Преминете към основното съдържание

Отлепваща се маска: премахнете замърсяванията с едно движение

15.02.2021 г.

Notino

Прочитане за 4 минути

Изборът от маски е наистина голям, но ви съветваме да дадете шанс именно на отлепващите се. Разбира се, ако искате кожата ви да е перфектно почистена, без черни точки и толкова сияйна, че може да нямате нужда от лампа. Човек трябва да свикне с начина на употреба на отлепващите се маски, но подмладената кожа без разширени пори си струва да опитате. Ще ви посъветваме за най-добрите.

Защо да използваме отлепваща се маска?

Отлепващите се маски са идеални за тези от вас, които се борят със смесена или мазна кожа, разширени пори, черни точки или акне. Макар че този тип маска отдавна не е само за черни точки или мазна Т-зона. Има много други предимства, затова не трябва да се притеснявате, че човек с друг тип кожа не трябва дори и да поглежда към отлепващите маски.

Защото абсолютно всяка кожа има право на съвършено почистване на мъртвите кожни клетки. Но е много важно и каква следваща грижа използвате. Помислете за това, че само маска веднъж седмично няма да спаси никого, а когато говорим за грижа за кожата на лицето, не е добре да залагате само на един продукт. Безспорното предимство на отлепващите се маски е, че се гордеят с незабавен и продължителен ефект.

Най-добрите отлепващи се маски

Избирайте отлепваща се маска в зависимост от ефекта, който очаквате. Нито една маска няма да ви подмлади с 10 години за една нощ, но при редовна употреба със сигурност някои грижи и жизнени неволи могат да бъдат изтрити.

Shiseido Waso Purifying Peel Off Mask

Ако сте имали тежък ден, кожата ви се нуждае от порядъчен рестарт, също както и вие самите. Можете да я върнете обратно във форма с маската Shiseido Waso Purifying Peel Off Mask, която предпазва кожата и от външните влияния.

Elizabeth Arden Visible Difference Peel & Reveal Revitalizing

Старателно почистване ще ви осигури и маската Visible Difference Peel & Reveal Revitalizing на марката Elizabeth Arden.Тя е отлепваща се, но едновременно с това и пилинг, а миниатюрните частички ще се погрижат кожата ви да бъде нежна и подмладена.

Elizabeth Arden Prevage City Smart Double Action Detox Peel Off Mask

Ако искате да дадете на кожата си доза антиоксиданти и да я предпазите от свободните радикали, заложете на маската Elizabeth Arden Prevage City Smart Double Action Detox Peel Off Mask. Действа като магнит, който привлича към себе си всичко, което не трябва да бъде по лицето. Помага за отстраняване на повърхностните токсини и замърсявания и по този начин подпомага естествената детоксикация на кожата.

GlamGlow GravityMud #GlitterMask

Когато говорим за отлепващи се маски, не можем да пропуснем хита в Инстаграм, благодарение на който тези маски излязоха толкова напред. Но GlamGlow GravityMud #GlitterMask не е звезда, само защото блясъкът изглежда страхотно на снимки. Освен почистване предлага на кожата на лицето ви и стягащ ефект и перфектно озаряване.

Как да нанасяме отлепващи се маски върху лицето?

  • Преди нанасяне на маската внимателно почистете цялото лице.
  • Върху почистената и перфектно изсушена кожа на лицето нанесете тънък, но достатъчен слой от маската, за да не се къса излишно при отлепянето.
  • Избягвайте зоната около очите и веждите.
  • Оставете маската да изсъхне и да действа толкова дълго, колкото е посочено на самия продукт – времето за действие може да се различава.
  • След това започнете да отлепяте маската от челото в посока надолу, най-добре е това да стане с едно движение.

Е, виждате, нанасянето е лесна работа. Достатъчно е само да изберете коя отлепваща се маска според вас ще прилепне най-добре на вашата кожа!