Преминете към основното съдържание

Какво да направим за да бъде аромата траен?

9.08.2017 г.

Notino

Прочитане за 6 минути

Въпросът, който решават мъжете и жените по целия свят от векове остава същия: какво да направя, за да бъде моя аромат възможно най-траен? Няма нищо по-лошо, от това, когато ароматът, който е струвал цяло състояние и чийто ароматно съчетание безкрайно сте търсили, трае само няколко минути!

Летният сезон е в разгара си. Бяхте ли на някой фестивал или на почивка? И бяхте ли доволни от трайността на своя парфюм? Бъдете откровени - в такава жега въобще не е лесно да задържите любимия аромат от моментално изчезване. И понеже в голяма степен сме зависими от силата на самия аромат, можем да направим много малко затова, парфюмът или одеколонът да запазят екзотичното си ухание в продължение на часове.

Ние обстойно разгледахме производството в парфюмерийната индустрия, за да открием съветите и триковете, как да удължите трайността на Вашия аромат. и избегнете повторната употреба! По-долу ще намерите доказани съвети, как да направите своя аромат възможно най-дълготраен. Не се колебайте да опитате! Надяваме се, че благодарение на нашите съвети, прекрасно ще запазите своето ухание както през лятото, така и през цялата година!

Оставете ароматизираните лосиони за тяло

Може би не очаквате, че лосионите за тяло с дори много слаб аромат, намаляват трайността на летния парфюм или одеколон. Не само, че техните ароматни съставки нарушават профила на аромата и несполучливо се смесват с него, но освен това, гъстите лосиони за тяло създават неестествена бариера на външния слой на кожата, през която маслата на парфюма не могат да проникнат във вътрешността. Това не позволява тяхното естествено освобождаване през деня, което е типично за добре произведените аромати. Вместо да се смесят с уникалния химичен състав на Вашата кожа, одеколонът или парфюмът се задържат на тънкия филм от лосиона за тяло, които не позволява на аромата да развие пълния свой потенциал. Нашият съвет? Ползвайте прозрачен и неароматизиран лосион за тяло, който няма да наруши Вашия любим аромат. Опитайте лосиона Smoothing Repair Light, Fragrance-Free Body Lotion от Eucerin, който придава на кожата масла, към които аромата добре се свързва, без да пречи на Вашия любим летен парфюм или одеколон в проникването в кожата.

През хладните дни напръскайте на шалчето

Парфюмът и одеколонът траят на облеклото много дълго, но не възникват смесици от ароматни профили, които ароматите получават при контакт с кожата. Затова, напръскването на любимия аромат на шалчето е чудесен начин да гарантирате, че основният му профил ще трае през целия ден, а често и няколко дни. Шалчетата се носят в близост до естествените топлинни зони на нашето тяло, около шията, а загряването на шалчето от топлината на тялото отлично помага за освобождаване на парфюма или одеколона. Сред отличителните аромати, които ще траят на Вашето шалче в продължение на цели дни може да посочим Chloe Eau De Parfum for Women или за мъжете класическия и интензивен Fahrenheit от Dior.

Аромати за коса в спрей

Изненадващо, но косата е чудесно място за Вашия любим аромат. Парфюмите и одеколоните имат високо съдържание на алкохол, който изсушава косата, особено в горещите летни месеци, когато задържането на хидратацията на косата е много важно. Затова, по-добро решение е аромат, създаден именно за коса. Много парфюмерии вече предлагат своите популярни гами от аромати, като Angel от Thierry Mugler, J’adore от Dior или Brit Rhythm от Burberry, под формата на спрейове за коса. Ако имате възможност, идеалният избор е вариант, съдържащ масло, което има двоен ефект - парфюмира и „укротява“ косата!

Подгответе вазелинова основа

Вазелинът не само отлично предпазва кожата, но също така задържа летния парфюм в пулсиращите зони, например китката или шията. Вазелинът главно удължава времето, през което кожата остава мека и еластична, което също означава, че добре се свързва с химическия състав на качествените парфюми и одеколони. Достатъчно е да нанесете на пулсиращите зони тънък слой вазелин и върху него любимият Ви аромат. Но не трийте китките една в друга! Според експертите, с това може да засегнете съставките на аромата и да съкратите дълготрайността му. Най-добрият избор е Original Pure Petroleum Jelly на фирмата Vaseline, който е трикратно филтриран за съвършена чистота, и не трябва да липсва във всяка аптечка.

Съхранявайте своите аромати в „хладна зона“

Много от нас съхраняват парфюмите и одеколоните красиво изложени в банята, с което обаче намаляваме тяхната трайност. Влажността нарушава състава на аромата и го отслабва. Вместо това, по-добре е съхраняването на ароматите на сухо и хладно място. Така ще запазите своите парфюми и одеколони от пряката слънчева светлина. Слънцето и топлината разграждат молекулите и маслата, намиращи се в тях. Ако изпълнението на тези указания е проблематично за Вас, просто ги съхранявате в кутийката, в която сте ги купили!

Разпознайте ароматите

Ако търсите дълготраен парфюм или одеколон, тогава обърнете внимание на названията. Всичко, което е означено като „Eau de Toilette“, ще бъде по-слабо от същия аромат във варианта „Parfum“. Същото важи за „Sprays“ и „Eau Fraiche“. Съсредоточете се на аромати, означени „Eau de Parfum“ или „Extrait de Parfum“, което означава, че са произведени с етерични масла, които имат най-висока дълготрайност.

Опитайте тези трикове и споделете с нас, дали сте били успешни! Знаете ли някой друг съвет, как да продължим дълготрайността на аромата? Напишете ни на[email protected] и споделете своя любим трик за запазване на аромата на Вашия парфюм или одеколон през целия ден! И Вашите съвети могат да се появят в следващия наш блог!