Преминете към основното съдържание

Рецензия: серия ICONIQUE Keratin repair. Струва ли си?

26.04.2023 г.

Iva Davies

Прочитане за 3 минути

Обожавате гладка, права коса, която ви се подчинява, но това на главата ви прилича повече на „суха слама“? Мъчите косата си с непрекъснато обезцветяване или други химически процедури? Серията продукти за коса ICONIQUE Keratin repair може да бъде точно това, което ще ви помогне.

Какво обещава ICONIQUE Keratin repair?

Познавате ли марката ICONIQUE? Не? А трябва. Тази марка козметика за коса е дело на най-добрите фризьори и експерти по коса, които са я обогатили с изключително ефективни съставки. Серията ICONIQUE Keratin repair е спасение за онези, които имат склонна към начупване, суха, чувствителна или увредена коса. 

Активни вещества в серията ICONIQUE Keratin repair:

  • Хидролизираният кератин възстановява косата, подобрява външния ѝ вид, придава мекота и блясък. Същевременно образува върху косата защитен филм, който задържа влагата и косата остава еластична.
  • Symbio® quat е катионен полимер за съвършено силна, гладка и блестяща коса без утежняване.
  • Коприненият протеин серицин подобрява дълготрайно хидратацията на косата и ѝ придава мекота и сияйност.

Защо кератинът е толкова полезен?

  • Укрепва косата така, че молекулите му попиват в косъма и запълват празнините в него. Също така помага за възстановяване на естествения защитен слой на косата отвътре, като замества загубените белтъчини и увеличава диаметъра на всеки косъм. Така косата придобива по-плътен вид.
  • Намалява увреждането на косата, защото кератинът понася екстремно високи и ниски температури. Преминаването от топло на студено няма да бъде проблем за косата ви и тя ще бъде по-устойчива и при използване на сешоари, преси и маши. Това обаче не означава, че можете да забравите за топлинната защита.
  • Изглажда хвърчащите косми, лесно попива и действа като овлажнител, който привлича влагата в тях. По този начин красиво изглажда косата.

Изпробвахме за вас

Рецензия ICONIQUE Keratin repair 

Ива, онлайн редактор

Какво ми хареса най-много

Отначало се зарадвах, че разполагам с комплексна серия продукти, които взаимно се подпомагат в действието си. На разположение са ICONIQUE Keratin repair шампоанICONIQUE Keratin repair балсам и ICONIQUE Keratin repair маска. Шампоана и балсама използвах при необходимост, а маската веднъж седмично. 

Предимства

За добро измиване на косата не е необходимо голямо количество шампоан. Въпреки че в упътването е написано, че е добре косата да се измие два пъти, като втория път се остави шампоанът да действа две минути, цялото шише ми стигна почти за три месеца. Балсамът е приятно кремообразен и се нанася лесно, защото не е много гъст. Още докато сресвах мократа косата под душа, усещах, че косата е по-податлива. 

След първата употреба на шампоана и балсама бях изненадана колко приятна и лъскава е косата ми след изсушаването със сешоара, въпреки че дълги години е подлагана на обезцветяване и ондулация. Оставях маската да действа по-дълго, отколкото е написано в упътването, но не мисля, че това попречи по някакъв начин. Прекрасно освежаваше косата за предстоящата седмица и допълваше шампоана и балсама.

Недостатъци

Шампоанът не се пени много, с което трябваше да свикна. Обожавам огромно количество пяна, което тук го няма.

Ние се влюбихме в серията ICONIQUE Keratin repair. Ще опитате ли и вие?