцете и ходилата е истинско спасение. И вкъщи може да се грижите за тях по същия начин. 

Достатъчно е да увиете дланите и ходилата си в специалните маски за ръце и маски за крака, които може да станат част от всеки ваш домашен маникюр или педикюр. Може да изберете еднократни или многократни, като не забравяте към тях да добавите и добър подхранващ крем. 

Домашна рецепта, която действа 

Ако вкъщи нямате предпазващи ръкавици или чорапи, купете си например арганово масло, смесете една чаена лъжица мед с една чаена лъжица масло, намажете ръцете и ходилата, увийте ги за 30 минути в домакинско фолио и се насладете на наистина мека кожа. 

Изберете персонализирана грижа за ръце и ходила