Преминете към основното съдържание

Избелване на зъби в домашни условия: най-ефикасните методи за блестяща усмивка

6.04.2020 г.

Notino

Прочитане за 4 минути

Кой е най-хубавият аксесоар? Със сигурност блестящата усмивка! Тя отива на всичко и никога не излиза от мода. С качествени продукти също можете да избелите зъбите си вкъщи. Този наръчник за избелване на зъбите в домашни условия ще ви осигури бърз и дълготраен резултат.

Кой е най-хубавият аксесоар? Със сигурност блестящата усмивка! Тя отива на всичко и никога не излиза от мода. С качествени продукти също можете да избелите зъбите си вкъщи. Този наръчник за избелване на зъбите в домашни условия ще ви осигури бърз и дълготраен резултат.

По-светъл и атрактивен цвят на емайла ще постигнете не само с химическо избелване, но и чрез внимателно премахване на повърхностната пигментация. Ефикасното избелване на зъбите е работа на средствата за избелване, които предизвикват разлагане на пигментите, с което изсветляват емайла. Най-често се избелват всички зъби, но можете да изсветлявате и отделни зъби, например с помощта на избелваща писалка. Избелването на зъбите в домашни условия е напълно безопасно и безвредно, но трябва точно да спазвате упътването и предварително да обсъдите процедурата със специалист по дентална хигиена.

Как бързо да избелим зъбите си в домашни условия

Имате няколко възможности за постигане на холивудска усмивка, зависи колко време имате. Ако искате да получите снежнобял цвят бавно, но сигурно, включете в устната си хигиена избелваща вода за уста и паста за зъби. Но ако възнамерявате в най-скоро време да станете царица на бала или купона, опитайте избелващи ленти или комплект за избелване на зъби с гел, предназначен за избелване на зъбите в домашни условия.

Избелващи пасти за зъби

Повечето от тях умеят да почистят повърхността на емайла от пигментация – това означава, че не променят естествения му цвят, а премахват пожълтяването от кафе, чай или храна.

Най-добрите пасти за зъби:

- с флуорид: Opalescence Whitening

- черна паста за зъби без флуорид: Ecodenta Expert Black Whitening

- бърз ефект с технологията Nanoxyd: Swissdent Extreme

Избелващи ленти за зъби

Благодарение на лесното приложение популярността им е съизмерима с тази на пастите за зъби. Залепянето е лесно, качествените ленти не се пързалят и в същото време няма място за притеснения относно свалянето – след приключване на избелването просто се отлепят. Нашата препоръка: Избелващи ленти с активен въглен и кокосово масло My White Secret Charcoal and Coconut Oil.

Комплект за избелване на зъби

Имаме добра новина за всички, които са непрекъснато в движение и броят всяка минута: можете да нанесете избелващата процедура през нощта и да я проспите цялата. Започването на процеса отнема само няколко минути – апликаторът с гъвкава форма се нагажда към вашите зъби, след това трябва само да го напълните с избелващ гел и спокойно можете да си легнете да спите. Препоръчваме комплекта със стоматологичен избелващ гел: White Pearl System PAP Whitening.

Внимавайте за чувствителността

Може да се окаже, че след избелване в домашни условия зъбите ви са станали по-чувствителни или венците леко ви болят. Няма място за паника, емайлът ви си е на мястото – тези леки странични ефекти обикновено отшумяват за един ден. Ако имате чести проблеми с чувствителни зъби, изберете специални продукти за почистване.

Избелване на зъби по естествен начин

Искате първо да изпробвате някой от естествените начини за изсветляване на зъбите?

- Смачканите ягоди избелват благодарение на голямото съдържание на ябълчена киселина.

- Куркумата навсякъде оставя упорити жълти петна, но зъбите безотказно избелва, освен това, благодарение на противовъзпалителните си свойства помага при възпаление на венците.

- Индийски метод за смелчаци – изплакването на водата с органично масло (т.нар. oil pulling) детоксикира устната кухина и връща естествената белота на зъбите.

Нежелани цветове

С перлички бели като сняг ще впечатлявате околните толкова по-дълго, колкото повече ги пазите от оцветяващи храни – затова е добре да се ограничава кафето, черният чай, червеното вино и разбира се пушенето. Във всички случаи е желателно да си намерите изпитан и приятен начин за подобряване на цвета на емайла, който ще ви помогне безотказно, когато престанете да бъдете доволни от усмивката си.

Автор: Тихомира

Продукти