Преминете към основното съдържание

Рецензии: Пасти за зъби с различни вкусове: Пъпеш, лимон или канела – кой е вашият?

4.01.2023 г.

Notino

Прочитане за 5 минути

Канела, праскова и кайсия, млечен шейк, пъпеш, лимон и алое… вече се облизвате и обмисляте кой вкус да изберете? Но внимание – този път не обсъждаме храна, а пасти за зъби. Тествахме ги вместо вас, за да можете да опитате най-добрата. И коя беше тя?

Мента – царицата на пастите за зъби

Повече от сто години ментата еднозначно доминира сред пастите за зъби и се свързва с понятието свеж дъх. Но защо да се ограничаваме с един вкус паста за зъби, когато има още толкова много? Повечето от тях се заиграват с вкуса и аромата на свежи плодове или пикантни подправки, което оценяват не само вашите зъби, но и сетивата ви. 

Канела против токсини, лимон за свежест

По цял свят се наблюдава засилен интерес към пастите от натурални съставки (основно при избора на детски пасти за зъби). Освен това пастите, съдържащи съставки от природата, не са там само за вкус и добро настроение: натуралните вещества помагат за измиване на зъбите, поддържат зъбите и венците здрави, сияйни, ограничават образуването на плака и гарантират свеж дъх. В допълнение заздравяват зъбния емайл и се борят със зъбния камък.

„Ментата еднозначно е един от най-обичаните вкусове по света вече сто години. С нея свързваме усещането за чистота и свежест.“

- Notino

Кои ароматизирани пасти имат най-добър вкус и почистват най-добре?

Curaprox BE YOU Къпина + женско биле 

Какво ми хареса най-много: Промяната! Най-накрая някой се досети, че и ние, възрастните, имаме нужда от промяна и искаме да опитаме нещо различно от ментовите пасти за зъби.

Предимства: Изключителната формула на пастата Curaprox Be you Къпина + женско биле без излишна химия, вкус, на който се наслаждавате сякаш избирате нов вид сладолед през лятото. Серията BE YOU предлага общо шест пасти и след къпина с женско биле (което изобщо не се усеща – само осезаемо регенерира устната лигавица и с антисептичния си характер по естествен начин предотвратява зъбния кариес) искам да опитам варианта грейпфрут с бергамот. Истински ме впечатли това, че свежестта не минава през задължителните мента и ментол, както и че плаката изчезва дори и с малко количество паста. И внимание: ако винаги унищожавате пастата чрез несистемно изстискване, тук ще откриете опаковка, която „не се дава лесно“.

Недостатъци: Щадящите съставки са в ущърб на разпенването. Може и да свикнете с това: тази паста не се пени много.

Яна П. (42), онлайн редактор

Curaprox Kids 6+

Какво ми хареса най-много: Пастата Curaprox Kids 6+ наистина има вкус на пъпеш.

Предимства: Доста е течна, изстисква се добре от тубичката. Опаковката ми харесва.

Недостатъци: Според мен не се пени много.

Нона Д. (9 години)

Ohlala Toothpaste Pistachio and mint

Какво ми хареса най-много: Ароматът, новият вкус.

Предимства: Свикнала съм да използвам ментови пасти за зъби. Защото обожавам аромата и свежестта им. А в пастата Ohlala Toothpase Pistachio and mint има и вкус на шам фъстък. Винаги, когато мия зъбите си, имам усещането че хапвам любимия си крем с шам фъстък, на който се наслаждавам при всяка почивка в Сицилия. 

Недостатъци: Малко ми липсва усещането за ментова свежест. Но аз си го допълвам с вода за уста.

Анастасия, Контент Маркетинг

Тествахме за вас

MEDIBLANC KIDS Raspberry

Какво ми хареса най-много: Хубав вкус. Обожавам малини!

Предимства: Има наистина малко пасти, които харесвам. Трябва да са сладки и да имат вкус на ягоди или малини. Малиновата Mediblanck Kids Raspberry е супер. И когато си измия зъбите, имам готин вкус в устата, затова се забавлявам да ги мия дълго! Мама каза само „най-накрая“!

Недостатъци: За мен няма никакви.

Аделина К. (10 години)

Marvis The Mints Cinnamon

Какво ми хареса най-много: Изненадваща свежест след измиване и отличен вкус!

Предимства: Пастата за зъби с вкус Marvis The Mints Cinnamon ме изненада много приятно. Преди да я ползвам бях скептична, подсъзнателно очаквах някакъв сладък вкус, но това не се случи. Приятно се пени, колкото е нужно, изобщо не е сладка, но е супер свежа и това усещане остава дълго след измиване на зъбите. И ароматът е топ! Задължително опитайте, тази паста за зъби със специален вкус е супер промяна!

Недостатъци: Не открих такива, цената може да се стори висока за някого. 

Елена, Консултант

Jack N’ Jill Toothpaste

Какво ми хареса най-много: Като майка на две деца съм най-силно впечатлена от аромата на пастата, приятния вкус и готината опаковка.

Предимства: Натуралната паста за зъби Jack N’ Jill не съдържа флуориди, което също е бонус за мен. Много ми харесаха натуралните съставки и опаковката. Отворът за изстискване не е прекалено голям, затова е идеален за дозиране на правилното количество паста. Тубичката е по-тясна, лесно влиза в детската ръка. Ухае прекрасно, а пастата е безопасна дори и при случайно поглъщане, затова я използваме не само за венците и зъбчетата на едногодишната ни дъщеря, но и за по-голямата, която е на три години. Тя обожава вкуса на пастата! Със сигурност ще опитаме и другите вкусове.

Недостатъци: Не открих такива. 

Зорница, Project Manager

Тествахме за вас

Е, коя паста за зъби със специален вкус ще пробвате? Сега буквално можете да вкусите сутрешното и вечерното миене на зъбите, възползвайте се от възможността.