Преминете към основното съдържание

Депилация с восък у дома? Няма проблеми!

22.05.2020 г.

Notino

Прочитане за 4 минути

Каните се да излезете навън с къса лятна рокля или пола и искате да покажете идеално гладки крака. Но как да го постигнете, ако не обичате бръсненето със самобръсначка, работата с епилатора е бавна, а и не ви се ще да харчите пари за редовни посещения в салон?

 Достатъчно е да следвате нашите съвети, с чиято помощ ще премахнете косъмчетата от която и да е част от тялото бързо, ефективно, безопасно и най-вече – удобно от дома си. Как ли? С восък!

Спазвайте правилото на 2-та дни

48 часа преди самата депилация с восък премахнете от избраното място мъртвите кожни клетки. Достатъчна е добра луфа, четка, тривка или лек пилинг: например хидратиращият Saloos Bio Peeling с аромат на лавандула и чаено дърво.

Нашият съвет: Ако обичате лесни решения и обожавате аромата на кокосови орехи, не се колебайте да използвате Foamie Shake Your Coconuts – почистваща гъба и сапун за душ в едно. Издържа до 25 използвания.

Най-много половин сантиметър

За да бъде восъчната депилация възможно най-ефективна, косъмчетата трябва да са с дължина около половин сантиметър. Ако са прекалено къси, сигурно няма да успеете да премахнете всички. Ако пък ги оставите прекалено дълги, най-вероятно ви очаква болезнено преживяване с несигурен резултат.

Непосредствено преди да започнете

Винаги нанасяйте восъка за депилация върху прясно измита кожа, най-добре веднага след вземане на душ. Не забравяйте обаче да подсушите кожата добре. Восъкът и водата не са добри приятели и може да стане така, че восъкът за депилация да не прилепне добре към кожата.

Нашият съвет: След забърсване с кърпа можете да нанесете върху избраната част от тялото пудра за тяло или детска пудра, която попива цялата остатъчна влага.

Работата с восък за депилация е лесна

Страхувате се, че при депилацията ще създадете около себе си безпорядък и че ще успеете да нанесете восъка навсякъде, но не и на желаното място? Не се притеснявайте. Със съвременните восъци депилацията е лесна.

  1. Поставете восъка за депилация в гореща водна баня и го загрейте до необходимата температура.
  2. Дали восъкът е достатъчно загрят, се познава лесно. Нанесете малко количество на китката си. Ако е толкова горещ, че не можете да издържите, оставете го да поизстине и след малко опитайте пак. Ако всичко е наред, пристъпете към следващата крачка.
  3. Нанасяйте восъка върху краката, ръцете или друга част от тялото по посоката на растеж на косъмчетата.
  4. Поставете върху мястото депилираща лента.
  5. Почакайте да изсъхне и след това дръпнете лентата в посока срещу космите, възможно най-близо до кожата.
  6. Повторете стъпките от 1 до 3 на всички места, които искате да депилирате.
  7. Премахнете нежно остатъците от восък от кожата с помощта на салфетки, потопени в масло от жожоба, кокосово масло, зехтин или друго масло за грижа.
  8. Върху обработената кожа нанесете леко хидратиращо тоалетно мляко. Препоръчваме Biotherm Lait Corporel с витамин E. Това мляко попива бързо и ухае прекрасно на цитруси.
  9. Поне 2 дни след самата депилация с восък носете свободни дрехи от естествени материали. Не използвайте пилинги, не излагайте депилираните области на слънце и си направете почивка от тренировките.
  10. Повторете целия процес след 2 до 6 седмици.

Депилация на чувствителна и алергична кожа

Вместо класически восък за депилация на слабините, мишниците или други чувствителни области изберете 100% натуралната захарна паста Purity Vision BioEpil. Тя съдържа успокояваща розова вода, масло от чай и лайка и не предизвиква алергична реакция.

Депилация за нула време

Струва ви се, че работата с восъка за депилация е прекалено продължителна и трудна? Използвайте восъчните ленти Veet Wax Strips Natural Inspirations™, които е достатъчно да се сгреят в длани. Лесното нанасяне обаче има един недостатък: ефектът им е малко по-слаб отколкото на класическия восък. Но въпреки това много жени ги предпочитат.