Преминете към основното съдържание

Рецензия: Най-добрите сешоари за коса според професионална фризьорка

17.07.2023 г.

Iva Davies

Прочитане за 4 минути

Качествен сешоар? Ето рецензия от професионалист! Как да изберете сешоар, предимства и недостатъци на тестваните модели. Видео!

Качественият сешоар би трябвало да предлага няколко скорости на въздушната струя, регулиране на температурата и възможност за превключване на студен въздух. Има разлики и в теглото, произвеждания шум и разнообразните приставки. Лекотата на работа със сешоара влияе значително върху комфорта ви на потребители. 

Може би си задавате въпроса защо да сушите косата си със сешоар, след като по този начин я увреждате? Нека да развенчаем този мит. „Сушенето на косата със сешоар е изключително важно за здравето на скалпа“, казва стилистката Мартина Каубой. 

Ако оставите косата да изсъхне свободно, скалпът може да се спари, което би могло да доведе до проблеми, като например образуване на пърхот. Разбира се, не бива да забравяте за достатъчна защита на косата от топлината. Какви сешоари избира стилистката и какво най-много ѝ харесва в тях?

Най-добрите сешоари

Рецензии за сешоари  

BaByliss Veloce 6750DE

Какво ми хареса най-много

BaByliss Veloce наистина е най-добрият сешоар за пътуване от всички, които изпробвах. Той е компактен и мощен, така че е идеален точно за пътуване, когато често ви е необходимо издухване без големи стилистични амбиции - например когато искате да придадете на косата основно обем.

Предимства: Плюсовете на този сешоар са размерът и дизайнът. Харесаха ми йонизацията, студеният въздух за фиксиране на прическата, двете приставки и дифузерът.

Недостатъци: Сешоарът има отлична мощност от 2200 W, но е сравнително шумен.

Rowenta Maestria Ultimate Experience CV9920F0

Какво ми хареса най-много

Интуитивното управление на сешоара Rowenta Maestria Ultimate Experience CV9920F0 наистина ми хареса. 3 температури, 3 скорости, общо 9 комбинации. Благодарение на използваните материали сешоарът е наистина лек и фин, затова можете да работите с него дълго, без да ви заболи ръката. Освен това сешоарът може да се използва от деца. Това е един от дизайните, които се харесват и на мъжете. Наистина мощна съвременна играчка.

Предимства: Високият дебит на въздуха осигурява максимална мощност, която много ще ви хареса. Сешоарът има отличен звук, който ще зарадва всички вкъщи. Комплектът съдържа и приставка за изправяне и дифузер, така че наистина става за всички. А бонус? Йонизираща технология Air-To-Care за блясък и изглаждане.

Недостатъци: Единственият недостатък – в кавички – е, че ми отне известно време да свикна с размера на сешоара.

Remington PROluxe AC9140

Какво ми хареса най-много

Remington PROluxe AC9140 най-много прилича на сешоарите за професионалисти. Има балансирана форма с по-тежък корпус, защото вътре има наистина мощен двигател – 2400 вата. Сешоар, който не играе в ръцете, удобен е за хващане. Перфектните извивки са подчертани и от цвета – слонова кост със златни и черни детайли.

Предимства: Може би не всеки ще оцени триметровия кабел, но за мен в салона той е задължителен.  Всички елементи за управление са в ръцете ви. Две скорости, три температури, функция студен въздух и превключване на йонизация.

Недостатъци: Не открих недостатъци. За мен този сешоар е просто любов от пръв поглед!

Помогнахме ли ви да си намерите качествен сешоар точно като за вас? Вижте още нашето видео!