Преминете към основното съдържание

Натурални масла: чудотворна грижа за цялото тяло

14.03.2019 г.

Notino

Прочитане за 3 минути

Хората казват, че красотата се крие в простите неща. Натуралните масла са доказателство за това. Еднокомпонентните масла могат да сътворят чудеса, като направят кожата ви мека като кадифе и заздравят косата ви. Наистина. Вече два месеца пробвам различни натурални масла и не използвам нищо друго. С удоволствие ще ви споделя кои за мен са ТОП маслата!

Като крем за лице

Арганово масло за лице

В средата на зимата натуралните масла са идеалният заместител на подхранващия крем. Аргановото масло на Bione Cosmetics ще допадне и на вас. Маслото е страшно евтино, а предлага комплексна грижа за кожата: забавя стареенето, опъва я и я изглажда, и е идеална основа за грима. Като при почти всички еднокомпонентни натурални масла и в аргановото масло няма добавени аромати. То е леко и приятно за носене през цялата пролет, а и след това. Няма опасност да омазни лицето, а практичният капкомер върши идеална работа.

Масло от гроздови семки

Ако се оплаквате от чувствителна кожа и запушени пори, изпробвайте маслото от гроздови семки на словашката марка Soaphoria Organic или пък другия специалист по проблемна и старееща кожа: моринговото масло. В много страни приемат тези масла за чудотворни. Убедете се в това и вие. Ако се колебаете кое масло да изберете, мога спокойно да ви препоръчам моринговото масло Renovality Original Series.

Масло от шипка против бръчки

А ако искате да преборите бръчките, маслото от шипка Topvet, което е богато на антиоксиданти, е създадено за това!

За кожата на цялото тяло

Рициново масло

И понеже кожата ми винаги страда в студа, нямаше как да не опитам рициновото масло (например това на фирма Saloos). То е толкова гъсто, че прилича на сироп, само без лепкавия ефект. След първото намазване усещам кожата си като кадифе даже и в планината, където иначе тя винаги заприличва на олющена мазилка. По подобен начин действа и екзотичното масло от баобаб (например на Dr. Feelgood).

Масло от кафе и бадемово масло

Маслото от кафе поддържа идеална плътност на кожата, предпазва я от увисване и помага в борбата с целулита (защото разнася лимфата). А ако просто търсите заместител на лосиона за тяло, то маслото от кайсия ще ви свърши отлична работа, а също и бадемовото масло, което е подходящо и за деца! Да ви припомня, че маслата нямат аромат и се правят от студено пресовани ядки на бадеми, кайсии и гроздови семки, и това е единственото, което ще усетите: лек аромат на ядка.

Натурални масла за коса

Кокосово масло за коса

Пропуснали сте кокосовото масло? Поправете тази своя грешка. Аз го използвам за цялото тяло от години вместо лосион, върху пресни рани и в компресите за твърди пети. Помага ми много и при сухи краища на косата. Дори малката разфасовка за пътуване наSoaphoria ще издържи цял месец!

Бананово масло

Искате ли още малко екзотика? Какво ще кажете за банановото масло (например това на Renovality)? Като го втриете в косата и я покриете за 10 минути, резултатът ще ви порази – косата ви ще е като нова, пълна с енергия, лесна за сресване и с изключителен блясък.

Това е моят опит с маслата. Вие кои си харесахте?