Преминете към основното съдържание

Фон дьо тен за мазна кожа

9.08.2013 г.

Notino

Прочитане за 3 минути

Мазната кожа е проблем при голям процент от жените. Тя се създава от прекомерното производство на себум от мастните жлези, чиято причина са небалансирани нива на хормони, стрес, неправилно хранене или нездравословен начин на живот.

Мазната кожа много често се свързва с грозни разширени пори и пъпки. Лицето обикновено е с блясък в Т-зоната, която включва челото, носа и брадичката. Мазната кожа се нуждае от редовни грижи и почистване със специални продукти.

Важно е да се използва грим, които е пряко насочен към мазната кожа. При условие, че използвате грим, които не отговаря на Вашият тип кожа, то състоянието на кожа Ви може да се влоши. Ако искате ефективно да покриете блясъка на лицето си, трябва да използвате такъв грим, които да бъде идеален за Вашата кожа и да не съдържа никакви допълнителни масла. За мазна кожа са идеални гримове във формата на 2 в 1, в които има грим и прах едновременно.

На пазара в момента има много богат избор от специални гримове, които са пряко предназначени за мазна кожа. Сред тях и такива, които може да намалят и да абсорбират себума. Може да се вдъхновите от следните съвети:

Ексклузивният фон дьо тен Vichy Normateint за мазна кожа

Това продукт е създаден за да изглажда недостатъците по кожата Ви и да премахва нежелания блясък на лицето. Фон дьо тенът съдържа активното вещество Zincadone A, което намалява себума и е некомедогенен, което означава, че не запушват порите. След прилагането на този продукт, кожата Ви ще е съвършена. Той съдържа Vichy термална вода, със слънцезащитен фактор SPF20 UV и е подходящ за употреба при чувствителна кожа.

Интелигентният фон дьо тен Clinique Superbalanced

Clinique Superbalanced е уникален фон дьо тен, който не съдържа масло, но също така може да осигури незабавна хидратация на кожата. Благодарение на специалните активни съставки абсорбира себума на местата, където е необходимо. Фон дьо тенът придава на кожата матиран и сияен вид и е известен със своята дълготрайна непромененост. Освен това, перфектно обединява цвета на кожата цвят и е хипоалергенен.

Фон дьо тен La Roche-Posay Unifiance Matt Fluid

Този уникален фон дьо тен с немазна текстура перфектно покрива мазната кожа и скрива несъвършенствата. Той съдържа комбинация от цинк (контролира себума) и Ciblage, които правят кожата гладка, защото тази уникална комбинация е в състояние да неутрализира мазната кожа още в самото начало. Фон дьо тенът ще осигури най-добрият грим през целия ден, той е хипоалергичен и не запушва порите. Без парабени и не съдържа ароматизатори.


Компактна пудра diegodallapalma Compact Powder Foundation

Compact Powder Foundation е изключителна основа за грим, която има една много хубава и гладка консистенция, която се нанася лесно и издържа дълго време. Тази основа съдържа микронизирани частици, които когато са върху кожата създават светъл тен, тя има почти прахова текстура на сферични полимери с невероятно сцепление и бързо и лесно нанасяне. Compact Powder Foundation придава на кожата естествен и свеж вид. Уеднаквява тена на кожата. Тя е специално разработена за нормална, мазна и комбинирана кожа. Можете да я използвате по два начина - с мокра или суха гъба. За силно покритие, използвайте влажна гъба. За слабо покритие, използвайте суха гъба.