Съвети за грижа за боядисана коса

18 април 2019 г.Notino
Отиваме на фризьор за перфектна прическа, красив нов цвят, перфектна грижа и оригинален стайлинг. Излизаме от салона с нов цвят, светът изведнъж става по-хубав и сияен, също като новата ни грива. Само че само след няколко измивания всичко това е минало. Грижата за боядисана коса изисква време и усилия, но ние ще ви дадем съвети и идеи, с които ще се справите лесно.

В основата на всичко е качествената козметика за коса

Ако заложите на професионалната грижа за боядисана коса, най-вероятно ще бъдете учудени колко дълго прическата ви ще запази цвета, заради който всъщност сте ходили на фризьор. Каква грижа за боядисаната коса можем да ви препоръчаме не само ние, но и професионалните фризьори?

За боядисана коса и кичури е идеална комплексната серия Serie Expert Vitamino Color с технология A•OX на L’Oréal Professionnel, която предпазва от отмиване и прави косата подхранена, силна и блестяща. Серията Vitamino Color предлага оптимално количество витамини и антиоксиданти за защита на боята и възстановяване на боядисаната коса. Ако трябва да сме конкретни и да разгледаме внимателно включените съставки, то ще открием между другото и неохесперидин, токоферол и пантенол, т.е. съставки, които предпазват косата от увреждане и същевременно я хидратират.

Нашият фаворит е вълшебният шампоан за боядисана коса Vitamino Color A•OX, който има не само лека гелообразна текстура, но и антиоксидантно съдържание и UV филтър. Така той предпазва боята от слънчевите лъчи, който са голям неприятел на боядисаната коса. Шампоанът Vitamino Color A•OX същевременно ефикасно предотвратява отмиването на боята от химически обработената коса и оживява оттенъка – перфектно работеща комбинация, за която мечтаем. Видимата разлика се проявява още с първото измиване, тъй като шампоанът действа незабавно. Блондинките ще оценят факта, че шампоанът подхожда идеално на руси коси.

Грижа, която не се забравя

А после какво? Изразите „маска за коса“ и „грижа без отмиване“ вероятно са ви добре познати. Нека да разгледаме тези, които наистина имат ефект. Маската за боядисана коса Vitamino Color A•OX определено не бива да липсва в банята ви, защото гарантира на косата интензивното подхранване, от което се нуждае. При прилагане веднъж седмично като грижа в дълбочина, ще се радвате на значително по-мека и блестяща грива. В редиците на грижите без отмиване се отличава мултифункционалният спрей Vitamino Color A•OX 10 in 1. Цифрата десет в названието представлява 10-те незабавни предимства, които крие: по-лесно разресване, защита от начупване и накъсване, подсилване на боята и блясъка ѝ, ефективно изглаждане на косата, придаване на блясък, предотвратяване на цъфтежа, укрепване на космите и защита от топлина.

На сухо без притеснения

В никакъв случай не бива да се забравя за защита на косата от топлина. Какъв е нашият съвет? Ако често обработвате косата топлинно с преса за коса или сешоар, не пропускайте преди това да прилагате вече споменатия мултифункционален спрей Vitamino Color A•OX 10 in 1, който нанесен върху влажна коса, отлично предпазва космите при топлинна обработка. За допълнителна защита използвайте парната преса за коса Steampod на L’Oréal Professionnel, която за ефикасно изглаждане на косата използва пара под високо налягане, която не я уврежда и дори придава чудесен блясък.

Какви са вашите съвети за грижа за боядисана коса? Споделете с нас в коментарите!

Прочетете повече