Преминете към основното съдържание

Beach waves: 5 трика за това, как да оформите плажни къдрици

4.07.2021 г.

Notino

Прочитане за 5 минути

Хитът сред прическите през летния сезон несъмнено са съблазнителните плажни къдрици. Трудно ще намерите по-изискана и в същото време семпла визия. И тъй като косата ми е средно дълга, и аз се хвърлих да придам на косата си форма на развълнувано море. Прегледах много указания, опитах ги и избрах тези, които ми се сториха най-добри. Сега вече мога да ви кажа, че един от топ продуктите е sea salt spray или стилизиращ солен спрей за коса. Е, идвате ли с мен, за да ви разкажа?

  1. Beach waves с щракване на пръстите

Ако косата ви е естествено леко начупена, както е моята, за съвършена „сърф визия“ ви е достатъчен качествен спрей с морска сол, например Alfaparf Milano Style Stories The Range Texturizing с леко фиксиране. Процедурата е наистина лесна. Наведете се и го напръскайте равномерно върху суха коса. С длани намачкайте по дължина така, че да се оформи лежерно разрошен вид, сякаш излизате от морето. Стилизирането няма да ви отнеме повече от пет минути, но резултатът ще впечатли всички!

  1. Бурно море с помощта на дифузер

Не знам как е при вас, но за мен тази приставка на сешоара за коса е откритие номер едно. Защото благодарение на голямото „зъбчато колело“ ми позволява да си придам възможно най-сладката разрошена прическа. Вълните не са толкова прегледно еднакви, както ако използвате маша или преса, но все пак изглеждат по младежки немирни. Предстои ви важна среща? Съветът ми за леко стилизиране през деня е оформящият солен спрей L’Oréal Professionnel Tecni.Art Beach Waves, който игриво дефинира ефекта на разбиващи се в брега вълни и придава на прическата матиращ ефект. :-)

  1. Плажни къдрици с преса? Не е проблем…

Ако вече имате опит с работата с преса за коса, няма да е никакъв проблем да оформите вълни. За да постигна лежерна прическа, много ми помогна пресата с парен ефект L’Oréal Professionnel Steampod x KARL LAGERFELD, защото благодарение на овлажняването прическата придобива страхотен обем. Преди стилизиране напръсквам гривата си със спрей с морска сол със средно фиксиране Beviro, оставям да засъхне добре и след това накъдрям отделните кичури с кръгообразно движение на китката, като редувам посоката – от лицето и към него.

Ако не сте първи приятелки с пресата, заложете на проверените процедури на бюти блогърките. Те съветват да разделите косата си на тънки кичури (четен брой) и да ги сплетете на плитки два по два. След това загрейте всяка отделна плитка с пресата и когато ги разплетете, плажната прическа е готова!

  1. Beach waves маша, помощник за взискателните

Друго мое откритие е специалната маша за beach waves. Тя няма две „рамена“, формата е конусовидна, без отваряне – това, което търсите, е среден до по-голям диаметър на приставката. Благодарение на нея и с помощта на грижата без изплакване за плажен ефект Bumble and Bumble Surf Styling Leave In успях да оформя естествено отпуснати вълни. Достатъчно беше да навия отделните кичури, да ги нагрея и да се наслаждавам на „море в косите“. Но машата леко изглажда къдриците и на мен малко ми липсваше обемът около главата. За да не изглежда прическата ми сплескана, реших да нанеса пудра за обем Alfaparf Milano Style Stories Vintage Powder в корените – тя се погрижи за достатъчното повдигане на гривата ми директно при главата.

  1. 5 трика за това, как да оформите плажни къдрици през нощта

Моите вълни очароваха и приятелката ми Катя, която освен дълга, има и съвършено права коса. Започнахме да търсим начин как най-лесно да оформим структура на вълни при гладка прическа. Оказа се, че това не е проблем, достатъчно е само да преспиш! Вечерта Катя равномерно напръска влажната си коса с мъгла за обем на косата Moroccanoil Volume, която благодарение на солите от Мъртво море придава желаната текстура. След това раздели косата си на шест еднакво дебели кичура и сплете от тях свободни плитки. Сутринта само пусна плитките, внимателно разреса с пръсти и фиксира вълните с лак за силно фиксиране Schwarzkopf Professional Osis+ Freeze Finish.

Имате ли друг трик, с който да постигате невероятна „сърф визия“? Споделете го с нас!