Преминете към основното съдържание

Умеете ли да изберете подходящ крем за мъже?

27.01.2016 г.

Notino

Прочитане за 5 минути

Изборът на подходящ крем за дамите в днешно време не е никакъв проблем, тъй като повечето производители предлагат всеобхватни серии за определени възрастови групи, или серии с подразделения, например за грижа към чувствителна кожа със склонност към зачервяване и др. Какво обаче за мъжете? Със сигурност в съзнанието ви ще изплуват въпроси като: дали въобще трябва да се купуват специални кремове, предназначени само за мъже? Действително ли разликата между женската и мъжката кожа е толкова голяма? Прочетете статията и разберете повече!

Основната разлика между кожата на мъжете и жените е в нейната дебелина, мъжката кожа е около една трета по-дебела и следователно по-устойчива. Друга голяма разлика в кожата на двата пола е резултатът от действието на хормоните –тестостерон при мъжете, и естроген и прогестерон при жените. Действието на тестостерона при мъжете предизвиква по-високо омазняване на кожата, порите са по-отворени и забележими. Степента на омазняване на мъжката и женската кожа влияе и върху появата на бръчките. По-сухата женска кожа започва да старее по-рано и постепенно, и поради тази причина при дамската козметика срещаме и подразделения според възрастта, нещо ,което при мъжката козметика липсва. Природата е справедлива и в случай, че вече са се появили бръчки върху мъжката кожа, то по правило те са и по-дълбоки. Друг важен фактор е бръсненето, което при избора на подходяща мъжка козметика трябва да вземем под особено внимание. Знаете ли, че мъжът се бръсне средно около 1600 пъти в живота си?

Как тогава да изберем правилният мъжки крем, без оглед на възрастта? Преди всичко е важно да се съсредоточим върху текущото състояние на кожата и върху това към какво има непоносимост. При мъжката козметика, ще откриете по-скоро кремове или серуми за уморена кожа, против тъмни кръгове под очите, за чувствителна кожа или кожа със склонност към зачервяване, вследствие на бръснене. За да ви покажа ясно разликите между отделните кремове, избрах и пробвах четири крема от мъжката серия L'Oréal Paris Men Expert. Какъв е резултатът?

Кремове за мъже L’Oreal Paris Men Expert

Това, което обединява и четирите крема е тяхната текстура- гелова, много добре разнасяща и абсорбираща се, леко ароматизирана и не оставяща мазен филм върху кожата. По същия начин опаковките са идентични, с идеални размери при пътуване и с дозатори, отмерващи точното количество от крема. Едно натискане осигурява достатъчно количество крем за цялото лице.

L'Oréal Paris Men Expert Hydra Sensitive

Този крем е предназначен най-вече за чувствителна кожа, но на практика може да се използва от всеки представител на силния пол, който желае само хидратация за кожата си. Кремът съдържа комплекс от минерали като калций и магнезий, които помагат на кожата в борбата срещу нежеланите влияния. Особено бих препоръчал този крем главно на по-младите мъже, които нямат никакви видими проблеми с кожата или бръчки.

L'Oréal Paris Men Expert All-in-1

Ако вие господа, имате наистина чувствителна кожа, чиято чувствителност се засилва по време или след бръснене , тогава с чиста съвест мога да ви препоръчам този крем, който самата марка нарича“ всичко в едно“. Не само защото хидратира вашата кожа, но и защото ефективно се бори срещу нейното зачервяване. Вярно е, че по принцип не съм с чувствителна кожа, но след бръснене тя е различна, по- чувствителна е от обичайното и това е проблем почти за всеки мъж. И тук бях приятно изненадан , кремът започва действието си доста бързо след нанасяне а чувството за опъната кожа и зачервяване бързо изчезва. Ако някой от вас има наистина чувствителна кожа,то този крем за него ще бъде едно малко чудо.

L'Oréal Paris Men Expert Hydra Energetic

Този крем е предназначен предимно за уморената кожа и трябва да отбележа, че с него експертите от L'Oréal Paris наистина удрят джакпота. Ако често се намирате в прашна или опушена среда или работите в климатизиран офис, тогава този крем е точно за вас. Веднага след нанасянето ще се почувствате освежени и с редовната употреба на крема кожата ви ще бъде наистина отпочинала, но преди всичко с по-здрав вид. За това са отговорни частично съдържащите се в крема витамин С, кофеин и „Active Defense Systém“, които предпазват кожата от действието на свободните радикали. За мен, със сигурност това е победителят в този малък тест.

L'Oréal Paris Men Expert Vita Lift 5

Усещате кожата си по-отпусната и вече забелязвате първи бръчки? Пробвайте тогава именно този крем. Съдържа Par-Elastyl и Pro-Retinol, съставки, които се борят против отпускането на кожата и образуването на бръчки. Аз нямам много бръчки, но понякога усещам кожата си някакси не достатъчно еластична. По принцип борбата срещу бръчките изисква доста време, което ме навежда на мисълта, че видими резултати могат да се появят при някой, който вече има такива бръчки, и то само до няколко седмици с редовната употреба на този крем. Ако трябва да дам обща оценка, в хармония с останалите изпробвани кремове, вярвам че и този крем няма да ви разочарова.

Мартин, Enzo.bg