Преминете към основното съдържание

Опаковано по 4 различни начина: господа, подготвихме ви страхотни трикове за пътуване!

5.02.2024 г.

Petra Vachousek

Прочитане за 5 минути

Обичате да пътувате, но събирането на багажа е истинска досада за вас. Защото почти винаги забравяте нещо. Искате ли да се насладите на екскурзиите си с всичко, от което имате нужда? Подредихме за вас четири различни вида багаж, за да не ви липсва нищо при следващите ви пътувания.

Опаковахме багажа ви за командировка и тиймбилдинг, за любовен уикенд из Европа, както и за посещение в планината с банда приятели. Без значение накъде сте се отправили, дори и ако ще ходите само до фитнеса след работа, проверете дали сте подготвили всичко необходимо за собственото си спокойствие и комфорт

1.Сак за пълноценната тренировка във фитнеса

Като начало започваме със загряваща обиколка – опаковане на нещата за фитнеса. Това ще е лесно, защото вероятно няма да спите там… Най-важното: кърпа, спортно облекло и обувки. Но не забравяйте и бутилка с вода или шейкър, в който след тренировката можете да смесите протеинова напитка и да я изпиете или още на бара във фитнеса, или в колата на път за дома. 

Ако тренирате сутрин преди работа и после ви очаква дълъг ден, сложете в чантата и нещо за закуска. Едно протеиново барче или пакетче сушено месо няма да заемат много място в багажа ви. Освен това и двете са много вкусни, а и ще ви заситят за дълго.

За да се раздадете на максимум в салона, не забравяйте и слушалките си. Подгответе на мобилния телефон набор от песни, предназначени за сериозен напън във фитнеса. С правилната музика вдигането дори на значителни тежести ще тръгне само. 

След тренировката задължително ви чака душ. Затова вземете любимия си душ гел. Не трябва да пропускате също твърд дезодорант или антиперспирант. Задължително е да ухаете добре на връщане от салона. Това не подлежи на коментар.

Какво не трябва да ви липсва във фитнеса

2.Куфар за командировка

Очакват ви няколко дни командировка или пък събирате багажа за тиймбилдинг? Освен адекватното за професията ви облекло, вижте и каква козметика ще ви е нужна. Не забравяйте четка за зъби и паста, защото свежият дъх е най-важен. Сложете обаче и парфюм или тоалетна вода (не само защото колежките ще полудеят по вас). 

Ако ви очакват няколко дни под зоркия поглед на началниците и е задължително да им направите добро впечатление, не забравяйте самобръсначката или тримера за брада и козметика за след бръснене. Шефовете винаги забелязват добре поддържаното гладко лице. 

П. С. Ако на командировката возите някого в колата си, трябва да ухаете не само вие, но и автомобилът ви. Значи е нужно да изберете приятен и ненатрапчив ароматизатор за кола. И преди да вземете колегите, не забравяйте поне малко да почистите колата. Знаете как стоят нещата.

Какво ще използвате, когато сте в командировка

3.Ръчен багаж за уикенд из Европа 

Партньорката ви не може да дочака момента, в който ще прекарате два-три дни заедно в Рим, Париж, Барселона или друга прочута дестинация? Значи трябва да знаете какво със сигурност не трябва да забравяте вкъщи за такава порция романтика. 

Освен стандартните запаси от козметика за пътуване и достатъчно чисти дрехи и бельо, пробвайте да я изненадате с внимателно подбран еротичен подарък. Най-накрая ще имате време един за друг, възползвайте се от него максимално. Насладете се на приятните мигове на взаимно опознаване и под завивките.

Идеалната атмосфера да се поглезите може да стане още по-интимна с ароматна свещ например. Една по-малка такава без проблем ще влезе и ръчния ви багаж за самолета. Или опитайте да скриете поне еротично масло. Къде другаде ще имате време за дълга любовна увертюра, ако не на романтичен уикенд?

Определено не оставяйте вкъщи любимия си парфюм и стилизиращите продукти за коса. Защото романтичната вечеря трябва да е приятна не само на партньорката ви, но и за вас. Косата, оформена според вашия стил, ще ви даде необходимия кураж и задължителната доза самочувствие.

Какво да вземем на любовен уикенд

4.Раница за планината

Радвате се и го чакате с нетърпение като малките деца! Най-накрая сте получили „зелена светлина“ вкъщи и отивате с мъжка компания в планината. Очакват ви порядъчна доза адреналин и гарантирано забавление. Затова, преди да тръгнете, проверете дали сте подготвили цялото спортно оборудване и облекло, които ще са ви нужни за планираните дейности. 

И какво още? Както винаги, добре е да вземете любимата си козметика. Задължителното оборудване включва не само четка (можете да си купите например звукова или електрическа) и паста за зъби, но и дезодорант или спрей за тяло, душ гел и шампоан. Ако носите контактни лещи, не оставяйте вкъщи и разтвора, за да имате къде да ги сложите през нощта.

Високо в планината не забравяйте слънчеви очила и слънцезащитен крем, най-добре със SPF 30 или SPF 50. Подходящо е да вземете също витамини и минерали за спортисти, с които да подпомогнете максималните си постижения по време на обиколките и да предотвратите нараняванията. Можете да допълните запасите си от енергия например със сушени плодове. Пликчето с тях ще се събере най-отгоре в раницата или ще влезе в джоба на якето.

Какво ще ви трябва високо в планината

Е, събрахте ли багажа? И няма нищо, което да сте забравили? Дано поне малко сме ви помогнали с тази нетрадиционна подсказка за пътуване и благодарение на съветите ни да си изкарвате още по-добре винаги, когато пътувате.