Преминете към основното съдържание

DAILY ROUTINE: дълбока детоксикация и почистване на кожата

9.01.2018 г.

Notino

Прочитане за 5 минути

Коледна треска, храна препълнена с мазнини и празнични вечери…Краят на годината винаги е труден и не е изненадващо, че в началото на Новата година е нужна детоксикацияи регенерация.

Детоксикацията не е само пиене на плодови сокове и билкови чаеве, но и почистване в дълбочина на кожата, на която новогодишните празници се отразяват неблагоприятно. Обърнете внимание, ежедневното рутинно качествено почистване на кожата не е достатъчно. 
За да бъде посивялата кожа отново излъчваща здраве, понякога прибавяйте наистина интензивен детокс. Но какво всъщност е това? При детоксикацията не е нужно нанасяне на синтетични вещества. Най-добрият избор е натурална козметика без парабени, силикони, синтетични ароматизанти или консерванти. 
Ако наистина искате да почистите лицето, пропуснете грима поне за ден! Кожата ще подиша добре. Много от нас обаче не могат без него. Няма значение. Изберете грим от качествените дермокозметични марки, който не запушва порите и не натоварва кожата. Или вземете BB или CC кремове с по-лека структура. Определено избягвайте грима когато спортувате – той пречи на отделянето на замърсеностите, които запушват порите.

Всекидневно рутинно почистване на кожата

Стъпка 1: Сутрeшно почистване на кожата

Много от нас забравят сутрешното почистване на кожата. Но и през нощта по нея падат прах и нечистотии. Затова, сутрин е достатъчно да почистите лицето с тоник, който освежава и свива порите.

Стъпка 2: Много течности

Разумно е да припомним, че базата на детоксикацията е приемането на достатъчно количество течности. Водата отмива от тялото вредните вещества, които иначе биха се отделяли от кожата. Затова пийте поне два литра дневно.

Стъпка 3: Премахвайте грима

Премахването на грима е самата основа. За отстраняването на най-големите замърсявания употребявайте почистващо мляко или масло, после започнете интензивно почистване на кожата.

Стъпка 4: Ползвайте почистваща четка за лице

Довършване на почистването можете да извършите с тампони, навлажнени с вода за лице. Отлична за почистване на лицето е мицеларната вода, която не дразни кожата. За почистване на порите и в дълбочина е по-подходяща почистващата четка за лице. Отлични електрически почистващи четки предлагат марките Braun, Mary Kay и Silk'n. Но истински лидер са уредите Foreo Luna.

Почистването в дълбочина с помощта на почистващия уред Foreo Luna ще ви отнеме само две минути. Нанесете по лицето гел, изплакнете с вода почистващия уред, включете пулсациите и можете да започнете. Първо движете по бузите от челюстта към ушите, после преминете по челото, където с леки движения премествайте от средата към страните. И накрая, с движения нагоре и надолу почистете зоната на носа и леко преминете под очите. Остава да изплакнете лицето с вода и да подсушите с чиста кърпа.

Стъпка 5: Тонизирайте и хидратирайте

Вече лицето е отлично почистено, за освежаване можете да изтриете с тоник и да нанесете лек нощен крем, след което, оставете да отпочива.

Интензивна детоксикация на кожата

Понякога допълвайте своята дневна рутина с интензивна процедура за детоксикация на кожата. Подходящи за това са детоксикиращите маски, пилинг за лице, а понякога правете упражнения на лицето, които помагат за интензивното кръвообращение и отстраняване на замърсяванията на кожата.

Пилинг за лице с детоксикиращ ефект

Основната функция на пилинга е премахване на мъртвите клетки на кожата. Кожата е прекрасно освежена и по-добре абсорбира хранителните вещества от кремовете, серумите и маските за лице. Пилинг е добре да си направите веднъж седмично, по-честото прилагане може да навреди. Преди нанасянето изплакнете лицето и после втрийте с леки кръгови движения. Избягвайте чувствителните зони около очите. После изплакнете пилинга.

Детоксикиращи маски за лице

Интензивно почистване на лицето предоставя и детоксикиращата маска. Нанесете маската на вече почистеното лице и оставете да престои за времето, посочено в инструкцията. Невероятни детоксикиращи ефекти имат предимно глинените маски. Може да опитате детоксикиращата маска Ahava Mineral Radiance с минерали от Мъртво море. Перфектна е и глинената черна маска L'Oréal Paris Pure Clay, която не само абсорбира всички нечистоти от кожата и порите, но също елиминира недостатъци и възпаления. Идеална е за кожа с акне.

Разбира се, трябва да поддържате детоксикацията на кожата със здравословен начин на живот и редовно физическо движение на чист въздух. Тогава вашата кожа ще бъде безупречна.