Най-добрият фон дьо тен за вашия тип кожа

25 април 2019 г.Notino
Да изберете фон дьо тен, който перфектно да отговаря на нуждите на вашата кожа е истинско предизвикателство. Този продукт може толкова лесно да ви придаде мечтания, свеж вид на кожата, колкото лесно може да създаде и точно обратния ефект. Затова бъдете внимателни и на първо място направете проучване, за да разберете точно кой тип е вашата кожа и от какъв вид продукти се нуждае.

Не се притеснявайте! Няма да ви оставим да „играете на сляпо“ и накратко ще ви дадем малко информация за това как да откриете вашия тип кожа.

ИЗБЕРЕТЕ ПРАВИЛНАТА ФОРМУЛА

Най-добрият фон дьо тен за суха кожа

Ако имате суха кожа, това означава, че често усещате „опъване“ на кожата си. Много вероятно е понякога кожата ви да се „лющи“ и да страдате от преждевременни бръчки още на млада възраст. Фон дьо тенът може да е един от продуктите, който да предотврати появата на преждевременни бръчки, стига да използвате продукт с правилните свойства.

Подходящата формула за този тип кожа е хидратиращ фон дьо тен стик. Тези продукти имат кремообразна консистенция, която овлажнява добре кожата на лицето и в същото време имат покривност, която да запълни бръчките. Сухата кожа не бива да остава нехидратирана.

Препоръчваме: Max Factor Panstik

Най-добрият фон дьо тен за мазна кожа

При мазният тип кожа се наблюдава често „лъщене“ на кожата през деня, което е в следствие на образувалия се излишен себум, както и наличие на акне. Към този тип кожа трябва да се подходи с особено внимание и грижи. Освен останалите продукти, които спомагат за регулиране на прекомерния себум, правилният фон дьо тен също може да ви помогне за това.

Тези от вас, които имат мазен тип кожа трябва да избягват фон дьо тен с маслена основа и да се привържат към сухите, матиращи продукти с висока покривност. По този начин ще регулирате себума на лицето си и ще прикриете несъвършенствата породени от акне.

Препоръчваме: Clinique Anti-Blemish Solutions

Най-добрият фон дьо тен за комбинирана кожа

Комбинираният тип кожа съчетава два или повече типа кожа на лицето и обикновено се разпознава с мазна кожа в Т-зоната на лицето, която включва челото, носа и брадичката и суха в останалата част. Това е сложен, но често срещан тип кожа, за който е подходящ фон дьо тен с кремообразна основа, след което можете да нанесете и пудра, за да матирате Т-зоната.

Препоръчваме: Sensai Cellular Performance Foundations

Най-добрият фон дьо тен за нормална кожа

Дамите с нормален тип кожа не определят кожата си нито като мазна, нито като суха, нито като комбинирана или проблемна. Когато е налице омазнаване или сухота, то това е временно явление породено от някакъв фактор. Този тип кожа се отличава с малки пори, равен тен и кожа без недостатъци. Съветваме ви да използвате течен фон дьо тен за всеки тип кожа.

Препоръчваме: Maybelline SuperStay 24H

Най-добрият фон дьо тен за проблемна/чувствителна кожа

Чувствителната кожа може да има характеристиките на суха, мазна или комбинирана кожа, но съчетано със зачервяване, раздразнение и кожни проблеми. Този тип кожа лесно се възпалява и е препоръчително да се използват продукти специално за проблемна кожа, за да се избегнат всякакъв тип раздразнения породени от козметиката.

Препоръчваме: Shiseido Pureness Matifying Compact Oil-Free Foundation SPF 15

Прочетете повече