Природна козметика за косата

26 ноември 2012 г.Notino
През последните години природната козметика стана модерна. Най-често продуктите от този тип козметика съдържат растителни съставки с голямо количество витамини.

Природните продукти трябва да са съобразени със строги критерии за производството и състава. Не трябва да съдържат нефтени продукти, синтетични консерванти и ароматни вещества, химически UV филтри или синтетични оцветители. Също така е забранено да се използват суровини от мъртви животни, като животински колаген, глицерин или китова мас.

Основа за производството на природна козметика представляват продуктите, отглеждани в екологичното земеделие или произхождащи от контролирано бране на билки и плодове, растящи в дивата природа. Не само съставът, но и производството на природни продукти трябва да протича без добавянето на химичеки съставки. Продуктите не трябва да се тестват върху животни, а тези изисквания се отнасят и до опаковката на природната козметика – трябва да бъде екологична и да може да се рециклира.

Предимства на природната козметика:

  • Съдържа голямо количество натурални витамини, антиоксиданти и хидратиращи вещества.
  • Благодарение на отсъствието на химически ароматизиращи вещества, е подходяща за чувствителна кожа.
  • Не натоварва природата.

В областта на козметиката за коса, през последно време, се появиха нови продукти от сериите L´Oréal Professionnal, Tigi и O´right, които съдържат голямо количество природни вещества, които великолепно се грижат за косата.

L´Oréal Professionnal - Серията Nature

Серията Nature съдържа природни съставки, добивани от сърцето на дивата природа. Съставките са грижливо подбрани така, че да предоставят максимално благоприятно действие за косъма на косата. Оцветителите и аромата са извлечени от природни вещества и осигуряват приятното използване на продукта. Опаковките на продуктите могат да се рециклират и така са в хармония с природата.

Шампоанът Abondance de Cacao е без силикон и съдържа екстракт от какао, който има тонизиращо и антиоксидиращо действие. Неговият състав съвършено подсилва косъма и придава обем на косата. Идеален е за тънка коса без обем.

Серията Nature съдържа, също така, много качествени регенериращи маски за суха и изтощена коса. Маските съдържат ефикасни активни вещества и аминокиселини, които имат способността да действат точно там, където косъмът има нужда от обновяване или подхранване.

O´right

Професионалната, природна козметика за коса O´right е създадена от екологично сертифицирани природни съставки, с модерни производителни технологии и най-новите научни открития и практически опит на много професионалисти. Продуктите са щадящи към здравето на човека и към околната среда. Фирмата може да се похвали с уникални, екологично сертифицирани природни съставки и с използването на опаковки, които се рециклират, тъй като се произвеждат от алтернативни източници. Производителите предложиха интересно решение с продажбата на професионални заместители на опаковките от 1 л, 5 л и 10 литра (главно за фризиорските салони), с които годишно се спестяват около 120 хиляди бутилки от 400 мл.

Спреят за всички видове коса O´right Smoothing Hair Lotion изглажда структурата на косъма и придава на косата красота, финост и я подхранва. Подхранващата природна есенция с екологично сертифициран екстракт от гоя или лиций, глези Вашата коса и я подхранва. Лицият е богат на антиоксиданти, които предпазват косата от външните влияния и от механично увреждане. Спреят за коса предпазва от цъфтене и хидратира косата. Напръскайте оптимално количество от продукта върхо изсушена или подсушена коса и след това разрешете с гребен.

Благодарение на своя уникален състав, Балсамът за боядисана коса O´right Champagne Rose, запазва цвета на боята, естествения блясък и прави косата гладка. Препоръчително е да се използва в комбинация с шампоана Champagne Rose. Нанесете внимателно шампоана върху косата, оставете да действа 1-3 минути и след това обилно изплакнете.

Марката O´right може да се похвали с богата серия шампоани и професионални стилизиращи продукти.

TIGI– Love Peace & The Planet

Посредством своята екологична серия Love Peace & The Planet, марката Tigi, дава възможност на всеки човек да направи промяна, която е от голямо значение. С избора на козметика TIGI– Love Peace & The Planet ще покажете, че не само обичате да се грижите за себе си с качествени продукти, но и че изразявате своята съпричастност към защитата на околната среда.

Серията за коса Love Peace & The Planet не съдържа парабени, сулфати, оцветители и ароматни продукти или животински съставки (с изключение на пчелния восък). Опаковките на продуктите се произвеждат 50 % от рециклирани продукти и заедно с това представляват 100% материали, които от своя страна могат да се рециклират.

Серията Love Peace & The Planet предлага в своя уникален асортимент балсами, които съдържат пресовано по естествен начин олио от жожоба, алое вера, джинджифил, сладник и други активни съставки. Благодарение на тези съставки, балсамът великолепно подхранва косата, хидратира я и повишава нейния блясък. Освен това, защитава косата от неблагоприятните действия на високите температури и предпазва от цъфтене.

Природната текстура за крайна фиксация на косата Eco Freako съдържа екологично отглеждано олио от дива боя, известна като зърнастец и ексклузивното масло от Ши. Предоставя подхранващи съставки на косата и кожата на главата и заедно с това фиксира Вашата прическа. Моделиращият восък може да се нанесе и на влажна коса. Той съвършено обгръща косъма и го предпазва от високите температури на сешоара.

Уникалният спрей за коса Totally Beachin´ Body & Waves Styling Mist съдържа 82 % органични вещества. Обогатен е с природни екстракти от морски водорасли, ананас и морска сол, които доставят на косата богат обем и я подхранват. Със сигурност ще Ви изненада приятно със своя великолепен аромат на кокос и ванилия.
 

Прочетете повече