Преминете към основното съдържание

Най-добрият антиперспирант или дезодорант за мъже? Знаем кои да изберете!

15 април 2021 г.Notino

За да можем всеки ден да се движим, без от това да страдат хората наоколо или собственото ни самочувствие, е необходимо да се снабдим със защита срещу потта. И докато жените избират подходящата козметика толкова дълго, че зад прозореца се сменят различните сезони, мъжете често просто хвърлят продукти в количката, без да се замислят, а това не е добре. При избора на мъжки дезодорант или антиперспирант трябва да имате поне бегла ориентация. Все пак, добре е да сте сигурни, че продуктът ще прави точно това, което очаквате от него. Ще ви посъветваме как да изберете най-добрия антиперспирант и дезодорант за мъже.

Антиперспирант или дезодорант за мъже?

Тези два продукта често се заменят произволно, особено в неформален разговор, и може би много от вас не знаят, че между тях има съществена разлика. Дезодорантът, благодарение на съставките си, предотвратява неприятната миризма при потене. Антиперспирантът би трябвало да ограничи директно образуването на пот, което се дължи на съдържащите се в него съединения на алуминий. В днешно време, разбира се, ще намерим и по-надеждни натурални алтернативи.

Тоест, ако се потите по-малко и искате да се борите с миризмата, ще ви бъде достатъчно да изберете продукт, обозначен като мъжки дезодорант. В случай, че се потите повече и искате да избегнете не само миризмата, но и потните петна, потърсете антиперспирант.

Спрей, рол он или сух продукт?

Колебаете се за това, дали едната форма не е по-ефективна от другата? Не е необходимо. Зависи най-вече от съставките на продукта. Консистенцията му не оказва влияние върху ефективността за кожата. Това означава, че само от вас зависи кое ви кара да се чувствате по-приятно и какво предпочитате.

Една от слабостите на твърдия дезодорант или на антиперспиранта може да е образуването на неприятни „топчета“ по кожата и на петна от вътрешната страна на дрехите. Петна могат да се появят и след използване на спрей, но в по-редки случаи. Решението е просто – не нанасяйте излишно голямо количество. Недостатъкът на рол она е, че му е нужно по-дълго време да изсъхне върху кожата. Но може и изобщо да не се срещнете с тези проблеми – достатъчно е да изберете качествен продукт.

ТОП избор: Най-добрите мъжки дезодоранти и антиперспиранти

Търсите мъжки антиперспирант за чувствителна кожа? В този случай страхотна работа ще ви свърши Vichy Homme Deodorant под формата на спрей, с който не трябва да се притеснявате от раздразнение. Регулира потенето до 72 часа и точно толкова дълго ви носи супер усещане за свежест.

Предпочитате рол он? Сред най-добрите антиперспиранти за мъже в тази категория можете да включите Biotherm Homme 48h Day Control или Nivea Men Cool Kick, които страхотно абсорбират влагата и така поддържат кожата под мишниците суха.

Ако искате да имате 100% сигурност, че по дрехите ви няма да останат бели или жълти петна, оставете се на грижите на антиперспиранта Nivea Men Invisible Black & White, при който със сигурност ще оцените съставките без алкохол и оцветители.

Съблазнително мека и приятна върху кожата консистенция има крем-антиперспирантът Rexona Maximum Protection Clean Scent. Освен това той се гордее с технологията TRIsolid, която позволява абсорбиране на активните вещества през нощта – така на другия ден антиперспирантът е още по-ефективен.

Ако се оглеждате за най-добрия дезодорант, опитайте Axe Dark Temptation – невероятният му шоколадов аромат ще грабне не само вас, но и всички наоколо! Страхотно предпазва кожата от изпотяване и Dove Men+Care Extra Fresh, който освен останалото, я хидратира и придава приятно дървесно ухание.

Дезодоранти без алуминий

Ако кожата ви е по-чувствителна и имате опит със зачервяване или възпаление, опитайте дезодорант за мъже без алуминий, който се бори с потта и миризмата без тази съставка.

Едно от веществата, благодарение на които антиперспирантите успешно се справят с потта, са именно съединенията на алуминия. Те помагат за запушване на потните жлези, като по този начин предотвратяват потенето. В този случай обаче потта, която се образува в тялото ни, няма откъде да излезе, а това може да предизвика натрупване на токсини в тялото ни. Освен това веществата, съдържащи се в антиперспирантите, могат да унищожат бактериите, изграждащи естествения микробиом, на което кожата също може да реагира.

Рол он Weleda Men е натурален дезодорант за мъже с изцяло естествени етерични масла. Не съдържа никакви синтетични консерванти, оцветители, парфюми или вещества на основата на минерални масла, произвеждани от нефт – това го превръща в идеална натурална алтернатива.

За кожата ви страхотно ще се погрижи и дезодорантът Eisenberg Homme. Той не е със 100% натурални съставки, но не съдържа алкохол и алуминий, което означава, че не трябва да се притеснявате от неприятна реакция.

Решихте ли вече кой е най-добрият антиперспирант или най-добрият дезодорант за мъже? Ако не, спокойно си дайте време – има от какво да избирате!

Прочетете повече