Тест на слънцезащитни кремове! Кой е най-добрият?

10 май 2018 г.Notino
Слънчевото пролетно време винаги повишава настроението, нали? Ние от Enzo просто го обожаваме. Независимо дали сте на ваканция в тропически рай, правите излети в природата или се отправяте за пазаруване в нагорещен град, никога не забравяйте да нанесете качествен слънцезащитен крем. Искате ли да знаете най-добрите? Научете как се представиха слънцезащитните кремове в нашия тест. И после смело на слънце.

При избора на най-добрия слънцезащитен крем трябва да се придържате към няколко прости принципи:

  • SPF факторът трябва да отговаря на вашия фототип, което означава, че колкото по-светъл тип сте и колкото по-лесно изгаряте, толкова по-висок фактор трябва да изберете.
  • Отчитайте също типа на своята кожа: за чувствителна избирайте слънцезащитни кремове без парфюмиране от предложенията на дермокозметичните марки, за суха – хидратиращи кремове с по-течна консистенция.
  • А когато се отправяте към водата или дейности при които се изпотявате, изберете продукт с декларирана водоустойчивост.

Дори да категоризирате кремовете по тези принципи, все още имате избор от измежду голямо количество подходящи продукти. Кой да изберете? Опитайте някой от нашия тест.

Най-добрите слънцезащитни кремове: рецензии

За избора на най-добрите слънцезащитни кремове се обърнах към експертите – нашите продуктови специалисти. И за да не правя рецензия сама, включих в тестването и своите три колежки – Луцие, Катя и Ивана. Всяка от нас изпита продуктите в различна среда. Как се справи нашият тест на слънцезащитни кремове?

Луцие П.

Аз не съм от тези, които издържат дълги часове да лежат на плажа за придобиване на тен. Въпреки това често съм на слънце. Тествах своите два крема при пазаруване в града и в градинката на бирарията. А това е моята оценка:

Vichy Idéal Soleil Capital защитно мляко SPF 30

Аромат: 5

Как се нанася: 5

Как абсорбира: 3

Надеждна защита от слънчево изгаряне: 5

Ако кожата ви е по-суха, както моята, определено ще оцените течния слънцезащитен крем Vichy Idéal Soleil Capital. Идеално се разтрива и приятно овлажнява и омекотява кожата, без да я оставя мазна. Трябва обаче да внимавате, да не попадне върху облеклото. След нанасяне аз облякох тениска и на нея останаха бели ивици. Така че, първо оставете кремът да попие.

Съставът е хипоалергенен и не съдържа парабени, със сигурност няма да получите обрив след употреба на крема. Аз оценявам неговия приятен и при това дискретен аромат. Надеждно ме предпазва на слънце и в допълнение: той е водоустойчив и обещава, че не задържа пясък. През лятото, на плажа ще бъде неповторим. Препоръчвам.

Clinique Sun минерален слънцезащитен флуид за лице SPF 50

Аромат: без парфюмиране

Как се нанася: 3

Как абсорбира: 5

Надеждна защита от слънчево изгаряне: 5

Слънцезащитният крем за лице Clinique Sun е отличен избор за чувствителна и леко проблемна кожа. Веднага след нанасяне ми съсздава тънък бял слой на лицето, който обаче много бързо попива, и кожата после е красиво матова, точно такава, както очаквам след ползване на добър слънцезащитен крем за лице. Кремът въобще не запушва порите и идеално издържа като основа под фон дьо тена: неоценимо свойство за града.

Кремът не е парфюмиран и съдържа минерални филтри, не натоварва лицето с ненужни химикали и не се страхувайте, че ще ви изскочат пъпчици. За мен той еднозначно е отличен спътник за лятото, който мога винаги да нося в чантата благодарение на малката практична опаковка.

Луцие Ф.

Колежката Луцие подложи своите слънцезащитни кремове на истински тежки изпитания. Замина с тях в тропическия Виетнам и ги тества на залят от слънцето плаж. Кой от тях е нейният фаворит?

Bioderma Photoderm Bronz сухо масло в спрей SPF 30

Аромат: 3

Как се нанася: 5

Как абсорбира: 4

Надеждна защита от слънчево изгаряне: 4

За сухото масло Photoderm от Biodermy бих отбелязала простотата на нанасяне. Слънцезащитното масло се нанася добре, прави кожата малко мазна, но след няколко минути приятно абсорбира. Ароматът на маслото е наистина изразително цветен, и лично за мен не толкова привлекателен. Надеждно ме предпази от слънчево изгаряне, но за по-сигурно нанасяйте редовно– на плажа след всяко второ къпане

Shiseido Sun Protection слънцезащитен лосион SPF 15

Аромат: 5

Как се нанася: 3

Как абсорбира: 5

Надеждна защита от слънчево изгаряне: 5

Слънцезащитният лосион Shiseido Sun Protection за мен е абсолютен победител. И не само заради опаковката. Тя е малка, капачката държи здраво и се побира в джоба или чантата. Това, което доста ме изненада, е дълготрайното и надеждното предпазване от изгаряне на море. И въпреки, че има защитен фактор само 15, този крем има по-скоро гъста консистенция, по-трудно се разтрива, но затова пък абсорбира бързо и издържа до 5 часа. Ароматът е много приятен и ми хареса най-много от тези на трите крема. Не зная с какво да го сравня, но ухае малко като омекотител за бельо 😉.

Ивана

Колежката Ивана тества крема в своята чудесна градина. Кой й хареса?

Piz Buin Instant Glow слънцезащитен озаряващ крем SPF 30

Аромат: 4

Как се нанася: 5

Как абсорбира: 5

Надеждна защита от слънчево изгаряне: 5

Аз имам чувствителна кожа и когато през пролетта слънцето започне да пари, лесно изгарям. Затова Piz Buin Instant Glow приятно ме изненада. Леко се разнася и не оставя класическия бял филм. Кремът съдържа мънички и незабележими блестящи частици, които на слънцето много фино озаряват кожата. Веднага се абсорбира и не натоварва порите, и затова си мисля. че това е идеалният придружител през ваканцията или класическото лутане из града при връщане от работа.

Няколко минути след нанасянето не усещате нищо по кожата. Ароматът за слънцезащитен крем е необичаен, може да се сравни с уханието на сладки ябълки. Осезаем е за кратко след нанасяне върху кожата, после напълно изчезва, което много оценявам, защото не се смесва с аромата на парфюма ми. Доволна съм от крема и мога наистина да го препоръчам на хората с много чувствителна кожа.

Катя

Катя се отправи с кремовете на почивка край езеро и участва с тях в предизвикателни походи. Как издържаха при такива изпитания?

Biotherm Lait Solaire Hydratant слънцезащитен лосион SPF30

Аромат: 5

Как се нанася: 4

Как абсорбира: 5

Надеждна защита от слънчево изгаряне: 5

Много обичам марката Biotherm , защото това е козметика, съдържаща термална вода и е изпълнена с биоактивни вещества. Прекрасно е, че кремът може да се ползва както за лице, така и за тяло и не трябва ненужно да нося със себе си два крема. Опаковката е качествена, така продуктът не изтича и дозите се определят лесно. При Biotherm Lait Solaire най-много ми доставя удоволствие наистина чудесният аромат и лекотата на продукта. Приятно охлажда и има добра издържливост. Единствено бих отбелязала, че при движение кремът създава по кожата дребни браздички. Иначе за мен това е фаворита за лятото на 2018 г. 😊.

La Roche-Posay Anthelios Lotion слънцезащитно мляко SPF 30

Аромат: 2

Как се нанася: 4

Как абсорбира: 5

Надеждна защита от слънчево изгаряне: 4

Слънцезащитният крем La Roche-Posay Anthelios има наистина много лека и бързо абсорбираща текстура. След прилагане имах усещането, че не съм намазана, което за някои хора определено е предимство, аз обаче обичам усещането, когато чувствам, че наистина имам крем. Кремът е водоустойчив, но след къпане трябва отново да се прилага. Със сигурност е отлично, че потта не нарушава лесно слоя на крема, дори и при трудни походи.

Това, което не харесах особено на крема, е ароматът. Производителите декларират, че е без парфюмиране, но се усеща този класически аромат на слънцезащитния крем, който не обичам. Бих отбелязала, че е подходящ за чувствителна кожа и въобще не дразни. Опитах и на прясна татуировка и усещането беше доста по-добро от това с крема Biotherm.

Прочетете повече