Преминете към основното съдържание

Как да ползваме beauty blender? Научете се как да работите с нея!

4.06.2018 г.

Notino

Прочитане за 4 минути

Професионалните визажисти и блогъри я определят като абсолютна must-have във всеки козметичен несесер.

Тя създава съвършено естествен и оригинален грим, безупречно прикрива кръговете под очите и придава контур на лицето. Да, говорим за емблематичната гъбичка за грим, наричана beauty blender. Навярно вече сте чували за нея или дори я притежавате. Но умеете ли да я ползвате правилно?

Beauty blender не е като beauty blender

Познаваме класическите гъбички за гримиране от години. Истинската революция в тази област избухва през 2003 година, когато на бял свят се появява оригиналната гъбичка за грим на марката Beauty blender във формата на яйце.

Днес терминът beauty blender обикновено се използва за всички гъбички за грим от този тип. Познати са предимно тези от Real Techniques или Makeup Revolution.

Как да ползваме beauty blender?

Ползването на гъбичките за грим е лесно и бързо ще се научите. Достатъчно е да спазвате няколко прости правила:

  • Преди всичко: beauty blender се ползва навлажнена. Затова, преди употреба, най-напред намокрете гъбичката под течаща вода и после старателно я изстискайте. Тя ще увеличи обема си, ще е по-мека и при нанасяне няма да попие много грим.
  • Вземете вашия грим, нанесете на опакото на ръката и го поемете с beauty blender.
  • После започнете внимателно да „потупвате“ по лицето. Наистина е важно да не разтривате грима с гъбичката, а нежно да нанасяте по лицето. За гримиране на по-голяма повърхност ползвайте кръглата част, за трудно достъпните зони и нанасяне на коректор под клепачите на очите, чудесно подхожда острият край, който достига навсякъде.
  • И накрая, можете да ползвате гъбичката и за нанасяне на пудра.

За какво се ползва beauty blender?

Повечето от нас използват гъбичката за оформяне на грима и коректора. С това обаче, възможностите за употреба съвсем не свършват! Beauty blender чудесно помага за нанасяне на контурите на крем, озарител или руж. Винаги важи правилото, че с върха на гъбичката първо с потупване нанасяме продукта на лицето, а със заоблената част след това постепенно разнасяме до изчезване.

С гъбичката може да нанасяте също пудра, сенки за очи или дори червило. Някои я ползват за нанасяне и на крем за лице или основа под фон дьо тен. Гъбичката е просто универсален инструмент, подходящ почти за всичко.

Как се почиства beauty blender?

В неизмитата гъбичка за грим лесно се размножават бактерии, които определено вредят на вашата кожа. Затова старателно измивайте своя beauty blender след всяка употреба. За проблемна кожа, това правило е два пъти по-важно! Как да измиваме?

  • Измивайте гъбичката винаги под течаща вода!
  • Щом е изплакната с чиста вода, нанесете на нея специален продукт за почистване на гъбичка за грим или някой продукт за почистване на козметични четки.
  • След това старателно разтрийте с пръстите, така че почистващият препарат да достигне навътре и да измие всички остатъци от грим.
  • Отново изплакнете с вода, и повтаряйте до тогава, докато гъбичката не е съвсем чиста и при стискане от нея не потече само прозрачно чиста вода.
  • Накрая старателно изцедете гъбичката и я оставете свободно да съхне в проветриво помещение. Не оставяйте влажна beauty blender в шкаф или козметична чанта!

Колко често да сменяме гъбичката за грим?

И най-качествената гъбичка beauty blender не е вечна. Тя постепенно губи своята форма и гъвкавост. Смяната се препоръчва след около три месеца. Можете да избирате различни цветове и марки. Защо да не опитате нещо ново?