НОВО: Домашен професионален гел-маникюр!

19 октомври 2015 г.Notino

Бях изключително любопитна да изпробвам новото предложение на Sally Hansen- козметичен пакет за професионален гел-маникюр. Трябва да призная, че в началото поглеждах леко скептично към този пакет по две причини. Първо, аз съм почитателка единствено и само на естествения вид на ноктите и се притеснявах, че и този гел ще изглежда и действа изкуствено. Друга причина е, че не съм почитателка на т.нар.“домашен професионален маникюр". Въпреки това чух много добри отзиви за този продукт и съм изключително щастлива, че реших да му дам шанс, защото е наистина отличен! Определено ме накара да променя мнението си спрямо геловите нокти, а всъщност си мислех, че нищо не може да ме разколебае.

ВСЕКИ Е СПОСОБЕН ДА ГО НАПРАВИ

Най-напред ще ви кажа какво съдържа козметичният пакет Sally Hansen: LED лампа за фиксиране на лак, гел-лак основа, цветен гел-лак, завършващ (горен) гел-лак, кърпички за почистване на гел-маникюр, лакочистител за гел-лак, пиличка и дървена пръчица за избутване на кожичките.Тъй като малко се притеснявах от първото нанасяне, реших да опитам само на един нокът. Получи се идеално! Придържах се към упътването с картинки върху кутийката, където всичко е показано перфектно разбираемо (на разположение е и подробно писмено упътване, но дори и не ми се наложи да го погледна). И така, маникюрът се прави се по следния начин: първо, върху ноктите нанасяте основния лак за гелови нокти. Той създава укрепващ ноктите слой,който същевременно ги защитава преди нанасянето на цветния лак. След това поставете ръката в лампата за 30 сек. до засъхването на лака. Най-хубавото е, че в момента, в който включите лампата и тя светне, сама започва да отброява тези 30 секунди, след което сама се изключва. Така че не ви се налага да следите сами времето. Следва нанасянето на цветния гел-лак за нокти. Най-напред нанесете един пласт, оставете да засъхне с помощта на лампата, след което направете още един пласт и отново използвайте лампата. Необходими са два пласта лак за по-наситен и по-плътен цвят. И като за финал, нанесете завършващия горен лак за гелови нокти и отново поставете ръката в специалната лампа. На ред идват почистващите кърпички за гел-маникюр, с помощта на които лесно ще отстраните горния пласт лак от ноктите. По този начин, премахвате повърхностния лепкав слой от ноктите (отново изумително лесно). Почистващите кърпички оставят ноктите идеално гладки и полирани, така че ще им останат единствено ослепителният цвят и блясък. Маникюрът е готов. Длъжна съм да похваля и първокласните четчици за лак, които осигуряват перфектно, безпроблемно и бързо нанасяне на лака. Маникюрът ми отне около час, при това го правих за пръв път.

ПРЕДИМСТВАТА НА ГЕЛ-ЛАКА ЗА НОКТИ

За мен, най-голямото предимство на гел-лака е силно укрепващият ноктите ефект, който не им позволява да се чупят, нито цепят. Лакът издържа около 14 дни, което също е сред водещите му предимства. Наистина в продължение на две седмици дори не се олющи. По принцип би издържал и по-дълго, но ноктите растат, така че се получава граница между лака и новоизрастналото място, което е причина за подновяването на лака на всеки 14 дни. Ноктите покрити с гел-лак изглеждат естествено, имат красив блясък и поради това, че стават изключително здрави и не се чупят, можете да ги пуснете да пораснат до каквато дължина си пожелаете (нещо, което никога не се получава при лакирани с обикновен лак нокти).

Вдясно лакът е класически, а вляво малкият пръст е лакиран с гел-лак Sally Hansen.

А КАК ДА ОТСТРАНИМ ГЕЛ-ЛАКА?

И отстраняването на лака е супер лесно. Върху памучен тампон нанесете специалния лакочистител , приложете върху нокътя, завийте го в алуминиево фолио и оставете така да подейства за 15 мин. След това отстранете фолиото и всички пластове гел-лак ще бъдат идеално отстранени.

Притеснявах се, че гел-лакът може да увреди ноктите, но това изобщо не е така. Структурата им остава непокътната, така че занапред зависи от вас дали да ползвате гел-лак отново, или пък да направите пауза, през която да ползвате добре познатия класически лак за нокти. Тук не говорим за изкуствени нокти, които вредят на нашите. Аз лично, не виждам причина да се връщам към класическия лак, когато геловият изглежда перфектно и още повече, че е изключително дълготраен.

В заключение, трябва да похваля и това, че всички съдържащи се продукти в козметичния пакет Sally Hansen, могат да се закупят и поотделно - дали са почистващи кърпички, лакочистител или самостоятелни лакове. И нещо повече- цветният лак се предлага в прекрасна многоцветна гама, така че е нужно само да изберете нюанса, с който да „облечете“ ноктите си. Мен лично ме завладя ноансът „Pink Pong“, който веднага ще пробвам. И така.. ако копнеете за красиви и здрави нокти, не е необходимо да ходите до салона за маникюр- с козметичния пакет Sally Hansen ще се справите без проблеми сами, в уюта на вашия дом и ще видите, че истински ще се забавлявате!

Рени

Прочетете повече