Преминете към основното съдържание

РЕЦЕНЗИЯ: Каква е мъжката корейска козметика на Missha?

27.10.2015 г.

Notino

Прочитане за 5 минути

Когато чуем за Южна Корея, в съзнанието ни изплуват мисли за автомобили, електроника или мобилни телефони. Тези, които са по-добри на тема география добре знаят за столицата Сеул, а спортните запалянковци със сигурност за бързото пързаляне с кънки или за XXIII-те олимпийски игри, които през 2018 г. ще се състоят в южнокорейския град Пхьончхан. Но козметика? Тя със сигурност няма да ви дойде на ум. А това е голяма грешка. Не става въпрос за Франция или Италия, нито за Съединените американски щати, а точно за Южна Корея, откъдето идват най-добрите и най-харесваните козметични продукти в последно време. Освен това в грижата за кожата, корейците са необичайно либерални, тъй като на практика всички новости се появяват на пазара светкавично и във вариант за мъже, затова всеки корейски производител на козметика притежава самостоятелна мъжка серия козметични продукти. Днес, бих желал да ви запозная със серията Urban – Soul, на марката Missha- типична със своите минималистични опаковки и серии с първокласни съставки каквито са например маслото от семена на ший, шафрановото или бамбуково масло. Избрах два продукта, който сред козметичния ви набор от продукти със сигурност не бива да липсват, както и два леко нетрадиционни продукта за безупречен външен вид в онези най-важни ситуации от ежедневието ни.

Missha Vitalizing Scrub Cleanser

Ако някой ме попита кое в грижата за кожата (без значение мъжка или женска) считам за най-важно, без никакво колебание отговарям - „почистването“. Редовното и дълбоко почистване на кожата е основа и без него всякаква следваща грижа е лишена от смисъл. Този продукт съчетава дълбоко почистване на порите и пилинг. Нежно отстранява мъртвите клетки от кожата и това се дължи на факта, че съдържа фин сапфирово - перлен прах, който в допълнение има противовъзпалителни и анти-алергични ефекти. Достатъчно е два-три пъти седмично да нанесете малко количество от продукта върху влажна кожа, леко да масажирате в продължение на няколко минути, след което обилно да изплакнете с вода.

Missha Fresh Facial Tissue

,Приятно освежаващите двадесет и две влажни кърпички в практична опаковка, оцених особено през летните тропически дни. Но със сигурност страхотно приложение имат и по време на спорт, при работа във вашето ателие или работилница или при дълго шофиране. Просто винаги, в момент когато изпитвате потребност да освежите умореното си лице или да отстраните пот или нечистотии от кожата си.

Разбира се, съществуват жиитейски моменти и ситуации, в който просто сме задължени да изглеждаме безупречно, но не винаги моментното състояние на кожата ни ни позволява това. Възможно е да е уморена, зачервена и с дребни недостатъци. Но и за нас- мъжете, съществува решение. Не знам дали успях да ви убедя да използвате тези два продукта, но поне можете да се възползвате от тези съвети като спешно решение за перфектен външен вид.

Missha Pure Active Sheet Mask

За премахване на умората от кожата е най-добре да използвате маски за лице, тъй като съставките в тях са концентрирани, а резултатът се появява веднага след употреба. В допълнение и начинът им на употреба е повече от лесен. Маската е под формата на платно с отвори за очите и устата, така че е достатъчно да я разопаковате и да я положите на почистена кожа на лицето. След това просто се изтегнете на дивана, изгледайте спортните новини и след 20 минути вече можете да свалите маската, а остатъка от нея нежно да втриете в кожата на лицето.

Missha Sun Cover BB Cream

Чували сте за BB крем, но не знаете какво точно е това? Става въпрос за продукт, в който има буквално от всичко по нещо. Това е крем, който подхранва, хидратира и предпазва кожата от вредното слънчево лъчение, и понеже е тониран, уеднаквява цвета на кожата и по този начин действа наистина перфектно. Употребява се като обикновения крем върху цялото лице, но е необходимо да се уверите, че сте го нанесли равномерно, за да има естествен резултат. По-добре е да започнете с нанасянето на малко количество от крема, а ако ви е необходимо още да прибавите, отколкото обратното. След това не забравяйте да измиете добре ръцете си.

СЪВЕТ: След като сте свършили с нанасянето на ВВ крема, вземете салфетка и леко я плъзнете в областта на веждите и брадата (ако имате такава). Малко количество от крема върху тях изглежда неестествено. В случай, че обличате бяла или светла риза, внимавайте да не докоснете лицето си с нея. В крайна сметка става въпрос за тониран крем и дори най-минималния допир на ризата в него може да осуети всичките ви усилия към безупречен външен вид. Не препоръчвам употребата на ВВ крем и по време при спортуване.

Ники