Преминете към основното съдържание

9 тайни трика на звездите от червения кили. За какво използват шалчето и четката за зъби?

1.03.2024 г.

Jana Krajco

Прочитане за 5 минути

Изглеждат така, сякаш нямат идея какво е пот, сякаш природата ги е дарила с два пъти повече коса от простосмъртните и сякаш носенето на десет-сантиметрови токчета, съдейки по неустоимите им усмивки, ги кара да се чувстват на седмото небе. Но звездите не са суперхора, те просто знаят правилните трикове.

И ние ще ви издадем тези трикове, за да можете на всички партита, балове и обществени събития да засияете като тях!

Номер с четка

Мечтаете за прическа, подобна на високо хванатата опашка на Ариана Гранде, но вместо това косата ви решава да си прави собствен купон и непрестанно лети около лицето. Стилистите по прическите на известните решават проблема с бебешките косъмчета с четка за зъби, на която са напръскали лак за коса и постепенно укротяват с нея всички немирни косъмчета. 

Направете си магия за още къдри

Още един трик за коса. Ако имате усещането, че за прическа, достойна за Оскар, ви липсва много коса, не винете природата за тази несправедливост. Тя се появява по главите на звездите благодарение на помощници, наречени кичури или clip-in коса. Така че не се страхувайте от тях. Избирате качествени аксесоари, прикрепяте ги в косата и… готово, никой нищо няма да разбере. 

За прическа като от червения килим

Фон дьо тен и на ушите

За да не издадете колко фон дьо тен (и дали изобщо) имате по лицето си, не забравяйте да го нанесете на всички места, които се виждат – зад линията на косата, по шията и ушите, които могат да почервенеят от температурите, а това няма да е най-доброто допълнение към малката черна рокля. Така цялостният грим ще изглежда естествено и равномерно. 

Шалче като щит

Най-накрая успявате да оформите перфектния грим, но идва въпросът с повишена трудност – как да не го унищожим, докато се обличаме? И как да избегнем отпечатъци от фон дьо тена или червилото по самата рокля? Помогнете си с деликатен шал, който преди да се облечете метнете през лицето си. Просто е и върши работа! 

Тиксо на деколтето

Кой казва, че дълбоките деколтета, завършващи някъде над пъпа, са само за филмовите звезди? Ако не ви липсва кураж, и вие спокойно облечете разголена рокля. И не забравяйте да приложите следващия трик – тиксо на гърдите. Не се вижда, но ви осигурява невероятен повдигащ ефект, а освен това задържа всичко, където му е мястото. 

Впечатлете с приковаващо погледа деколте

Надхитрете петната от дезодорант

Подвели сте се по опаковка на дезодорант, на която пише, че не оставя бели петна? За случаите на такава неочаквана „декорация“ по роклята, стилистите на звездите вадят два аса от ръкавите си. Единият от тях са специални гъбички, които отстраняват белите петна. Ако нямате нищо подобно под ръка, бръкнете в шкафа със силиконовите чорапогащници a и пробвайте да минете по петната с един такъв. 

Тайната на безкрайните токове

Известните личности и техните обувки с докосващи небето тънки токове са една от най-големите загадки на света. Или не? Ако се загледате отблизо в снимки от червения килим, ще разкриете трика – защото често дамските обувки на ток на звездите са доста големи. И именно този номер (или два) отгоре гарантира, че пришките са в почивка за важната вечер. Издаваме ви този трик прекалено късно? Тогава опитайте да напръскате обувките си с дезодорант. Той би трябвало да ги омекоти и обуването и носенето да бъде с една идея по-приятно. 

Резервен изход в чантичката

Ще излезете от дома си в своята най-добра версия. Но на важно събитие е достатъчно само едно неволно настъпване на роклята и може завинаги да ви запомнят като „онази със скъсаната рокля“. За тези моменти превърнете дамската си чантичка в помощник за спешни случаи. Ако в нея се събира нещо повече от телефон, сложете вътре безопасна игла, игла и малко конец.

Почивайте

Ясно, някои трикове могат да ви се сторят меко казано странни, но този ще ви хареса. Тъй като дори най-добрият макиаж на гримьора има проблем да замаскира неподдържаното и уморено лице, преди важно събитие професионалистите заповядват на звездите: релакс и порядъчна доза грижа за красотата. Отидете на козметик, на спа или поне в продължение на седмица почивайте вкъщи с маска за лице. Ако добавите към това правилен режим за прием на течности, избягвате нездравословната храна и си осигурите достатъчно сън, визията ви ще бъде топ! 

Какво ще оцените, докато почивате

Сега вече знаете как да изглеждате като звезда на следващото вечерно събитие. Остава само да тренирате правилните пози, защото те ще се видят на снимките!