Преминете към основното съдържание

Рецензии: пробвахме 3 луксозни арабски парфюма на дубайската марка Rasasi

3.09.2023 г.

Jana Potuznik

Прочитане за 4 минути

Отново бавно наближава времето на порядъчно пищните, пикантни и сладки парфюми, които не са подходящи за горещите дни. Много такива има в портфолиото си амбициозната дубайска марка Rasasi. Ние пробвахме три нейни емблематични аромата. Какви впечатления остави дамският и как се представиха ориенталските аромати за мъже?

Rasasi Rumz Al Rasasi Zebra Pour Elle – дивата и очарователна владетелка на Ориента

Яна, онлайн редактор

Какво ми хареса най-много? Контрастът между непретенциозния флакон и невероятното му съдържание. 

Предимства: Rasasi Rumz Al Rasasi Zebra Pour Elle е от ароматите, които наистина успяват да ви изненадат. Но не се оставяйте да бъдете подведени от привидната непретенциозност. Според мен този аромат в действителност няма да ви позволи „да се скриете“, както се опитват да сторят зебрите в безкрайните равнини. Той е темпераментен, той е див… и също благороден, горд и абсолютно женствен. Един от тези дамски аромати, които перфектно описват факта, че ние, жените, не трябва да бъдем подценявани. 

Харесва ми деликатната теменужка в увода и това, как на свой ред я допълва карамфил. И как после се разкрива доминацията на кедър. А когато се появят дървесни акорди, изведнъж придобивате усещане за увереност и дълбоко проникнали корени, благодарение на които можете да устоите на всичко. А дървесните нотки, по-конкретно тези на сандалово дърво, ви очакват и в основата. Подчертани от животинска амбра, пачули, мускус и сладост на ванилия. 

Недостатъци: Може би при първото вдишване няма да различите всички съставки. Но това е без значение. Най-важен е крайният ефект. А той е невероятен арабски парфюм с перфектно ароматно съдържание, който е подходящ, както за следобедно работно съвещание, където ви трябва увереност, така и за първа вечерна любовна среща, на която искате да засияете и да бъдете забелязани…Възможно е, че именно благодарение на този аромат ще се почувствате като в приказка!

Ще опитате ли арабските парфюми?

Rasasi Hawas For Him – зареден с енергията на модерния мъж

Петър, content specialist

Какво ми хареса най-много? Че жена ми смята аромата за секси!

Предимства: Rasasi Hawas For Him е със страхотна издръжливост, това е основното. Пробвах го в дни, когато през лятото не беше прекалено топло, сега знам, че ще бъде с мен през цялата есен, а и през зимата. Не е с обичайния аромат, който често имат мъжките парфюми. Без следа от спортно звучене. Просто интересна композиция, за която имам усещането, че е буквално пълна с енергия.

Цитруси с ябълка, но също канела, сливи или кардамон, пачули и мускус. В композицията откривам малко от Ориента и много от желанието да бъдеш активен. Сливат се нещо „старо“ и традиционно с нещо напълно ново и модерно. И дори след седмици носене не спира да ми харесва. 

Недостатъци: Може би ми се искаше да има и по-малка опаковка, за да мога лесно да пътувам с Hawas. 

Rasasi La Yuqawam – луксозният „бунтар“ сред ароматите

Иван, фотограф

Какво ми хареса най-много? Флаконът. Черното наистина е cool! И унисекс звученето.

Предимства: Rasasi La Yuqawam е първият ми арабски парфюм. Досега съм имал все по-леки аромати, нещо, с което да ходя на работа, нищо специално. Но този е доста специален. И след като прочетох съставките му, знам защо. В него има малини и тамян, мащерка и жасмин. Но най-важното – ароматът на кожа, който остава накрая, е страшно секси. Луксозен – колкото трябва. Изтънчен – също колкото трябва. 

И се харесва на хората около мен. Мога да го оприлича на спортна кола на някоя класическа марка в лимитирано издание – с която искате да возите най-красивите момичета в квартала. Между другото, мисля, че в определени моменти е унисекс и ще подхожда и на тези момичета!

Недостатъци: Не открих никакви.

За нас марката арабски парфюми Rasasi е просто неустоима. Остава да пробвате дали ще хареса и на вас.