Преминете към основното съдържание

Представяме ви петте най-добри BB крема на пазара!

9.03.2015 г.

Notino

Прочитане за 4 минути

ВВ кремовете се превърнаха в хит на козметичния пазар, а то преди около четири години и от тогава заемат предните места в този сектор. ВВ крем означава „beauty/blemish balm“ – универсален балсам, който не само прави кожата съвършена, но същевременно се грижи за нея. BB кремът уеднаквява тена на кожата, озарява я, изглажда малките несъвършенства, като бръчки, пъпки и тъмни кръгове под очите или разширени пори и я защитава от UV- лъчите. Поне така, според рекламните слогани следва да действа. Би трябвало да ви е достатъчен само един BB крем, а останалите козметични продукти може да изхвърлите директно в кофата. Това (а някой път и много повече) обещават всичките ВВ кремове, но само някои от тях са толкова добри, за да постигнете с тях обещаното – и точно тези искам да ви представя. Подбрах за вас петте най-добри ВВ кремове, с които си струва да се сдобиете, тъй като след тяхната употреба кожата ще бъде наистина перфектна.

Nivea Skin Care BB крем

Голяма и приятна изненада бе за мен ВВ крем Nivea Skin Care. Останах от него много по-доволна от ВВ кремовете на много по-скъпи марки. Този BB крем обещава пет функции наведнъж – хидратира и озарява кожата, уеднаквява тена, стяга порите, прикрива несъвършенствата и защитава кожата от UV-лъчи (UV филтър 10). И не лъже. Кремът се дозира лесно, има по-гъста консистенция, която въпреки това се разнася по лицето много добре, бързо попива и приятно ухае. И какви реални резултати ще постигнете? Кремът отлично уеднаквява тена на кожата и има отлични прикривни свойства. Лицето изглежда естествено, а не като след използване на фон дьо тен. Останах наистина доволна и що се отнася до хидратация. Трябва обаче да отбележа, че в течение на деня е необходимо да се нанесе по лицето пудра, но това не го приемам като кой знае какъв проблем. А и неговата ниска цена е още един плюс за този продукт.

La Roche-Posay Hydreane BB крем

Този крем е със страхотна консистенция. Не е нито много течен, нито много гъст и отлично се разнася по лицето и попива. Освен това е много нежен и лек, не омазнява кожата, а напротив я успокоява. Прекрасно хидратира през целия ден и прикриващите му свойства са също отлични. Има и доста висок слънцезащитен фактор - 20, така че защитава кожата и от UV-лъчи. За мен това е BB крем номер едно!

Vichy Idéalia BB крем

Предимството на този ВВ крем е предимно това, че невероятно ще озари вашето лице и то няма да има уморен вид. Освен това уеднаквява тена и маскира малки несъвършенства по кожата. Консистенцията е добра, приятно се нанася и лесно и бързо попива. Не е много мазен. При дълговременна употреба редуцира и бръчките, за това го препоръчвам за зряла кожа – симулира ефекта на дневен крем против бръчки.

Garnier Miracle Skin Perfector BB крем

Отличен ВВ крем на отлична цена – консистенцията му е малко по-гъста, но относително бързо попива и достатъчно прикрива и хидратира. Струва ми се малко по-мазен, за това го препоръчвам за по-суха кожа, защото в обратен случай може леко да лъщите в течение на деня. Ако кожата ви е смесена, по добре не го използвайте, но може да пробвате BB крем за кожа склонна към акне Garnier Pure Active, който не само отлично маскира несъвършенствата по кожата, но същевременно действа и като профилактика.

Olay Total Effects BB крем

Последният BB крем, който мога с чиста съвест да препоръчам, е Olay Total Effects. Става въпрос за дневна хидратираща грижа, която същевременно подмладява кожата, съдържа легендарния фон дьо тен Max Factor, придаващ на кожата здрав и естествен вид. Кремът отлично прикрива, хидратира и подхранва кожата. Хубаво, но доста интензивно, ухае и ако не обичате изразителен аромат при кремовете, не ви го препоръчвам. Единственото, което не ми хареса на този ВВ крем, е непрактичната опаковка, а и дозиращата помпичка също не е идеална. Но ефектът е страхотен и компенсира този недостатък.

Яница